You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

about the jesus (sus jesus sus) :)

about the jesus (sus jesus sus) :)

Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: about the jesus (sus jesus sus) :)
sevgili jesus kardeşim.
müslümanların hatalarını islama mal edemeyeceğiniz gibi, bir müslümanın hatasını d a"müslümanlar beni sevmiyor" diye düşünmeyin.
nasılki dışarıda sizi seven sevmeyen olacaksa, müslümanlar içinde de olacaktır. bunda karşılıklı birbirinizi yanlış anlamanızın etkisi olabilir diye düşünüyorum. müslümanların arasını bulmak müslümanın görevidir.
bu meselenin üstünde durmayın, zaman içinde neferle de anlaşırsınız.
esasında iyi biridir.
bir yazısında belirtmiş sanırım kendisi bugün gergin.
kafasını mı bi yere çarpmış ney.
:D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Açıklayıcı olmuş.
sadakanın makbul olanı bir ekmek parası olan değerdir. Fazla vermenin bir espirisi yoktur, esas olan fakiri doyuracak düşkünlüğünü giderecek miktardır. İslam paraya ve zenginliğe önem vermez, tam tersine malk mülk bunlar dünya hayatının süsüdür ve şeytanın verdiği vesveselerde aracı olur. O yüzden fazla para vermek de sağlıksızdır. ideal miktar bence örneğin türkiye'de 50 kuruştur. Geçende birine 1 lira verdim ama niye verdim. 50 kuruşu kendine 50 kuruşu koynundaki bebe için verdim. :Smile

Adama çok para verirsen diyelim ki 5 lira verdin. 50 kuruşla ekmek alır, kalanıyla gidip içki alır. iyilik yapıcam diye adamı kötü yola teşvik etmiş olursun. Halbuki sana ne diyor:" bir ekmek parası". sen bir ekmek parası yani 50 kuruş verirsen, bu şahıs 50 kuruşla ekmek değil de başka bir şey alsa bile sen niyetine ve onun talebine uygun hareket ettiğinden dolayı kıyamet günü sen ondan hak talep edebilirsin. Halbuki adam "bir ekmek parası" dediği halde tutup da 10 ekmek parası verirsen biriyle ekmek alıp kalanı içki alıp bu sefer kıyamet günü o senden davacı olarilir "beni kötü yola teşvik etti". bu sefer de "adamı niye kötü yola teçvik etin" diye hesap vermek durumunda kalırsın. Halbuki 50 kuruş verirsen olay garantidir. zaten adam bir ekmek parası istemiştir. dha çıkıp da "bana bir rakı parası ver" diyen bir dilenci olmamıştır. bana denk gelmedi, gelseydi de döverdim zaten. Smile
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-02-2011, Saat:12:14 AM, Düzenleyen: neferkaminanu.
Forumcu
Cuma ve bayram namazlarını yazmamışsın. gülücük

cuma namazı, mümin erkeklere farz olan bir ibadettir ve cuma günü öğlen saatinde camide kılınır, tek olrak kılınmaz. diğer namazlar tek de kılınır camide de kılınır, evde kalabalık da kılınır, ama cuma namazı için en az 40 kişi lazımdır. son zamanlarda "kadınların da cumaya iştirak edeceği" şeklinde bazı görüşler varsa da alimler buna ittifak etmediğinden böyle bir fetva verilmemiştir.

Türkiye'deki müslüman erkeklerin %60'ı cuma erkeğidir. :D Cuma erkeği şöyle: 5 vakit günlük farz olan namazı kılmazlar, yerine göre farz yerine göre vacip sayılan cuma'nın o da sadece 2 rekat farzı kılıp giderler. Vay uyanıklar. yerine göre dediğim durum şu: "eğer bir bölgede 40 tane üzerine namaz farz olan mümin yoksa, buradakilere cuma farz olmaz, normal öğlen namazı ister ayrı ister cemaatle kılınır. ancak 40 kişi olursa bunlara farz olur.

Şimdi bizim uyanıklar ne yapıyor. adam bir hafta hiç kılmıyor, sonra cumaya geliyor. cuma namazı esasen 10 rekattır. ilk 4 sünnet , 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet. uyanıklar ne yapıyor?. biraz baştan geç geliyor, sünneti kaçırıyor. aslında hutbe de farzdır ama, onlar ona uymuyor. sonra tek yaptıkları hoca namaza geçtiği zaman ellerini kulağına getirip "uydum imama Allahuekber" demek. cemaatle namaz kılınırken cemaatin kuran okuması farz değildir, zaten imama uyarsın, sadece yaptığı hareketi yaparsın. ta 2 rekat bitip de selam verince bedavadan cumayı ifa etmiş ve büyük sevap alıyor bu uyanıklar. Smile

cumanın şöyle bir özelliği var:

Cuma Namazı, Kitap Sünnet ve İcmâ ile sabit olmuştur, inkârı küfürdür, terki büyük günah sayılmıştır. Üç cuma namazını üst üste mazeretsiz terkeden Müslüman, münafıklar defterine yazılır.

böyle bir durum var. mesela normal diğer namazlarda böyle bir şey yoktur. kılmazsan borç yazılır ama ileride telafisi mümkündür. diyelim ki öğlen namazını kılıp arkasından son kılmadığın öğlen namazına niyet edip dünkünü de kılabilirsin. ama cuma geçtimi geçer, yanar gider. o yüzden telafisi olmadığı için kaçırmamak gerekir.

bu tipler haricinde "bayram namazı müslümanları var". bunlar ise %10-%20'lik bir kesimdir. genelde siyasi kimlikleriyle alakası olmadığı halde "komunist" diye tanımladığımız tiplerdir. sadece bayram namazını kılarlar. zaten bayram namazı da cemaat kılınır. o yüzden kuran bile okumalarına gerek yoktur. bayram namazı saatinde yani "ramazan ayının sonunda ve kurban bayramı ilk gününün sabahında" sabahın köründe camiye gelip bekler "niyet ettim baryam namazına uydum imama Allahuekber diyip baş parmaklarını kulağına deydirip tekbir almış olur ellerini bağlar. sonra hoca ne yaparsa aynısını yapar. iş bitti. bu kadar. senede 2 sefer namaz. iyi iş valla. sorulursa "ben müslümanım" der. böylelerinin müslüman olduğu durumu tartışmalı bile olsa kendisini "ben müslümanım" diyen kişiye aksini söylemek mümkün değildir ve resulullahın içtihadı da bu yöndedir. (adamın kalbini söküp içine mi bakıyorsunuz da değildir diyorsunuz, müslüman olduğunu söyleyen kişiyi müslüman kabul edeceksiniz) demiştir resulullah. bu yüzden, bizler mecburiyetten dolayı "bayram namazı uyanıklarını" da müslüman kabul ediyoruz. bunlar da yetişkin erkeklere vacip olan namazdır. yani vacip aslında frz'la yakın manadadır ama o kadar kati değildir. sünnet dediklerimiz resulullahın yaptığı ancak kati emir olarak belirtilmemiş ibadetlerrdir.

uyanıklar sünnete uymaz, farza uymaz, gider vacibi kılar. ondan sonra gelsin cennet. ne ala memleket. gülücük
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
O zaman bend e kendi açımdan şöyle bir tavsiyede bulunayım.
Namazı öğrenmenin en kolay yolu camide diğer müslümanları taklit etmektir.
Bunun için bir müslümanın arkasında durup yaptıklarının aynısını yapmak başlangıç için idealdir. ne okuduğunu bilmezsin ama yukarıda yazıldığı gibi aslında esas olan "Rabbine secde etmektir". Secde şartını yerine getirdiğin sürece Allah namazını kabul eder. Çünkü o insana yardımcı olmaya çalışır. Şöyle buyurmuştur: " bana bir adım gelene ben iki adım gelirim". Örnek sen buraya geldin, burdaki müslümanlar sana yardımcı oldu. camiye gitsen, namazı da öğrenirsin, belki imam sana kuranı da öğretir , bir çok faydaya kavuşabilirsin, çok iyi bir müslüman olabilirsin. hemd e kolaylıkla.

Tek sıkıntı, eğer insanların senin namazından şüphe duyacak olmalarıdır. çünkü eğer bir müslüman senin hakkında "bu yanlış kıldı" diye düşünürse, namazının sevabı azalır. bundan kaçınmak için aynı hareketi yaparsan ve bildiğin duaları sessiz bir şekilde okursan durumu kavrayamaz ve sen de sevabını alırsın".

camide durulacak yer konusunda da bilgi vermek istiyorum. imamın sağında solunda durmamaya özen göster. çünkü buralarda duracak kişiler de imamlık yqapacak kadar bilgili olma şartı vardır: "eğer imama bir şey olursa, kriz geçirir, yanlış yapar, bir dandik durum olursa", bu iki kişiden birisi onun yerine geçeceği için orda durursan bunu cemaat senden bekler rezil olursun. gerçi normalde olmaz ama, gerek yok. arkasında durmak daha iyi. böylece hareketlerini daha iyi takip edip aynısını yaparsın.
bir de, biz namaz kılarken yere bakarız. sadece namaza başlayıp niyet ederken karşıya bakarız ki muhatabımızı karşımızda varsaydığımız için niyetimizi açık şekilde söylemek amacıyla göstermek için kasten karşıya bakarız. sonra yere bakarız kafamızı bir daha namaz bitene kadar kaldırmayız. işte kafanı kaldırmadan çaktırmadan göz ucuyla hareketi kapmak lazım. zaten en fazla 2 sefer namaza gidip böyle baksan ne yapıyorlar diye olayı çözersin zaten. okuman gerekenler de zaten yazılmış.

eğer istiyorsan. burda sana yeterince bilgi verildi.

kurtar kendini.

artık bundan sonrası Rabbine senin aranda, biz karışamayız.

Allah kabul etsin. gel aramıza, islamı seç, kurtul.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
dünyaya bir sefer geliyorsun.
kurtar kendini kardeşim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
üye resmini değiştirirsen ve müslümana yakışır bir şekle tahvil edersen daha güzel olur. Çünkü insanın yaşayışında başkalarının zannı da önemlidir.
Zandan hem kaçınmak lazım, hem de başkalarının yanlış zanna kapılmasına meydan vermemek gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.