You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alparslan kuytula reddiye...

Alparslan kuytula reddiye...

Kıdemli Üye
RE: Alparslan kuytula reddiye...

Yine bu şahıs onca Ehli Sünnet alimini hiçe sayarak siyasetin, belli kademelere gelerek devleti yönetmenin, bunun için mücadele etmenin haram (belki de küfür) olduğunu, kaymakam olmanın bile caiz olmadığını savunmaktadır. Oysa ki yine bu şahıslar devletin izni ve kontrolünde vakıf kurmakta ve T.C. kimliği taşımaktadırlar. Eğer tutumlarında samimi iseler ellerine silah alıp dağa çıksınlar. Cihadın edebiyatını yapmakla mücahid olunuyorsa vay halimize…
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-04-2014, Saat:08:01 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Uzman
tarikatlerin alparslan kuytul hocayı eleştirmesi reddiye vermesi normaldir . çünkü alparslan kuytul hoca aynı ibni teymiyye gibi tarikatlerin yanlışlarını anlatmaktadır.şeyh olmak göbek büyütmekle olmaz , kenara çekilip sadece zikir getirmekle olmaz bilhassa gerçek hayatın içerisinde olup kuran ve sünnetin vermiş olduğu bütün vitaminleri(ahlak,ibadet,zikir,ilim,cihad,vs.) vermekle olur diyor.tarikatlerdeki körü körüne bağlanmayı ilimsiz irfansız şeyhe bağlanmayı reddettiği için sevilmiyor.tarikatlerin mevcut sistemden rahatsız olmadığı için haramları görmezden gelip , emri bil maruf nehyi anil münkeri terkedip sadece ben kurtulayımda gerisi ne olursa olsun düşüncesi olduğu için alparslan kuytul hoca eleştiriyor.şeyhim ne derse odur mantığı olduğu için eleştiriyor .ve daha neler neler . bunlar gerçek islamı Allahtan başka ilah olmadığını sadece Allah'ın hükmetmesi gerektiğini anlatmadığı için eleştiriyor...

ete kemiğe bürünüp insan gibi görünmek ALLAH azz ve celle'nin zatına yakışmaz.o zaman hristiyanların isa yı Allahın oğlu görmesi gibi yani Allah görmesi gibi bizde o kişiyi haşa o zaman Allah makamına çıkarabiliriz . bu insanı küfre götüren bir sözdür .eğer bir insanı takva sahibi olarak göstermek istiyorsak bunu daha açık sözlerle ifade edebiliriz , böyle tehlikeli sözlerle değil .

yağ koyma meselesi hiç komik değil.bir hocaya yakışmayan sözler .sırf insanları güldürmek için bu tarz sözler söylemek bir müslümana yakışmaz.

nakşibendi tarikatından olanlara azap gelmezmiş , kurtulurlarmış . nereden biliyorlar kurtulacaklarını .kuran ve sünnette mi geçiyor . yani o kadar yüksek bir makamdalar öyle mi gülücük

peygamberimiz aynı efendi hz.lerinin yüzüne benziyormuş . yaw bu kadar olur ancak .insanları kendilerine bağlamak için neler neler uyduruyorlar . efendi hz.lerine kadar başka adam yokmuydu da efendi hz.lerine benziyor gülücük

reklamını yaptığı capric termal didim'de çalışan bayanların çoğu açık ve sistemin etkisi altında olan insanlar ...islami ölçüler dikkate alınmamıştır .

Muhammed Mustafa=Allah sözü küfür değildir de nedir .

alparslan kuytul hocaya cübbeli ahmet hocanın anlattığı vahyin nasıl aldığı sorusu sorulduğu zaman zaten cübbeli ahmet hocanın anlattığını bilmiyordu .ve o anlatıma göre böyle düşünen kişi yani peygamberimiz=Allah diye düşünen kişi kafir olur dedi . yani kişi olarak değil itikat olarak dedi.nitekim cübbeli hocanın anlattığı o olayda peygamberimiz=Allah oluyor.bu küfür olmaz da ne olur . daha sonra ben öyle demek istemedim falan dedi cübbeli hoca .yahu kardeşim peygamberimizin üstün olduğunu anlatmak için böyle uydurma hikayeler anlatırlır mı .zaten eğer peygamberimiz=Allah olarak düşünmüyorsa o zaman kafir olmaz .peygamberimizin üstün olduğunu anlatmaya çalışıyorsa bu zaten küfür olmaz.ama hikaye yanlış.çünkü herkes onun düşündüğü gibi düşünemeyebilir.

