You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

Kıdemli Üye
RE: Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?
Yav akik ne yani şimdi fizik(dini) öğrenmek için öğretmensiz(alimsiz) okula mı gidelim¿

Begenmiyorsan öğretmenleri gider o dediğin 15 ilimde mâhir olursun, hatim edersin,üstünede 80 dini ilimi iyece bir tahsil edersin...
Ve
sen alim olursun,yok eğer uğraşamam diyorsanda neyin peşindesin?

Asıl Alim,Allah'tır

Her tefsir de kesin doğru olacak diye birşey demiyoruz zaten,

sen önce bir acizliğini kabul et bence,ego tavan yapmış,gelmişsin mealin mealiyle inancım sarsıldı diyorsun.

Arapça yok bişe yok,fizik yok,kimya yok,coğrafya yok...yok oğlu yok

ama

dil pabuç gibi Tongue
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bu inançtır sonunda diploma verilmez yanlış veya anlaşılmayacak veya çelişkili tefsirler şüpheye götürürse ne olycak Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ümmetime en çok tehlikeli olacak kimse, Kur’an-ı kerimi yersiz tevil edendir.) [Taberani]

Biz Peygamberler, herkese, seviyesine göre muamele yapmak ve anlayabileceği şekilde hitap etmekle emrolunduk.) [İ. Gazali]

Bir kimse, kendi görüşüne göre Kur’an-ı kerime mana verse, verdiği mana doğru olsa da, meşru yoldan çıkarmadığı için, hata etmiş olur. Verdiği mana yanlış ise kâfir olur. (Berika)

Madem bu mesele bu kadar incedir ben nasıl tek doğruya bakarım veya nasıl tefsirleri anlamaya çalışırım oysa tavsiye edilen herkesin seviyesine göre hitap etmek
Mesela Kur’an-ı kerimde (Sen ölülere işittiremezsin) buyuruluyor. Buradan ölüler işitmez anlamı çıkarılmaz. (Sen ölüye işittiremezsin!) mealindeki âyet-i kerimede, diri olup, gözü kulağı ve beyni olan kâfirler ölülere benzetilmiştir. Yani (Ölü kalbleri [kâfirleri] imana kavuşturamazsın!) demektir. Nitekim, Bekara suresinin (Kâfir, sağır, dilsiz ve kördür, anlamazlar) mealindeki 171. âyet-i kerimesi de böyledir. Yani (Kulakları var, hakkı işitmezler, gözleri var, hakikati görmezler) demektir. Yoksa kâfirler, bedenen de sağır, dilsiz ve kör demek değildir. (Beydavi ve diğerleri)

(Ölülere işittiremezsin, ancak âyetlerimize iman edenlere işittirebilirsin.) [Rum 52,53]

Fatır suresinin (Diri ile ölü [Mümin ile kâfir] bir olmaz. Allah dilediğine işittirir. Sen kabirdekilere [inatçı kâfirlere] işittiremezsin [imana kavuşturamazsın] mealindeki 22.âyet-i kerimesinde de, kâfirler, ölülere benzetilmiştir. (Beydavi)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Tamamda ben bu fizikti,okuldu,öğretmendi,nottu,diplomaydı bunları gerçek manada yazmıyorumki anlamıyor musun?

Sen daha benim yazdıklarımı anlamıyorsun gelmişsin kuran'ı herkes neden değişik meal ediyor diyorsun.
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.