You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ALİM ARAŞTIRMACI OLDUGUNU IDDIA EDEN GELSIN

Forumcu
Sen kendini alim mi sanıyorsun? Buraya bir bakar mısın sana zahmet.
Araştırma mı yapıyorsun? neyin araştırması bu? bilmediğin inanmadığın şeyi mi araştırıyorsun yoksa? hayır, inandığın ve bildiğin iddiasında mısın? bir bakar mısın lütfen. zahmet çok olacak. vaktini alacağız kusura bakma.

Siz alim değilsiniz. Öteki de bilim insanı değil. Öyle olsanız , insanların bildiğini değil bilmediğini araştırıp çözmeye kalkarsınız.

Zülkarneyn meselesi. Biz araştırdık, daha önce araştırma yapanları da gördük, okuduk. Hiç bir kimsenin açıklaması bana tatmin edici gelmedi. Kuran' insanların anlaması için gönderilmemiş mi? Neden bizler ve sizler bunu anlayamıyoruz? hadi biz anlamıyoruz, eğitimimiz ve çapımız yeterli değil. bak seni 5 kişi okumuş bilmem kaç bin kişi dinlemiş. Rabbin sana yol göstermeseydi yolunu bulabilecek miydin? O halde sana gösterilen yollardan diğer insanlara neden ışık tutmuyorsun? Işık olamıyorsun demekki. o halde sen ışık değilsin. karanlıksın sen. alayınız, karanlıksınız. aydınlatmaya gücünüz yetmiyor. yetiyorsa eğer size zahmet zülkarneyn konusunu gerçek bir şekilde aydınlatın.

bizler de görelim nasıl ışıklar olduğunuzu.

yoksa ışık olduğu iddiasında olup kendisini dahi aydınlatamayanlardan mısınız?

Hayır. siz karanlıksınız, sadece karanlık.

aydınlık olabilseydiniz gelip bizi aydınlatın.

eğer beceremiyorsanız, eğileceksiniz, diz çökeceksiniz. dizlerinizin üzerinde yürüyerek bilgiyi öğrenmeyi dileyeceksiniz. belki öyle olursa bilgi sahibi gelir de sizi bu konuda bilgilendirir.

Elinde her türlü bilgi imkanları ve eğitim donanımı olduğu halde en basit konuları dahi görmekten aciz kişilerden daha ahmak kim olabilir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ALİM ARAŞTIRMACI OLDUGUNU IDDIA EDEN GELSIN
alim oldugunu iddia edenler varsa buyursun diyosunuz yani gülücük ee buyursunlar bakalım
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Öncelikle bu başlığı daha cezbedici hale getirmemiz / getirmem lazım. Ya da bu insanlara bir şekilde ulaşmak gerekir.
belki mail gruplarıyla filan. yok. yaparız hallederiz. zaman alır biraz.
çözüm için makul da bir süre vermek lazım.
Sonrasında , haklarında gerekeni yaparız artık.

Gereği düşünüldü. Profosör sıfatınızın hiç bir şey ifade etmediği ve ahmaktan başka bir şey olmadığınız durumu da göz önüne alınarak... :D :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Konuyu biraz rölantiye alıyorum.
Bazı arkadaşlarımız yeni çalışmalar ortaya koymuşlar ama, meselede bizi aşan faktörlerde "alim/araştırmacı" sıfatlarına sahip kişilere kendilerini ifade etme hakkı vermemiz gerekiyor.
Şu kadar ki; eğer hiç bir tedbir almaksızın ve içlerinden büyük kısmı bu yazıdan ve davetten haberdar olmadığı halde biz çalışmamızı sürdürür ve kendilerini "cahil, ahmak bir grup" olarak itham edersek, konuya hiç girmeden etrafından dolaşarak buğzedip çıkıp gidebilirler. Bu da bir kurtuluş yolu olarak ellerine koz olmuş olur. Ben böyle bir şey yapmayı istemiyorum.
Ayrıca da her ne kadar bu meseleden "korkakça" kaçıyor ve görmezden geliyor olsalar dahi, yine de "bu meseleyi kaşıyarak insanların kafasını karıştıran kötü insanlar" olduğumuz teziyle buğzederek yine bizi zor duruma düşürme imkanları vardır. Çünkü böyle düşünmeleri tek kurtuluş yollarıdır ve köşeye sıkışan kedi tırmalar, sizlerinde bildiği gibi.

Ancak, şunu yapmayacağız.

Bir tanesinin gelip de, sıfatından dolayı, geçmişte yaptığı işlerden ötürü sözünü benimsettirme ve tahakküm altına alma düşüncesine kesinlikle itibar etmeyeceğiz. Ben bu konuları rölantiye aldığım için burada olmasam bile, diğer arkadaşımız da burda olmasa bile, burdaki herhangi bir arkadaşımız gereken yanıtı verip böyle bir "caka satışa" müsade etmemesini istiyoruz. Kişi eğer saygıyı hak ettiğini düşünüyorsa, işte, saygıyı hak ettirecek mesele burdadır. Bunu bize gösterecek , ispatlayacak ki biz de hak ettiği saygıyı gösterelim. Aksi durumda tümünün üzerine atılmış bir isnat vardır: "karanlığa vesile olan ahmaklar güruhu, hadisleri bilerek çarpıtan ve insanlardan gizleyen yalancı kişiler", bunu siz daha da genişletebilirsiniz.