alparslan kuytul hoca hiçbir partiyi desteklememiştir.hiçbir siyasi partiye yakınlığı yoktur .eğer varsa ispatlayın .

cemaatlerle ortak mitinglere katılma konusuna gelince ortak miting yaptıkları da olmuştur . ben bizzat şahidim . ve zaten ortak miting katılma zorunluluğu yoktur . kendileri başlı başına bir miting yapabilirler.

alparslan kuytul hoca zaten ihvanı müsliminin zaten partileri vakıfları olduğunu siyasette olduklarını biliyor ve zaten bunun yanlış olduğunu söylüyor . alparslan kuytul hoca onların sadece davalarına bağlı kalmalarını , içlerinden seyyid kutub , hasan el benna gibi dava adamlarının yetişmesini ve bu uğurda canlarını ortaya koymasını destekliyor .

hizbut tahriri falan destekledikleri yok . varsa ispatlayın .

zaten alparslan kuytul hoca müziğe karşı , sinevizyona karşı . ama buna rağmen cemaatteki bazı arkadaşlar hocanın sohbetlerine müzik , sinevizyon koyuyorlar .

hallacı mansur (abdulvedud) konuşmalarına göre sen sistemle içiçe mevcut durumdan rahatsız olmayan , yani bayanların açık saçık gezmesinden , fuhuşhanelerin olmasından , kumarhanelerin olmasından , faizli bankaların olmasından , Allahın kanunlarının ayakların altında olmasından rahatsız değilsin .çünkü sistemi savunuyorsun . hala oy kullanılmalıdır , en azından başımıza müslüman kişiler gelsin diyorsun . efendimiz s.a.v bütün bunlara rağmen yani yukarıda saydıklarıma rağmen acaba oy kullanır mıydı ? Allahın ayetleri ayaklar altındayken ... elini vicdanına koy bakalım ...

yazacaklarım bu kadar . zaten videoları dinleyen arkadaşlar kimlere reddedeceğimizi anlayacaklardır . selametle ...
Düşlerinden vurulurken çocuklar, hangi yaşamaktan bahseder ki masallar ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Manası anlamadığın şeylerle uğraşıyorsun.. Senin hocan ibni Arabi'yi niye savunuyor söyle Allah'ın her tarafta tecelliyatını görüyorum herşey Allah diyen adamı

Ete kemiğe bürünmek tabirinin ne demek olduğunu bilmiyorsun.
Yunus Emre onu mevlanaya söylediğinde aşkından artık Allah'ın kendinde tecelli ettiğini hissettiğini söylüyor...kastediyor hakkı ne diye kitaba sığdırırsın bak yunus diye göründük diyor...(pişdik artık diyor)

Kimse göbek büyütmüyor ..hakiki tasavvufu cübbeliyi göbek büyütmekten kimse bahsedemez haksızdır...28 Şubat'tan en çok çeken cübbeli olmuştur ...bunlar anılırken biz neden alparslan kuytulun sesini duymuyorduk...tv larda cübbelinin kasetlerini hapislerini duyuyorduk
Her daim ilim insanı yetiştirmekle uğraşan bu mübarekler ...önce imanı ön plana koyuyorsa önce hakiki pehlivan nefsini yıkan diyorsa...
Tasavvuftaki tabirleri anlamayıp küfürle suçlamak ancak cahilliktir...
Asıl yatan sizsiniz hem oy vermiyorsunuz hadi tamam o zaman neden vakıf kurup tc altına giriyorsun tc demokrasisi altına giriyorsun... Işine geldiği gibi fetva vermektir bu... Oy verenlere haram hükmünü veriyor kendi Vakfı'nı nereye koyuyor...

