Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Alparslan kuytula reddiye...
Alparslan kuytula reddiye...
Mezkur rivayete gelince bu rivayete sahih diyen ne bir tek alim (buna tasavvuf alimleri de dahil) vardır ne de akıl sahibi bir Müslüman. Zaten Cübbelinin kendisi de bir kanalda çıktığı programda ''o zaman acemiliğimize gelmiş söylemişiz'' dedi. Bu sözünü duyunca geri adım atması beni sevindirdi çünkü mukallitleri artık şeyhlerinin hatasız olduğunu kabul etmez diye temennilerde bulundum. Sonra bu videosunu izledim gördüm ki bu saçma rivayeti bir şekilde savunmaya çalışmış. Keşke bunu yapmasaydı!
2)biz ilk anladığımıza göre söyledik onu diyor
3) uydurma rivayetlerle imani hakikatler anlatılmamalı diyor
4)o tekfir ile alakalı hadisden o mana çıkmaz imam neveviye baksın diyor
5)alparslan kurtul mu dedi( soy ismimle dalga geçti)
6)üye arkadaşımız ilk video da cübbelinin küfür işlediğini söylüyor tabi bunun alparslan kuytulla alakası yok
Cevap lar
1)doğru Allah'tan etmemiş bu rivayeti kim anlatıyorsa bu küfür anlatan kafirdir demiş..Ahmet anlatırsa Ahmet kafir olur cübbeli anlatırsa cübbeli kafir olur ....
"Felanca şeyh diyor mahallemizde anlatıyormuş... Cübbeliyi tekfir etmedim"
Kardeşim ağzından bir laf çıkmış eğer yanlışsa tevbe edersin
Mademki doğru ...hakikat Cübbeliye gelince mi değişiyor....şeyhe gelince bunu söyleyen kafirdir ...
Cübbeliye gelince ben öyle kastetmedim...insan biraz dik durur...söylediğine
Göre o şeyh aynı menkıbe kitabından aldıysa ve o da efendimizin cebrail den üstünlüğü adına anlatmadığını nerden biliyor ...Cübbeliye araştırmadın diyosunda adam gene elinde kitaptan okuyo kitapta manası budur diye yazıyo...tekfir ciddi iştir kaynaksız yapılmaz diyosun da sen neyi tekfir ettiğini bilmiyorsun o zaman
O menkıbe kitabından senin haberin yok
Madem cübbeliyi tekfir etmedin... Cübbeli zaten o zaman seni tekfir etmiş olmuyor çünkü o hadisi şerife dayanıyor...hadiste tekfir eden karşısında yoksa kendine seker diyor...ee o zaman sen tekfir etmediysen zaten sıkıntı yok neden tartışma çıkarıyorsun....yarası olan gocunur.....
2)ilk anladığına göre mevzu hadis bile olsa yorumlayamazsın çünkü sen muhaddis değilsin.. Muhaddisler neden tenkit etmiş haberin var mı ...kafana göre verdiğin manayla tekfir etmişsin...iyi o zaman ilk manayla tekfir edeceksek müteşabih ayetler olan Allah ın eli ve yüzü tabirlerinden ne anlıyorsun..haşa Allah insan gibiymiş desen kafir olursun...demekki mevzu rivayette bile önce senin kafana değil muhaddis lerimize müfessirlerimize bakarız nice uydurma olup manası doğru rivayet var....
3)kuran ve sünnet dışı yollarla imani hakikatler anlatılmaz diyor
Bediüzzaman temsili hikayeler katıp imanı anlatıyor...
O zaman Bediüzzaman'a evliya dediği lafı geri alsın ... Sadece bediüzzaman değil birçok tasavvuf alimi ...
4)biri tekfir ederse o eğer karşıda yoksa kendine gelir hadisine
Imam neveviler böyle yorum vermemiş öyle mi
Buyrun...
İmam Nevevi rahimehullahda Müslim şerhinde bu hadise birçok tevil getirerek şöyle söylemiştir;
“ Birinci tevili; küfrün kişinin kendisine döner. İkinci tevili; tekfirinin günahı ve kardeşine yaptığı noksanlık geri döner. Üçüncü tevili; bu hadisin haricilere hamledilmesidir. Kadı iyad İmam Malik’ten bunu rivayet etmiştir. Ancak bu zayıf bir yöndür. Çünkü racih olan sahih mezhebin muhakkiklerine göre hariciler diğer bidat ehli gibi tekfir edilmezler. Dördüncü tevil ise; bunun insanı küfre yavaş yavaş ulaştırmasıdır. Yani kim bu fiili çoğaltır ise onun küfre düşmesinden korkulur. Çünkü masiyetler küfrün postacısıdır. Bu manayı Ebu Avane’nin rivayetinde İsfiraniy Müslim’e yaptığı muharreclerde çıkarmıştır. Eğer söylediği gibi ise ancak ikisinden birine döner. Başka rivayette eğer kardeşine kafir der ise ikisinden birine küfür vacip olur. Beşincisi; burada küfrün dönmesi hakiki manadaki küfrün dönmesi değildir. Bilakis mümin kardeşine tekfir etmek ile sanki bizzat nefsini tekfir etmiş demek gibidir.”
Bakın ki alparslan kuytul ilk manaya bakıyorsa madem neden imam nevevi de 5. Tevile(yorum) bakıyor....
5)orda dalga geçip geçmediği meçhul cübbeli 2. Söyleyişte tam söylüyor.. Iyi duymuyor
Velevki iyi duysun dalga geçtiğini jest ve mimiklerinden çıkarmak islamiyette varmı
Yarıp da baktın mı kalbine adamın alparslan kuytul
6)
Gelelim üstteki video ya ilk video ya cübbelinin küfürleri yazmışsınız
a) diyor ki ete kemiğe büründüm Mahmud diye göründüm
Bunu ilk yunus Emre söylemiş ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm
O zaman yunus emreye de söyle bu lafları ama
Hata sende senin hocan(kuytul)bile ibni Arabi'nin değişik laflarında bile dur derken sen duramamışsın..git bak bakalım bi yunus ne demek istemiş...
b) rüyamda peygamberimizi gördüm en çok Mahmut efendiye benziyor..
Bu küfür değil peki benzemesi..hadis ve sünnet kastediliyor bu rüyada keşke o makaslanmasa gerekirse gidip Cübbeliye soralım...Mahmut efendi ona benziyorsa kastedilen sünneti seniyyesidir... rüyada zahire göre mana verilmez Yusuf kıssasına bi bak bakalım rüya alimi Yusuf as nasıl yorumluyor
c) nakşibendi Felanca kolu şefaat edecek burda kaçırılan nokta birkaç cahile bakılırsa tabiki yanlış anlaşılır...
Bu adamlar bunu istihare gibi bir halle Sadık rüyayla görüyorlar... Bu rüyalar onları ilgilendirir..başkasına anlattığında dilerse inanır dilerse inanmaz küfür denemez buna
Îmâmı rabbani detaylı olarak mektubatta açıklar bunu
Ama ismailağa daki bir takım cahillerin bakışıyla bu videoyu tekfir aracı olarak kullanmak nasıl yanlışsa
Senin kopyalamanla hatanla bunları videonun sonuna yapıştırılan alparslan kuytula isnad etmek öyle hatadır...her cemaatlerde topluluklarda cahiller vardır....
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..
Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..
Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;