You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ALİM ARAŞTIRMACI OLDUGUNU IDDIA EDEN GELSIN

ALİM ARAŞTIRMACI OLDUGUNU IDDIA EDEN GELSIN

Forumcu
RE: ALİM ARAŞTIRMACI OLDUGUNU IDDIA EDEN GELSIN
iyi. saol.
hallederiz reis. elimizden bir şey kaçmaz.
banlayan banlar hiç de umrumda olmaz. zaten yetki niye verilmiş. kullanılsın diye. herkesin bir görevi vardır. şeytand a elbet kurcalama görevini yerine getirecek. şimdi sesini duyar gibiyim: "banla onuuu ye onuuu bitir işiniiii". banlasııın. çooook da umrumda olur sayın abim. meseleyi kafamızda çözebilmek tabi esas olanı. görüşürüz bi yerde. gene lazım olursan ben sana alo derim 2 .kanaldan. :D :D
bye bye
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Alim olduğunu iddia etmek iddialı bir cümle..gülücükHerkes alim kesildi başımıza tabiri vardır günümüzü çok iyi yansıtıyor ağzı laf yapan ukala dışı dolu gibi görünen içine bakıldığında boş kof bir çok şahıs çıkıp boy gösteriyor nerede o eski alimler diyesi geliyor insanın bir an..gülücük
Aslında zahmet oldu burayı okumak amma velakin okumaya değer ve bakmaya değer..Big Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sizi birbirinize benzetmiyoruz aksine aynı kişi oldugunuzu düşünüyoruz...bu beni yada bir başkasını rahat etmiyordur sanırım ama değiliz diyorsanız da değilsinizdir...yalan söyleyecek haliniz yok ya koca koca adamlar...

konu içinse şunu söylemek istiyorum...insanlar ben alimim demiyor zaten onlara alim sıfatını yakıştıranlar bizim insanlarımız...din ile ilgili 2 cift söz edene alim bu deyip başının üstüne çıkartırsa insanlar ortalık alimden gecilmez bugunki gibi...alim insan hareketleriyle ibadetleriyle imanıyla alimligini ortaya koyar poh pohlandıgı zaman kibirlenip burnunu kaldırmaz zaten...ama ilimden bihaber olan kulaktan dolma 3 5 kırık dökük bilgiyle saga sola fetva verenlere alim yakıştırması yaparsak onlarda kendini alim zannetmeye başlar...malesef bugunki durum bu
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

Sevgili arkadaşlar,

Benim eğitimim dini alanda değil.Ancak dinime çok düşkün bir kişiliğe sahip olduğum için çok okurum.Dini bilgilerim kendi çabalarım ve okumalarımdan kaynaklanır.

Zülkarneyn konusunda sizlere sadece bildiklerimi ve düşündüklerimi
kısaca anlatmakla yetineceğim.

KEHF suresinin tamamını okursanız, bu surede 4 hikaye anlatıldığını görürsünüz:

1) Ashab-ı kehf ...Mağara arkadaşları hikayesi

2)Yanyana üzüm bağı olan iki adam hikayesi

3) Musa ve bir nebi kul hikayesi

4) Zülkarneyn hikayesi.

Kehf suresi 54. ayet :
Hakikaten biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü misali sayıp dökmüşüzdür. Fakat tartışmaya en çok düşkün varlık insandır.

Bu ayette de anlatılan bu hikayelerin MİSAL OLARAK VE DERS
ALINMASI gayesiyle anlatıldığı açıkça ifade edilmektedir.
Zülkarneyn olayı misal olarak tevratta da, incilde de geçmektedir.

Kehf suresinde anlatılmış olan yan yana iki üzüm bağı olan iki adam hakkındaki hikayedeki bu iki adam kimlerdir.?
Bu bağlar nerededir..? Gibi sorularla bu bağların nerede olduğunu bulmaya çalışmak ne kadar abes ise....

Zülkarneyne de tarihteki yaşamış şu kişidir bu kişidir diye
tanımlar yapmak...

Bir kısım eski din adamlarının yaptığı gibi yecüc mecüclere Türklerdir diyerek şahıslandırmalar yapmak ta O KADAR ABESTİR....

Kur'anda anlatılan olayların büyük çoğunluğu yukarıdaki ayette izah edildiği gibi MİSAL VE ÖRNEK ALINMASI GAYESİ İLE ANLATILMIŞ HİKAYELERDİR.

''KUR'ANI ANLAMA METODU ÜZERİNE DÜŞÜNCELER''
Başlıklı bir yazım var forumumuzda...Okumanızı öneririm..

Cümleten selam..

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2011, Saat:04:38 PM, Düzenleyen: ORHAN22.
Forumcu

Siz gitmeden sorumu sorayım istiyorum inşallah daha gitmemişsinizdir.

Yani siz şimdi "zülkarneyn'le ilgili anlatılanlar **"hikaye"** olduğundan dolayı gerçek olması gerekmez mi demeye getiriyorsunuz. yoksa ben öyle mi anlamak istiyorum.

Ama ben şöyle anlamak istemiyorum: "bu bir hikayedir, güneş balçığa da batabilir elindeki iğneye de batabilir; doğudan da doğabilir saksıdan da doğabilir". dediğiniz her ne kadar tam olarak o manaya gelmiyorsa da , o manayı da içeriyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2011, Saat:05:00 PM, Düzenleyen: ORHAN22.
Forumcu
forum içi ancak bizden hariç dış faktörlerden dolayı yazınıza yeterince konsantre olamıyorum.
yazınız mantıklı aslında. ancak tabi hadisi şeriflerde ve tefsirlerde anlatılan şekillerle örtüşmüyor. en azından birilerinin bunların hikaye olduklarını ve gerçekliğinin bulunmadığını ifade etmesi gerekirdi. Şimdiye kadar okuduğumuz tefsirlerde bunlarda gerçek öğeler bulunmasının aranmaması gerektiği çünkü esas üzerinde durulması gerekenin hikayelerde anlatılan misaller olduğu mütefsirlerin genelinin göz ardı ettiği bir husustur. Ayrıca resulullahtan aktarılan hadislerde bu hikayedeki unsurların gerçekmiş gibi çeşitli çekillerde aktarıldığını görüyoruz. Şu zamanda da bu şekilde yazan ya da düşünen birilerini ender görüyoruz.
Anlattığınız detayı takdire şayan ve dikkate değer buluyorum. ancak daha detaylı inceleme için gerçekten dikkatimi toparlayamayacak kadar dikkatim dağıldı.
zahmet edip çıkmadan önce yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.