You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
ADAK
Hayırlı cumalar... bugün aranıza yeni katıldım ilk konumun farklı bi konu olmasını tercih ederdim ama bu konuda acil yardıma ihtiyacım var çünkü ben bu durumda ne yapılmalıdır bilmiyorum.Uzun süredir ki benim de ailemin de her işinde bir aksilik baş gösteriyordu özellikle son dönemde bu daha da artarak devam ediyor.sanki bütün kapılar yüzümüze kapanıyor.bunun sebebi acaba annemin babamın adayıpta yerine getirmedikleri adakları olabilir mi diye düşünüyorum.Biz iki kardeşiz annem abimin küçükken geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı bir kurban adamış bu kurbanı bir türbenin adını vererek adamış kesmeyip bu türbenin kapısına bağlayacağını söylemiş aradan çok uzun zaman geçti ama annem hala adağını yerine getirmedi.daha sonra babam inşaattan düştü düzelirsem bir kurban kesicem dedi düzeldi kesemedi.babam bir süre sonra bi rahatsızlık daha geçirdi tekrar bir kurban adadılar yine kesemediler.aradan yine baya zaman geçti babam bu kezde felç geçirdi yine kurban adadılar yine kesemediler.sonra abim askere gitti sağ salim gelirse diye hem annem hem babam ayrı ayrı kurban adadılar biri evin önünde abim gelir gelmez keseceğini söyledi onu kesip dağıttılar diğeride bir türbeye götürüp keseceğini söyledi onu kesmediler.sonra abim askerden geleli altı ay dolmadan hastalandı ciddi bir rahatsızlık geçirdi bu hastalıkan kurtulursa düzelirse diye tekrar bir adak adadılar abim tamamen bu hastalıktan kurtulmadı ama iyi şu anda biz bu adakların hiç birini kesmedik ben başımızdaki bu musibetleri bunlara bağlıyorum napmalıyız şimdi nasıl bi yol izlemeliz hepsini birden nasıl yerine getirmeliyiz lütfen biri bize bi yol göstersin Allah rızası için lütfen cevaplarınızı bekliyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: ADAK
Adak adayarak değilde bence dua etseydiniz onun yerine daha makbul olurdu.Tabi ibadetlerinizide samimi olarak yerine getirmeniz gerekiyor.Ama ben Allah rızası için hayır olarak keserim ihtiyaç sahiplerine dagıtırım derseniz o durum başka olur.Bence duanızı eksik etmeyin Allahu teala ile aranıza başka aracı koymayın.Gerisi takdiri İlahi.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Dua etmez olur muyuz hep dua ediyoruz herşeyden çok çekiniyoruz günah olur Allah görüyo diye yaptıklarımıza davranışlarımıza çok dikkat etmeye çalışıyoruz ama yinede hiç sıkıntıdan kurtulmuyoruz yokluk yakamızı hiç bırakmıyo babam iş bulamıyo çalmadığı kapı aramadığı yer kalmamasına rağmen hatta uzun zamandır aramızın bozuk olduğu bi akrabamız vardı asla konuşabileceğimiz hele de annemin konuşabileceğini hiç tahmin etmezdim annem ona bile gidip yardım istemiş artık siz düşünün.bu sıkıntıların üzerine bi de hastalıklar hiç eksik olmuyo her yaz ya babam hastanede yatar ya abim biz her yazı hastanelerde geçiririz.İnsan haliyle bi çevresine bakıyo bide kendi yaşadıklarına herkes sıkıntı yaşıyo ama bir süre sonra Allah yardım ediyo sıkıntılar bir nebze olsun azalıyo bizde neden o sıkıntılar hiç azalmıyo diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi maalesef.Yine de şükrediyorum yokluk çekiyoruz hastalık çekiyoruz ama hep birlikteyiz bir sofranın başına hep birlikte oturabiliyoruz diye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bu söyleyeceklerim adak için geçerli
Eğer adağı uslüne uygun yerine getiremeyeceksek bunun adı samimiyetsizlik ve tabiri caiz ise kaşınmak olur
Kardesim Allah kullarına zulm etmez bizler kendimize zulm etmekteyiz,yine sözümüzü yerine getirmemekle kendimize zulm etmedik mi?

