Aişe diye hitap etme küstahlığını size kim veriyor bu yazılara müsade eden yöneticilere sesleniyorum lütfen müdahale isterim
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Alevilere Sordular?
Alevilere Sordular?
Aişe diye hitap etme küstahlığını size kim veriyor bu yazılara müsade eden yöneticilere sesleniyorum lütfen müdahale isterim
Alevilik bu işte. Ne yapabiliriz ki.
Siz de İslami hakikatleri açıklayan konu açıp paylaşımda bulunun. İslam hakikatlerini de insanlar sizden öğrensinler.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
CEVAP:
Alevilerin camiilere gitmemelerinin birçok nedeni vardır; bunlardan birkaçını sıralarsak:
-Kur’anda ibadethane olarak secde edilen yer anlamına gelen “mescit” sözcüğü geçer. (Camii ismi geçmez)
-Büyük camiileri muaviye(Lanetli soyun mensubu) yaptırmıştır.
-Hz. Muhammedin torunlarını ve ona bağlı olanların katline ferman çıkarmıştır.(Ehlibeyt’e karşı çıkmışlardır.)
-Hz. Ali'ye küfür hutbeleri okutturmuştur.
Yazıyı tamamıyla okumadım,sadece başlarken özellikle şu kısmı dikkatimi çekti.
Yukarıda yazılanlardan hiçbiri günümüzde camiye girmemek için bahane olamaz.İnsanlar camilere ibadetini yapmak,Allah rızasını kazanmak için gidiyor.Özellikle camilere kin besleyen birçok alevi tanıyorum,taş toprak yığınına kin tutmanın mantığı nedir?.
Hele camilere diyecek sözüm yok komik başlı başına.
Kurana göre değil de şiirlere göre bir din kurmuşsunuz tebrikler ne diyeyim.
Bunun sakıncalı yada yanlış olduğunu dair Alevilerin kuran dan delilleri nelerdir?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi