You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?

-İKRA-
RE: Zülkarneyn ve Dünya düz müdür?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Eyvallah zehan abla gülücük

yok hocam demişti Elmalılı oku o ayetleri meal ederken eğer bilinmedik şekildeyse(o günün ilmiyle vs.) oraları olduğu gibi anlatmaya çalışmış,işin içine nefsini katıp illa açıklamaya çalışmamış gibi birşeyler söylemişti küçüktüm o zamanlar tam hatırlayamadım ama böyle birşeyler söylemişti gülücük ondan kafam karışmıştı sağol bulmuşsun eyvallah :-)

şimdi ele alim nerde herkes herşeyi çok bilir olmuş vay arkadaş yav Big Grin
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
@ Akik; yukarıda Elmalılı tefsirindeki ifadelerle paylaştığım bu mealdeki yorum
birbiriyle çelişmiyor, birbirini destekliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Meal ile tefsiri değil meal ile meali karşılaştırdım

Zülkarneyn güneşin batışına (batış vaktine) ulaşınca güneşi balçığa batar buldu'' (kehf 86) "

Meali ile

Sonunda güneşin battığı yere kadar ulaştı ve onu kara çamurlu bir gözede batmakta buldu

Meali arasında çok fark var
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Dedimya akik illa öğrenmek istiyorsan gidip ilim peşine düşecen,evvela arapçayı öğrenecen,yoksa böyle o ne dedi bu ne dedıyle olmaz ve nefsinden uzak duracan git bir örtünmeyle ilgili ayeti okuda bakki bu ham nefsin seni ne yapacak ,ayeti meal ederken seni nasıl kendine uyduracak,öfkeleneceksin!tamam mealden anlamazsın ama bir denede bak :-) ben bikere kalkıştım etmediğini bırakmadı bana nefsim anlatılmaz yaşanır ağa

git imam şafinin hayatını oku arapçayı öğrenmek için,ilim için ne çileler çekmiş,ve yazmış bir kitap okutmuş sonra öğrencisine demiş sil,o okudukça o sil demiş ve kitap bittiğinde sadece ayeteler kalmış gülücük
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
@kelebeketkisi
Bunlar hindu metinleri mecaz anlatım filan da göremedim
Gayet açık

Rig Veda:Where now is Surya, where is one to tell us to what celestial sphere his ray hath wandered?

Güneş şimdi nerede,nerede bize göksel kürenin ışınlarını gönderdiği yeri söyleyecek olan?

Görüldüğü gibi Güneş'in küre oluşundan bahsedilmiş,halbuki Güneş tepsi gibi görünür,bunun keşfedilebilmesi imkansızken o zamanlar,nasıl bilmişler?

Vishnu Purana:2:8=There is in truth neither rising nor setting of the sun, for he is always; and these terms merely imply his presence and his disappearance."

Güneş gerçekte ne batar ne de doğar,bu her zaman böyledir; ve bu terimler(doğmak-batmak) sadece onun görünmesini(sabah) ve kaybolmasını(akşam) ima eder.

Purana’nın 54:12. ayetinde şöyle verilir;
Dünya kutuplarda düzdür(basıktır) ve ekvatorda şişkindir,kusursuz bir küre değildir.

Basitçe söyleyecek olursak sıklıkla Güneş’in Güneş sisteminin merkezinde olduğundan bahsedilir(Markedanya Purana 106.41).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Yav akik sanırım ben anlatamıyorum diyorum ki kuran apaçık bilimle çelişmez ama senin orada anlatılanları anlaman için evvela ilim sahibi olman lazım,her ayet için değil tabi

ya diyelim sen almışsın fizik kitabını eline okuma biliyorsun azçok orda yazılanları anlarsın ama

sayıları öğrenmediysen,
ya bu formül yazıyor
la bu nedirki acep dersin :-)

bu fizik kitabı açık değil vs. Dersin

Oysa sen A'yı B'yi öğrendiğin gibi sayılarıda ,toplama,çıkarmayıda öğrenseydin vs. Anladın inşaallah

Yine oysa o fizik kitabı gayet açık ama sen var kapalı olmak :-)
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.