You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: ahada ben geldim
içinden geldigi gibi konuşmalıgülücük yapmacık kibarlık kime ne yarar saglar
insanları oldugu gibi kabul etmek en güzelidir
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yapmacık değilde içselleştirilmeli, hem müslüman kibar olur...
İnsanı olduğu gibi kabul etmek çok farklı. Yani bunun içine haramları işleyen birisini ekleyebilir misiniz mesela? Asla değil mi? O zaman, olduğu gibi kabullenmekten ziyade uyararak, telkinlerde bulunarak değiştirmeye çalışılmalı diye düşünüyorum... Bu yüzdende kibar olunmalı... Mesela burnumuzu karıştırıyoruz diye herkezin ortasında yapamayız bunu... Sonra dinimizde kötülükten men etmeyi emretmiyor mu? Höyt lan lun ahanda gibi laflar bence bayanlara değil kimseye hele bir müslümana asla yakışmaz. Tabiki söylüyoruz şimdi burada kibar bir abidelik örneğiyim demek istemiyorum ama olunması gereken bu...

Sağına ve soluna bakmadan "Kim Var" denilince" Ben varım" cevabını verebilecek bir gençlik...
NFK
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
işte bu dedikleriniz erkek kadın olarak ayrılmamalı oldugu gibi kabul etmekten kasıt ufak tefek şakayla karışık olan sözlerdir...yoksa haramlara falan girersek konuyu dagıtmış oluruz aynı şeyden söz etmedik sanırım gülücük

kaba konuşmak başka şakalaşmak başka bence...tabi fikirler farklıdır herkes aynı fikirde olmak zorunda değil
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.