Hakiki cihad zalim cehapeye Allah'ı haykırmaktır ki cübbeli bunu söyledi ..alparslan napıyor...28 Şubat'ta ses yok ...AKP gelince mi pehlivan oldu başımıza ...... Neden asker dokunmadı Furkan Vakfı'na
Şimdi video koyacaksın alparslan kuytul demiş ki 28 Şubat büyük deprem değilmiş ...

Onu da seyrettim hadi ordan hadi ordan ... Kimse sana dokunmuyor müslümanların yapıları çürükmüş..
Böyle laf söylenir mi ?? O insanlar neler çekti Allah'tan utanmaz ...
Biz kuran kursundayız müfettiş gelecek diye çocukları gizli gizli kaçırırdık biz kuran kursları kapalı senin Furkan vakfın açık ...fikir işçiliğiymiş ordan konuşup göbek büyüten Alparslan'ın ta kendisidir...madem islam ahkamı altında ,cihad ayetlerini hakkıyla uygulasın ortam yoksa hicret etsin niye korkuyor.....

Hz peygamber= Allah dediyse lafzına bakıp da tekfir etmek sana yakışırdı
Orda ne kastediliyor bakma

Peygamberimiz Mahmud'a benzemesinden kastı sünnettir..sünnete en çok uymadır ..rüyaları zahiri
manasıyla nasıl yorumlarsın...

Tasavvufi tecrübelere vehhabiler gibi bakarsan anlamazsın tabi

Sen yunusun aşkından mevlanan halinden bi haber kal

Ibni teymiyye sadece muhaliflikleri ehli sünnete benzetmesi
3 fetvasıyla kalsa müteşabih olan Allah'ın eli kolu gibi sıfatlara imamı azam bunların nasılını konuşmak bidat derken

Ibni teymiye konuşup Allah ı insana benzetmeye varmış nerdeyse bu nasıl fakihliktir...
Vehhabi gibileri bunu arkasına alıp Allah göktedir demeye varmışlar
Allah'tan korkmaz mı bir insan....bu kadar ileri gidip Gazali'ye sırf muhalif olacak diye

Hala alparslan kuytul tc ahkamının hakim olduğu bu pisliklerin hakim olduğu yerde vakıf kurup vergi vermeyi nasıl göZe alır ...
Bana ettiğin hakaretleri aynen iade ediyorum

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ben diyeceklerimi yazdım . açıklamamı yaptım . bir daha sana cevap vermeyeceğim . herşey ortada zaten .
senin inandığın sana benim inandığım bana ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
siz birbirinizi yemeye devam edin kalan parçalarınızı da kafirler yesin gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kanıtsız kimse tasavvufa dil uzatamaz
Neyin ne olduğunu
Ibni teymiyye yi kimin nasıl kullandığı gayet iyi biliyoruz

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
siz birbirinizi yemeye devam edin kalan parçalarınızı da kafirler yesin gülücük
tekrarda fayda vardır
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-04-2014, Saat:06:23 PM, Düzenleyen: €L€Z.
Uzman
hoca zaten bu söz doğru değildir diyor . ve zaten la mevcudu ilalllah'ın açıklamasını ve ne niyetle dediğini açıklıyor .
peki sizin hocanız neden açıklamıyor . herkes o sözü anlayabilecek düzeyde mi .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ben zaten ibni teymiyye'nin yanlış görüşleri yoktur demiyorum .arşa istiva etti ayetini de halkın anlayabileceği dilden anlatmaya çalışmıştır .ibni teymiyye , ibni arabi gibi adamların bazı sözleri kendilerine tamamen Allah'a adamalarından , artık Allah'tan başka herşeyin önemsiz olduğunu anlamalarından , çok fazla maneviyata sahip olmalarından dolayıdır.bunu anlamak zordur .ama onlar ne niyetle dediklerini çok iyi biliyorlar . avam tabaka bu sözleri anlamayabilirler . söylenmesi doğru mu değil tabiki . ama böyle söylediler diye de tekfir edemeyiz .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.