You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü

Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü

Acemi Üye
RE: Allahtan başkası adına yemin etmenin hükmü
verdiğiniz örneğin bu duruma uygun olduğunu söyleyemeyeceğim. Benim attığım imzanın laikliğe ya da Allah düşmanlarına bir faydası olmadığı gibi atmazsam insanlığa zarar var. Hırsızlıkta ise hak gasp etme var, insanlığa zarar var, verilenin hükmününde sadaka olamayacağı ortada, fayda ise yok.

küfür küfür diyoruz, her küfür kafirliğe sebep olur mu peki?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2015, Saat:04:48 PM, Düzenleyen: Boş Adam.
Forumcu
Örneği kıyas için vermedim şer olan bir fiili salih niyet meşru kılmaz bunu söylüyorum. Eğer küfür bir maddeye imza atmak İslama göre şer ise ki öyledir sizin salih niyetiniz bunu meşru kılmaz.
Her küfür kafirliğe sebep olmaz küfrü Kebir olanlar çıkarır küçük küfür ya da küfranı nimet tarzı küfürler dinden çıkarmaz, Zümer suresindeki ayete dikkat edin "bizi Allaha daha çok yaklaştırsınlar diye putlara ibadet ediyoruz" diyorlar niyetleri aslında kötü değil ama fiilleri kötü. Bu kafirler hakkında olan ayeti Müslümana tatbik etmiyorum yanlış anlaşılmasın salt niyet kişiye yetmez bunu göstermek istiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2015, Saat:05:04 PM, Düzenleyen: eşşafii.
Acemi Üye
bu imza meselesi küçük küfür anladığım kadarıyla

peki küçük küfür dahi büyük günahlar dediğimiz zina, kul hakkı yemek, hırsızlık gibi fiilleri işlemekten daha mı günahtır derece olarak?

oy kullanmakta mı kafir yapmayan küçük küfürdür?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeş imza daki büyük küfür çünkü içinde "ilke inkılapları bağlılık" tarzı itikadı küfür içeren sözler var.
Küçük küfür günahlardan daha büyük günahtır.
Oy meselesi biraz karışık sana attığım kitabı okursan daha iyi olur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
peki teşekkür ederim tekrar yardımcı oldun çok sorularla bunaltmamışımdır inşaAllah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Yok kardeş şunu unutma hiç kimsenin görüşü dinde delil olmaz birisi bir fikir veriyorsa ona kuran ve sünnetten delilini sor yoksa insanın ayağını kaydırırlar. Allah IŞİD gibi batıl aşırı tekfirci örgütlerden de diyanet gibi belamlardan da bizi korusun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allahın ayetlerini gizleyip insanları Allah adı ile aldattığı için laikliğe İslami motifler kazandırmaya çalıştığı için
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
oy olayını bu akşam okuyacağım tekrar konuşuruz olur mu?

birde önceden kılınmayan yani tembellikten kılınmayan namazdan bahsediyorum yanlışlıkla kazaya kalan değil, kaza olarak ödemek gerekir mi sonradan?

delillerine güvendiğim için sana soruyorum. kimisi olur kimisi olmaz diyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Tembellikle de olsa kasten terk edilen namazın kazası olmaz. Bunun çok delili var :
Nebî aleyhisselâm hiç bir zaman kasten terk edilen namazın kazası var dememiştir hiç bir sahabede dememiştir. Bilakis nebi aleyhisselâm uyuma unutma gibi kasten olmayan namazın kazası var demiştir ve bununla takyid etmiştir.
Üstelik namazın kazası nasıl olabilir ahi nebi aleyhisselâm "men terkessalatu fakad kefer" Kim namazı terk ederse kafir olur buyuruyor. Yine kişi işe şirk arasında namazın terki vardır buyuruyor. Namazı kasten terk etmek küfürdür İbn Hazm rahimehullah sahabenin namazın dinden çıkaran bir küfür olduğu konusunda ittifak ettiklerini söylemiştir. Yine Allah ayette "namazları zayi edenler gayya kuyusunu boylayacaktır" diyor zayi etmek terk etmek değildir vaktinde kalmamak gibi şeylerdir onlar bile böyleyse terk etmenin nasıl kazası yani kefaret olabilir! Bilakis tevbe edilmeli nafile kılınmalı bol bol
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.