Ayrıca iki rekat namaz tahiyyetül mescid namazı değildir,öyle olsaydı o hadisi görmezden gelmiş olurlardaki,kitaplarda delil olarak o hadisi zikrederler.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Akşam Namazından Önce Nafile Namaz Kılıyor musunuz?
Akşam Namazından Önce Nafile Namaz Kılıyor musunuz?
Ayrıca iki rekat namaz tahiyyetül mescid namazı değildir,öyle olsaydı o hadisi görmezden gelmiş olurlardaki,kitaplarda delil olarak o hadisi zikrederler.
Hadislerde nice şeyler ifade ediliyor. Lakin, müctehidler usulleri ekseninde, hadisleri, metin, ravi, senet ekseninde incelerler ve birçok hadisle de amel etmezler.
Hatta, bir müctehid bir hadisi "sahih" kabül ederken, başka bir müctehid, o hadisi mes'elesinde "kaale" dahi almıyor.
Usul mes'elesi yapacak bir şey yoktur.
Ben akşamın farzından evvel sünnet kılmıyorum. Fıkha binaen.
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Sizin kılanı görmemeniz,kitapta yazanı değiştirmez.
Ayrıca hocam,Şafi fıkhını çok iyi bilir.Akşam namazından önce iki rekat müstehap namazın olduğunu söylerdi.
Lakin,
Şafii, Hanbeli ve Maliki'ler, bu 4 farzın üzerine farz bina etmişlerdir ki, hemen hemen tamamı "hadis" kaynaklıdır.
Burada Ebu Hanife'ye:
"Hadis var yaptığına bak" şeklinde anlamsız ve manasız bir soru soramayız, ya da ona sitem edemeyiz ya da onu sünnet düşmanı gösteremeyiz.
Selamlar.
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi