küfür küfür diyoruz, her küfür kafirliğe sebep olur mu peki?
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü
Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü
küfür küfür diyoruz, her küfür kafirliğe sebep olur mu peki?
Her küfür kafirliğe sebep olmaz küfrü Kebir olanlar çıkarır küçük küfür ya da küfranı nimet tarzı küfürler dinden çıkarmaz, Zümer suresindeki ayete dikkat edin "bizi Allaha daha çok yaklaştırsınlar diye putlara ibadet ediyoruz" diyorlar niyetleri aslında kötü değil ama fiilleri kötü. Bu kafirler hakkında olan ayeti Müslümana tatbik etmiyorum yanlış anlaşılmasın salt niyet kişiye yetmez bunu göstermek istiyorum
peki küçük küfür dahi büyük günahlar dediğimiz zina, kul hakkı yemek, hırsızlık gibi fiilleri işlemekten daha mı günahtır derece olarak?
oy kullanmakta mı kafir yapmayan küçük küfürdür?
Küçük küfür günahlardan daha büyük günahtır.
Oy meselesi biraz karışık sana attığım kitabı okursan daha iyi olur
birde önceden kılınmayan yani tembellikten kılınmayan namazdan bahsediyorum yanlışlıkla kazaya kalan değil, kaza olarak ödemek gerekir mi sonradan?
delillerine güvendiğim için sana soruyorum. kimisi olur kimisi olmaz diyor.
Nebî aleyhisselâm hiç bir zaman kasten terk edilen namazın kazası var dememiştir hiç bir sahabede dememiştir. Bilakis nebi aleyhisselâm uyuma unutma gibi kasten olmayan namazın kazası var demiştir ve bununla takyid etmiştir.
Üstelik namazın kazası nasıl olabilir ahi nebi aleyhisselâm "men terkessalatu fakad kefer" Kim namazı terk ederse kafir olur buyuruyor. Yine kişi işe şirk arasında namazın terki vardır buyuruyor. Namazı kasten terk etmek küfürdür İbn Hazm rahimehullah sahabenin namazın dinden çıkaran bir küfür olduğu konusunda ittifak ettiklerini söylemiştir. Yine Allah ayette "namazları zayi edenler gayya kuyusunu boylayacaktır" diyor zayi etmek terk etmek değildir vaktinde kalmamak gibi şeylerdir onlar bile böyleyse terk etmenin nasıl kazası yani kefaret olabilir! Bilakis tevbe edilmeli nafile kılınmalı bol bol
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi