You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
6.haftanın konuSu
Selamunaleykum arkadaŞlar...bu haftaki konumuz içinde bulundugumuz mubarek Ramazan ayının sadece oruc ayı değiL yardımlaşma ayı da olmasından dolayı ...infak, yardımLaşma ve fitre..bu konu hakkındaki fikirlerinizi paylaşabilirsiniz teşekkürLer şimdiden
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: 6.haftanın konuSu
Ravi: Ebu Hüreyre
Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Kim bir mü'minin dünyevi kederlerinden birini giderirse, Allah da onun Kıyamet günü kederlerinden birini giderir.

Kim bir fakire kolaylık gösterirse, Allah da ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterir.

Kim bir müslümanı örterse, Allah da onu dünya ve ahirette örter. Kişi kardeşinin yardımında olduğu müddetçe, Allah da onun yardımındadır.

Kim ilim aramak düşüncesiyle bir yola düşerse, Allah onun cennete olan yolunu kolaylaştırır.

Bir grup, Allah'ın kitabını okumak ve aralarında tedris etmek üzere Allah'ın evlerinden birinde toplanırsa, üzerlerine mutlaka sekme iner ve onları rahmet kaplar, melekler onları sarar. Allah da onları yanında bulunan mukarreb meleklere anar.

Bir kimseyi ameli yavaşlatırsa, nesebi hızlandıramaz."
Aşk efsane ve efsun değildir
Aşk san’at-ı her dûn değildir
Her aşk davası eden âşık olmaz; her muhabbetten dem uran sadık olmaz
İlahî herkes merd–i aşk olmaz ve değme kalbde derd-i aşk bulunmaz
Aşk bir kimyadır, onun madeni can olur; aşk bir gevherdir onun mekânı kân olur.
Aşk bir zevktir onun da şeydaları var; aşk bir hurûştur, onun da deryaları var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2011, Saat:03:15 PM, Düzenleyen: cartman.
Üye
Hepsini zaten, yardımlaşma çatısı altında toplayabiliriz. İnsanın insanı hatırladığı, insan olduğunu hatırladığı görevleri bunlar. Bu güzel konuya değindiğin için, teşekkür ediyorum... Allah insan olduğumuzu hiçbirzaman unutturmasın inşallah.
Biz Başka SeverdiK.. O yüzden Başka SevemediK..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Forum olarak yardımlasma ornegı gostercegımız bır amelde bulunsak nasıl olur (:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
İnsanlara güzel şeyler duyurup, islamı tanıtmak, anlatmak, kafasındaki sorulara cevap verebilmek de yardımlaşma örneği gösterebileceğimiz bir amel. Hz. Ali'nin bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum dediği gibi... Buna göre paylaşımlar da yaparsak, bu amaca hizmet etmiş olabiliriz. Fikrin güzel, ordan yola çıkarak bunları yazdım... Bunun dışında bir yolu varsa, nasıl ve ne yapmalıyız. En azından hepimizin bir arada olduğu birşeyi...
Biz Başka SeverdiK.. O yüzden Başka SevemediK..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Neler olabilir düşünelim forum olarak birilerine yardım edebiliriz bu maddi manevi her türlü olabilir.Ramazan ayında boyle bir ilki gerceklestirirsek bence forumumuzun adına cok ta guzel olur mutlu eder hepimizi ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
aslında afrikada açlık konusuna da değiniriz demiştik baştan yardımlaşma deyince bugunlerde akla ilk gelen somalideki açlık malesef...ama daha sonra ben bu konu arasında kaynar diye düşündüm o yüzden bayramdan sonraki konuda sadece bunu konuşalım ve bişeyler yapalım demeyi düşündüm ama madem yardımlaşma olarak bişeyler yapalım demişsiniz öncelikle site admini sitenin ana sayfasına afrika için msaj göndermek yardımda bulunmak için gerekli olan telefon numarasını yazarsa ziyaretci olsun üye olsun girdiginde görürlerse belki mesaj atıp yardım eden olur...bizlerde dahil...bunun dışında buradan brinin yakından tanıdıgı ve ihtiyac sahibi olan birisi varsa onun için maddi yardımda bulunabiliriz siz fikir sunun ben hepsine uyarım gülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
afrika konusunu es geçmemek gereliyor kesinlikle. yani en azından hiçbirimizin bu konuda hiçbir şey yapmamış olmaması gerekiyor..
ama genel anlamda yardımlaşma konusuna gelince bu sadece maddi bazda ele alınmamalı. yolda ağır yük taşıyan bir güçsüze yardım etmek, evde annemize babamıza yardım etmek, bir hayvana bir yere ulaşması için ya da birşeyler yemesi için yardım etmek, bir öğrenciye dersinde yardım etmek... çoğaltılabilir aslında. bir yerden, ufak da olsa başlanınca yardım hissi zaten bir şekilde insanın içinde yer ediyor ve hayata paylaşımcı gözlükle bakıveriyor. aslında komünistleri bu konuda taldir edşyorum gerçi onlar ne yaptıklarının farkında değiller ama :D

"Ravi: Ebu Hüreyre
Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Kim bir mü'minin dünyevi kederlerinden birini giderirse, da onun Kıyamet günü kederlerinden birini giderir."

hadisler için teşekkür ederiz serhat (:

he bir de şunu da anlatayım geçen gün babam anlattı çok etkilendim. eskiden bağdatta, yani dedemin çocukluğu zamaanında, bir kişi bir şehirden başka bir şehre gittiğinde, kalacak yeri yoksa rast gele bir kapıyı çalarmış, ben falan yerden geldim filan yerde işim vardı kalacak yerim yok misafir eder misiniz diye, hemen kapılar sonuna kadar açılırmış. bir kimse yolda giderken bir ihtiyacı hasıl olduğunda hemen yakındaki bir din kardeşine yardım sorarmış. tabiki şu an bunu yapmak olanaksız, çünkü kapınızı açtığınız kişinin dolandırıcı olma olasılığı yüksek, ne yazık ki artık pirincin içinde siyah taş kalmadı, hepsi beyaz taş..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
forum olarak bir yere yardım yapma konusuna gelince;
evt yukarıda da bahsedildiği gibi bence en güzel yapabileceğimiz şey afrika noktasında birbirimizi teçvik etmek. bunun dışında birbirimizle güzel ilim, "faydalı" ilim paylaşarak birbirimize yardım etmek şu an için en zaruri ve en manidar yardım olacaktır (:
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şöyle birşey yapsak mesela forumun en bildigimiz bir arkadasın hesabında kendi capımızda bir para toplasak ve onu islamiforum olarak diyanet vakfına gondersek (: dekonta yazdırır forumda paylasırız buda benı cok mutlu eder forum aılesı olarak
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.