Öncülleri olan kişiler dahi kendi içlerinde birinin ak dediğine öteki kara derken (birisi iskender derken diğeri Trükler ve zülkarneyn olayı var derken bir diğer biz bilmeyiz Allah bilir derken bazıları da uzaylı gibi bir şeylere meyletmiş). Şimdi alim/ araştırmacı olduğunu iddia eden bu kişilerin bizlere "sahtekar" olmadıklarını ispat etmeleri gerektiğini düşünmüyor musunuz? Eğer ortada bir aldatmaca yoksa, neden olmadığını göstermek için buraya gelmeliler ve bizi buna ikna etmeliler. Bizi değil. insanlığı buna ikna etmeliler.

Neden bu zamana kadar müslümanlar hep hristiyanların gerisinde kalmıştır? Bunda sadece teknolojik ya da ırsi özellikler mi aramak lazım; yoksa bir hristiyanın karşısına çıktığınızda , bu ve benzeri sorulara yanıt veremediğiniz için olabilir mi acaba. Zaten ikna etseniz ne olacak, ikna ettiğiniz şeyi kendiniz anlıyor musunuz bakalım.

O yüzden, gelecekler, burda, ya da diğer başlıkta. Bekleyeceğiz.

Biz bir yere gitmiyoruz. hayatımız gezmekle geçti, kim nereye çağırdıysa da gittik. Bekleme sırası şimdi bizde. Onlar gelecekler.

Davete icabet gerekmektedir. Gelmezlerse de fark yapmaz. Bunun hesap günü de var. 14 milyar elimiz yakalarında olacak. (tüm insanların tüm elleri)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

:D :D :D

Belliydi böyle olacağı. Kendilerine göre yalandan bahaneler üreterek "takva" ya da "kader, nasip" gibi tartıştığımız konunun içinde olmayan şeylerin arkasına saklanacakları belliydi.

Varmı şöyle bir tane "adamım" diyen bir alim? Bulup getirebilir misiniz? Yok. Şimdi kıvırmanın yolu da bellidir. Kişi ulaşamadığı ciğere murdar der.

"Yahu ne gelip orada yazacakmışım kim ki soruyu soran". Kabilinden bir düşünce tarzı.
"Benim gitmeme gerek yok Allah beni zaten doğru yola iletmiş, onlar da nasibini alır" babında.
"Böyle vesvese sahibi böbürlenen birinin yanına gidip yazmam"

-Hocam bu sorunun kesin yanıtını yaz tırnağın olayım senin. desem? :D :D :D

"Git bre deyyus". tarzında konudan kendini kopartacak bir yaklaşım sergileyeceklerdir.

Yanıtımız nerde hocam? "yaz tahtaya al kıyametten sonraki haftaya" :D :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
çıkmaz tabi nereden çıkacak. :D

sorsan ki "hocam innaaaa cealnaaaa" diye mi okuyalım yoksa "inna cealnaa" diye mi okuyalım diye sorsan

"bre gafil ben size demedimmi "innaa cealnaa fiiii " diye devam edeceksiniz. buhari'nin zevattan zikrettiğine göre bu meseldeki hal durumlar hasıl olup vesairesi münkemdir.

"Hocam çok bilgilisiniz bizi çook çok aydınlattınız. eğer "inna cealnaa mı yoksa innaaa cealnaa mı diye bize öğretmeseydiniz hayatımız karanlıkta geçecekti. Allah razı olsun sizden. sizden Allllllahhh razı olsun hocam".

-"Ne demek delikanlı. görevimiz. gençler bizim geleceğimiz. Allah sizden de razı olsun ilim nasip etsin,... falan filan fasa fiso... :D

-Hocam çok yüksek müsadenize sığınarak affınızı istirham ederek bu naçiz köleniz sizden haddi olmayan bir şey istirham edecek müsade eder misiniz?

-Ne demek evladım müsade Allah'tan.

-Hocam şu kehf suresindeki "zülkarneyn" denen zatı ve balçıkta güneşin batışı olaylarını delillerle anlayabileceğimiz şekilde izah edebilir misiniz?

-Bre deyyus! Sen ne kadar kaba bir insansın böyle. Bak, dilin de uzamış senin.

-Hocam ya, yukarıdaki yazıyı bir daha okuyun sişze şöyle sormuştum: "-Hocam çok yüksek müsadenize sığınarak affınızı istirham ederek bu naçiz köleniz sizden haddi olmayan bir şey istirham edecek müsade eder misiniz?" şeklinde sormuşum hocam deyyus meyyus ağır olmuyor mu.

-Olmuyor olmuyor. hadi işine. benim daha çalışacağım dersler var, kitap yazıyorum bak. yetiştirmem gereken bir tefsir var 7.500 sayfaya kadar geldim 380 sayfam kaldı.

-hocam merak ettim tefsirinizde bu meseleyi nasıl anlattınız?

-Alır okursun. bedeli 350 TL cik.

-Cik mi? hocam ben bu paraya sana "cik cik" diye yarım saat şakırım. :D

-Para kolay kazanılmıyor evladım görüyorsun işte. hadi işine haaaaydi bana müsaaaade.

-Müsaade Allah'tan hocam.

(tahmini bir senaryodur. hak etmiyorlar mı dersiniz)

:D :D :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
neferkaminanu alimleri aşağılayıcı tavırlarla devam edersen seni süresiz banlarım!!!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
hiç kimseyle ilim yarıştırmıyorum ve asla böyle bir hatanın içinde olmam..bildiğimle AMEL ederim...
ve her Lailahe illaallah diyeni kendime Din Kardeşi bilirim ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2011, Saat:02:51 PM, Düzenleyen: movsar.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.