You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

Yönetici
RE: Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?
Alıntı:Müteşabih ayetler: Birden çok anlama gelebilen, manası herkes tarafından kolayca anlaşılamayan, açıklanması için başka delillere ihtiyaç duyulan ayetlerdir.

Dolayısı ile dediğin şekilde olmasının bir sakıncası yok.

Eğer delil yoksa, delillendirilemiyorsa müteşabihtir. Delil elde edilince müteşabih olmaktan çıkar.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Düşündüm düşündüm vesvese ile gülücük bilim olmadan da ayet yine o kadar farklı manaya gelebilir yani gerçek bir müteşabih avcısı bunun müteşabih olduğunu anlar çok mana çıkmasından bilime göre değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Meseleyi anladım. Konu muhkem ve müteşabih konusuna evriliyor. Ve hanefiliğin bakışı da bir vav harfine bakış açısıyla değişebiliyor. Müteşabih oluş, Vavın hangi kelimeyi nitelediğine göre "Allah bilir" ve "Allah ve ilim sahipleri bilir" arasında gidip geliyor. Ben bunun üzerinde durmak istemiyorum. Doğrusunu ancak Allah bilir. Hadi bana eyvallah. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bu konudan bir şey anlamayan olduysa o onun sorunudur bu ayetin müteşabih olduğunu görmek için bilimden yardım alındı buradaki olmayan noksanlığı kendince gidermek için bir sürü tefsir ve meal paylaşıldı bence ayetin müteşabih olduğunu görmek için ayetin devamına bakmak yeterliydi çünkü o ayetler de bir o kadar çok anlama geliyordu bir ayet müteşabih ise 200 yıl önce de müteşabih olmalı 200 yıl sonra da iyi olan ise tefsirlerde farklılık yok diyen hiç kimsenin kalmaması çünkü bu müteşabih ayet anlayışına terstir tefsir dediğin de herkesin kendi ilminden algıladığı bir derleme

Hatta bence Kuranda bilimsel mucize diye bir şey yok olay, tefsir eden kişinin Kurana bilimsel yaklaşması sonucu adını bilimsel mucize koyduğu ve Kurana bilimsel tefsirlere yaklaşanların bu tefsiri kabul etmesinden ibaret yoksa Kurana psikolojik olarak yaklaşırsam da bir sürü mucize bulurum yalnız kitabın anası denen ayetlere ne tarafdan baksan bak nettir
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.