''Allah dostu odur ki,nefsine tek pay biçmez;
Kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez.''
(Üstad N.F.K)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kardesim üzülme Belliki Allah'a olan sevgin inancın tam zaten öyle olmasa bu kelimeler yürege dokunmazdıki

sana tavsiyem peygamber efendimizin hayatını oku Eyyup peygamberimizin hayatını Yunus peygamberimizin hayatını oku onlar ki peygamber oldukları halde nasıl dertlere düçar olmuşlarda hep sabredip Allah'ın rızasını gözetmisler
Ama elimde kitap yok nerden okuyacam dersende Allah'a sığın sabret dua et bizde edelim Ama sakın Allah'a küsme darılma
hayat denen Bu rüyadan uyandığında yüzünde tebessüm olsun Allah'a kavuşmuş olmanın mutluluğuyla inşaallah

ve adak adamak her kişinin işi değil er kişinin işidir yani bir işte Allah'ın rızasını gözetmeden amelde yaparsa insan Allah o ameli insanın yüzüne çarpar

Benim anlamadığımda kardesim insan malını biriktirip dururda cehennemin ateşinden korkar Allah'tan yardım isterde yanda aç yatan komşusunu hiç düşünmez ne yüzle hala cenneti isteyebiliyor bu insanlar sanırım hiç anlayamayacağım hiç bır seyim olmasada Allah bana yeter de kardesim Allah bize yeter.

(Üstad N.F.K)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kardesim dua yazmayı unutmusum:-):-)

Allahümme salli ala seyyidina Muhammed(s.a.v) ve ala ali seyyidina Muhammed(s.a.v)
Allah'ım elemden,dertten,acizlikten,tembellikten,korkudan,cimrilikten,borcumu ödeyememekten ve insanların kahrından sana sığınırım.
duasını et kardesim

(Üstad N.F.K)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yemin, adak vb. verilmiş sözdür, belki unuttuklarımız bile vardır İnşallah Rabbim hepimize sözleri yerine getirmeyi nasip eder, konuya şöyle baktım Hz. İbrahim A.S bir söz verdi ve bununla kesinkes sınav oldu, hem de oğlu ile yani Allah sözü tutmamızı ister he tam o an rahmeti açılır kesemeyince dua kapısı vardır, en azından artık farkındasın ve ailen yemin dahi etmesin bir konu üzerine, İnşallah ferah bulursunuz, benzer şeyler yaşadık adak önemli çok önemli kesmeye çalışın İnşallah...
Her şey bir kitapla başladı, İnşaAllah onunla bitecek
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Çok çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız dualarınız için Allah hepinizden razı olsun.Hepimizin yar ve yardımcısı olsun.İyiki üye olmuşum diyorum bu siteye ne güzel yorum yapmıssınız ne güzel dua etmissiniz tekrar tekrar teşekkür ederim hepinize...Ben ne yaşarsam yaşayım hep ona şükrediyorum asla küsmüyorum,gönül koymuyorum evet üzülüyorum çok üzülüyorum ama ben onu üzecek bişey yapmaktan da çok korkuyorum.İnanıyorum bu sıkıntılar dinecek annem babam verdikleri sözleri yerine getirecekler her şey geçecek.Ben Allah'ıma güveniyorum sıkıntımı,derdimi,içimi ona döküyorum o biliyo beni...Elbet vardır onun bir bildiği.Ondan gelen her şeye Şükürler olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Estağfırullah kardesim Allah razı olsun...
Alan sensin veren sensin kılan sen
Ne verdinse odur dahi nemiz var.
Aziz Mahmut Hz.

(Üstad N.F.K)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.