You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alevilere Sordular?

Profesör
RE: Alevilere Sordular?
ayrıca sıradan bir vatandaşa bey hanım diye hitap ederken Peygamber Efendimizin hanımı Hz Aişe R.A. Hz lerine
Aişe diye hitap etme küstahlığını size kim veriyor bu yazılara müsade eden yöneticilere sesleniyorum lütfen müdahale isterim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim Ali demeyelim lütfen Hz Ali R.A. diyelim onlar hem ashabı kiram hemde Peygamber Efendimizin amcasının oğlu ve damadı ayrıca dört halifeden biri Peygamber Efendimiz ne demişler benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir hangisine tutunursanız kurtulursunuz demiş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Arkadaşlar, burada alevilik ile ilgili bilgiler paylaşılıyor. İslami bilgiler değil. Tabiki İslama aykırı olacak. Neden itiraz ediyorsunuz anlamıyorum ki.

Alevilik bu işte. Ne yapabiliriz ki.

Siz de İslami hakikatleri açıklayan konu açıp paylaşımda bulunun. İslam hakikatlerini de insanlar sizden öğrensinler.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
SORU: Aleviler neden camiye gitmezler?

CEVAP:

Alevilerin camiilere gitmemelerinin birçok nedeni vardır; bunlardan birkaçını sıralarsak:

-Kur’anda ibadethane olarak secde edilen yer anlamına gelen “mescit” sözcüğü geçer. (Camii ismi geçmez)

-Büyük camiileri muaviye(Lanetli soyun mensubu) yaptırmıştır.

-Hz. Muhammedin torunlarını ve ona bağlı olanların katline ferman çıkarmıştır.(Ehlibeyt’e karşı çıkmışlardır.)

-Hz. Ali'ye küfür hutbeleri okutturmuştur.

Yazıyı tamamıyla okumadım,sadece başlarken özellikle şu kısmı dikkatimi çekti.

Yukarıda yazılanlardan hiçbiri günümüzde camiye girmemek için bahane olamaz.İnsanlar camilere ibadetini yapmak,Allah rızasını kazanmak için gidiyor.Özellikle camilere kin besleyen birçok alevi tanıyorum,taş toprak yığınına kin tutmanın mantığı nedir?.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kuranda açıkça bismillahirrahmanirrahim yazıyor siz ise ayrımcılık bilmem ne diyorsunuz.
Hele camilere diyecek sözüm yok komik başlı başına.
Kurana göre değil de şiirlere göre bir din kurmuşsunuz tebrikler ne diyeyim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2016, Saat:12:46 AM, Düzenleyen: Naftalin.
Acemi Üye
Ben teşekkür ederim,yanlız beklediğim cevabı alamadım.İnsanların camilere Allah rızasını kazanmak için gittiğini söyledim.Günümüzde Alevilerinde camilere karşı olduğunu söyledim.Sonuç olarak insanların camileri ibadet etmek için kullandıklarını söylüyorum.Doğal olarak camidede Allah'ın rızası ön planda tutuluyor.Yani insanların evinde Allaha karşı saygıyla eğildiği gibi camilerdede aynı şekilde yaradanına bağlılığını göstermeye çalışması gayet doğal değil mi.?
Bunun sakıncalı yada yanlış olduğunu dair Alevilerin kuran dan delilleri nelerdir?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.