You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah diyen Suriyeli bebek

Allah diyen Suriyeli bebek

.
RE: Allah diyen Suriyeli bebek
Bu gibi durumları, olayları pek tasvip etmiyorum açıkçası.. İnsanları islamiyete ikna için keramet arıyor gibiyiz..özellikle bir takım paylaşım sitelerinde, üzerinde bazı lafızlar yazan (!) yada yazdığı iddia edilen salatalık, hatta ne kadar doğru bilemiyorum inek resimleri, Allah diye kükreyen aslan...Malzeme arayışı içinde olan pek çok kesim bu tarz paylaşımlarla dalga geçiyor..doğru bulmuyorum..Ha evet sorgulanır merak edilir ancak İslamiyet bir yerden sonra kayıtsız şartsız teslimiyettir..İlla Bir keramete, bir mucizeye ihtiyaç duyuluyor ise de açıp Kurânı Kerîm okumalı..Bu durumun ne mucizevi bir güzellik olduğunu kavrayabilmeliyiz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
algılamaya bağlı..
ALLAHı inkar edenlere, zalimlere büyük ders bir ders!
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
aslında anlarlarda anlamazdan gelirler...
sahabe dönemine bir bak peygmberimizin doğru söylediğini bildikleri halde inanmak istemezler!
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Belki sacma yaklasiyorum ama boyle bisey duymustum
Anne karninda bebekler herseyi duyuyorlar belli bi aydan itibaren
Oda bebegin huzurunu herseyini etkiliyor tabi belki bebek Allah lafzini cok fazla duyduysa bu yuzden
Dogar dogmaz Allah demis olabilir gülücük
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Aslında her ne kadar herşey yüce Allah'ı anmakta olsada bu tür vakıalar Allahın kullarına birer lutfudür.İnsan iki boyutlu bir varlıktır.Bir yönü zahiri diğer yönü batınidir.Zahiri kabiliyetleri cihetiyle kulak işitir, göz görür, ten dokunur/hisseder.Aynen bunun gibi batıni cihetiyle de kalbin görmesi,duyması ve hissetmesi vardır.
Tüm alemi kalp/gönül kulaklarıyla dinleyerek etrafımıza baktığımızda alemde ne varsa herşeyin 'Allah' dediğini görebiliriz.Nitekim Rabbimiz bir çok ayette "Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ı tesbih etmektedir. O üstündür, hikmet sahibidir." diye buyurmaktadır ve başka bir çok ayetlerde mahlukatın Allah'ı nasıl tespih ettiklerini anlatmaktadır.Ancak yinede insanoğlu bazen zahiri gözleriyle de görmek ister.

Mesela hz.İbrahim a.s örneğindeki gibi ;Bir zamanlar İbrahim de: "Ey Rabbim! Ölüleri nasıl dirilttiğini bana göster!" demişti. Allah: "İnanmadın mı ki?" buyurdu. İbrahim: "İnandım, fakat kalbim iyice yatışsın diye istiyorum." dedi. Allah buyurdu ki: "Öyle ise kuşlardan dördünü tut da onları kendine çevir, iyice tanıdıktan sonra (kesip) her dağın başına onlardan birer parça dağıt, sonra da onları çağır, koşa koşa sana gelecekler ve bil ki, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir."

yine hz.isa'nın havarileri gibi; "Havariler: "Ey Meryem oğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" demişlerdi. O da: "Eğer inanmışlarsanız Allah'tan korkup sakının" demişti. (Bu sefer Havariler) "Ondan yemek istiyoruz, kalplerimiz tatmin olsun, senin de gerçekten bize doğru söylediğini bilelim ve buna şahidlerden olalım" demişlerdi.
görüldüğü gibi gönül iman ettiği halde göz görmek istiyor bazen...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-06-2014, Saat:04:10 PM, Düzenleyen: €L€Z.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.