zümer - 53 - Deki , "Ey haddi aşarak nefislerine karşı israf etmiş olan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümid kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."
........ Kuranda çelişki var diyenlerin bir iddiasında da bu ayetlerde bütün meallerde kullarım diye yazan bu cümlede , hz. muhammed in insanlara kullarım diyor ve tanrı olduğunu iddia ediyor demeleri üzerine bende bir araştırma yaptım ve paylaşmak istiyorum ;
......... Kul diye çevrilen '' abd '' kökenli kelimeler , bir çok ayette köle anlamında da kullanılmış , fakat bu ayetlere gelince mealde kul diye çevrilmiş , oysaki bu ayette ; deki diye , peygamberimiz kendi kölelerine seslenmesi isteniyor olabilir , yani şöyle ; '' Deki , "Ey haddi aşarak nefislerine karşı israf etmiş olan kölelerim ! ''
.......... ''Abd'' kökenli kelimelerin köle diye kullanıldığı ayetlerin bir çoğu aşağıdadır , ayet meallerini kısaltarak yazdım , köle diye çevrilen kelimelerin arapçasınada bakabilirsiniz ;
bakara - 178 - Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır. Hür kişiye karşılık hür, köleye ...................
nur - 32 - Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ..................
bakara - 221 - Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle.............
............ Meal yazan prof.lar , ilahiyatçılar , bu delillere bakarak , meallerini bence gözden geçirmelidirler , bir hataları varsa bunu değiştirmeleri gerekir , bu delil hiçte umursanmayacak bir delil değildir . Bir şey daha gözüme takıldı , köle azad etmeyle ilgili ayetlerin çoğunda köle anlamına gelen '' rakabe '' kelimesinin kullanılıyor olması , fakat diğer ayetlerdeki köleden bahseden cümlelerde '' abd '' kökenli kelimeler kullanılıyor , buda üzerinde durulacak bişey bence ; islama saldırmak isteyenler , haşa hz. muhammed kullarım diyor , tanrıyım diyor deyip , meal çevirilerinde de o kelime kullarım diye çevrildiği için , bunu kuranda çelişki var diye müslümanlara vesvese vermeye çalışıyorlar , böyle vesvesesi olan arkadaşlarımız konu açarak yada bana yazarak , Allah ın izin verdiği kadar cevaplamaya çalışırım .......... kuranda asla çelişki olmaz , çelişki bizim beynimizin algılamasındadır , Allah ın kuranı bir bütündür , bütün olarak bakılır , incelenir .
nisa - 82 - Onlar hâlâ Kur'ân'ı gereği gibi düşünüp anlamaya çalışmazlar mı? Eğer o Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı mutlaka onda birçok çelişkiler bulurlardı.