You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
züleyhadan
‘Yusuf‘, dedi Züleyha, ‘Aşk zorlu bir sınav, ben bu sınavı en baştan ve gönüllü mü kaybettim? ‘

‘Hayır işte! Yitirmiş görünsem de kazancımsın sen benim. Şer gibi görünsem de göreceksin, yitirdiğin ne varsa benim sana açtığım kuyuda, hayrın olacağım sonunda.’

‘Yusuf‘, dedi Züleyha, ‘ Sana gel kaderim ol demem. O kadar ki, güldeki sevde, çöldeki ateş, denizdeki su kadar kadersin bana. Bak alnına, iki kaşının ortasına. Orda benim mühürüm var. Alnımın yazısı olduğun kadar, alnında yazıyım sana..‘
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: züleyhadan
” Yusuf?un aşkıyla Züleyha öyle bir hale girdi ki,
artık her şey ona Yusuf demekti.

Ve Yusuf?a yakınlığı nisbetinde muteberdi.

Bundan sonra, dedi Züleyha, nasıl eskisi gibi konuşur, eskisi gibi güler ve ağlarım?

Nasıl aynı ağaç olur artık aynı olmayan ağaç, benim kalbimin üzerinden Yusuf geçmişken?

Nasıl eskisi gibi görünür evren gözüme, hiçbir vasfı artık eski vasıflarının hiçbirine benzemiyorken?

Dilim Yusuf?un adından başka bir sözcük telaffuz edemiyorken; kuştan, ağaçtan, sudan nasıl söz açarım?

Nasıl olur da Yusuf olmayan bir ismi ağzıma alırım?

Kuş diyorsam, Yusuf demek istiyorumdur.

Ağaç da Yusuf demektir.

Su, Yusuf?un ta kendisi..”
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.