You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

Yeni Üye
Kef 86:
Sonunda güneşin battığı yere kadar ulaştı ve onu kara çamurlu bir gözede batmakta buldu, yanında bir kavim gördü. Dedik ki: "Ey Zu'l-Karneyn, (istiyorsan onları) ya azaba uğratırsın veya içlerinde güzeliği (geçerli ilke) edinirsin."

Güneşin kara çamurlu bir gözede batması bilimsel acıdan hiç mantıklı değil fakat bunu gözlemleyenin Zulkarneyn olması ve manzarayı bizim gibi görmesi akla mantığa uyar fakat ayetin devamına bakarsak:

Güneşin battığı yer neresidir?
Eğer ayette "Zulkarneyn, mağripe vardığında güneş batıyordu" gibi bir ifade olsaydı hiç bir sorun yoktu, gayet doğal bir ifade olurdu bu. Ama dikkatinizi çekerim ayette: "Sonunda güneşin battığı yere varınca...." şeklinde ifade geçiyor. Dikkatinizi bu cümleye yoğunlaştırmanızı istiyorum. "Sonunda" diyor, yani uzun süredir devam eden bir seyahat var ve Zulkarneyn sonunda güneşin battığı yere varıyor. Demekki daha evvelden güneşin battığı yere varamamıştı.

"Sonra yine bir yol tutup gitti. Sonunda Güneş'in doğduğu yere ulaşınca, Güneş'i, kendilerine Güneş'ten başka örtü vermediğimiz bir topluluğun üzerine doğuyor buldu."

Yine bir seyehat var ve Zulkarneyn güneşin doğduğu yere gidiyor. Güneşin doğduğu yer neresidir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?
"Bir süre sonra Güneş'in doğduğu yere varınca,onu(güneşi) kendilerine ondan(güneşten) başka bir örtü yapmadığımız bir kavmin üzerine doğar buldu (kehf suresi 90)
Burada güneşin üzerlerinden hiç kalkmadığı yer dünyada nerededir ? güneşin üzerlerinden hiç yok olmaması için iki güneşin olması lazım ki biri batarken diğeri doğsun..Zülkarneyn hadisesi sanki dünyadışı yolculuklardan bahsediyor ..Allahü ağlem..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-11-2015, Saat:12:06 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Cezalı Üye
Merhaba ben soruyu soran kisiyim güneşin hiç kalkmadığı bir yer deyince neden.başka bir alem diye anlamamız gerekiyor? Ayrıca biz neden tefsir ediyoruz? Sanki sunki ile bu işler olur mu biz tefsir edecek olsak ayeti kafama göre yorumlarım bir sürü tefsir okuyup buraya geldim ikna olmuş olsam sanki ile filan uğraşmam

Orada net bir ifade var Kuran apaciktir. Bu soruyu diğer platformlarda da şöyle sordum
Güneş, suya batar mı?
İlk sorunun cevabı mantıklı geldi o da onun Zulkarneynin bakış acısıyla oldugu
Diğer soru Neresidir bu güneşin battığı yer?
Bunun cevabı trajikomik veriliyor
Biri Bilim Kurana erişemedi dedi yani yarın bilim açıklayacak ki güneşin battığı bir yer var o zaman Allah neden kafa karışsın diye bilimi yarattı dedim ordan sepetlendim buraya geldim burada da ban yedim
Böyle İnanç OLMAZ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Ayrıca dediğin yer kutuplar olabilir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kutuplar olamaz çünkü kutuplarda bir zaman sonra güneş batıyor .Ama ayette "ondan(güneşten) başka bir örtü yapmadığımız " buyruluyor..yani yalnızca güneş var altı ay öncede var altı ay sonra yine var olan bir güneş var..
bu konulara girmek bize birşey kazandırmıyor açıkcası..Mutlaka kur'an kıssalarında bizim için ibretler vardır fakat şu an için bu kıssanın bizim için zuhur etmiş bir ibreti yada hikmeti varmıdır bilemiyorum..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hikmetini belki bilemeyiz de sonuçta booşu boşuna inmiş de olamaz

Ayetlerini, iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. (Sad Suresi, 29)

Peygamberimiz (S.A.V.) buyurmustur ki : « Ismini duydugunuz kimselerden yeryüzünde dört kisi mâlik oldu. Mü’min olan ikisi, ikisi de kâfir idi. Mü’min olan ikisi, Zülkarneyn ile Süleyman idi. Kâfir olan ikisi de Nemrud ile Buhtunnasar idi. Besinci olarak yeryüzüne benim evlâdimdan biri yâni Mehdi mâlik olacaktir » .

Başka bir alem olsaydı yer yüzü diyebilir miydi?
Ve Güneşin doğup battığı yer neresi burada doğu batı denmek isteniyorsa neden öyle değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Soruyu bence fazla uzatmadan sorarsan yani asıl maksat manasından inşallah biz Müslümanlar da sana yardımcı olmaya çalışırız
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cevap veriyim mi vermiyeyim mi karar ver çünkü ayrıca biz neden tefsir edilim dyorsunhemde tefsir etmemi istiyorsun bence önce kendi içindeki çelişkileri ortadan kaldır sonrada kurandaki sözde çelişkileri araştır
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.