You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İKRA-
Zor imtihanlar
"İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır."
(Ankebut 2-3)

Konuştuklarımız, sustuklarımız , güldüklerimiz , ağladıklarımız, kederlenip hayıflandıklarımız, keşkelerimiz , gittiğimiz yerler , bakmamız , duymamız , görmemiz , işitmemiz hepsi birer imtihan sebebi.

Allah, bizi birbirimizle imtihan ediyor. Derler ki imtihanların en zoru, eş ile, çocuklar ile, yakın akrabalar ile olan imtihan. Allah, sevdiklerini, en yakınlarıyla imtihan edermiş...

Yakınlarıyla imtihan olanların sabretmesinin zor olduğunu anlıyorum.Gördüğüm kişilerin içinde öyleleri var ki, yüzünün bütün hatlarına hüzün sinmiş; ilaçlar yetmiyor tansiyonunu düşürmeye.Dua, zikir ediyor musun? diyorum, ediyorum diyor,
O sırada da sıkıntını mı düşünüyorsun? diyorum, evet diyor.

Rabbim, böylesi zor imtihanlarda olanlara yardım etsin (âmin)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-09-2014, Saat:10:22 PM, Düzenleyen: Zehan.
Profesör
RE: Zor imtihanlar
Amin..
güzel konu teşekkürler Zehan
malesef rep veremiyorum daha Sad
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Amin....

Bir İmtihan Dunyasında Olduğumuz Doğru..En Acı Şekilde Bazen Bu Sınavı Geçmek Zorunda Kalırız..
Başımıza Gelen Belalar..Geçim Sıkıntıları..Hastalıklar..Ölümler..Ve Daha Bi Çok Şey İnsanoğlu İçin Var Olan Bir Gerçek..
Bunların Yanında Savaşlar Açlıktan Ölen Çocuklar Vs vs...
Tüm Bu Yaşadıklarımız Veya Yaşayacaklarımızın Hiç Birinin Boşuna Olmadığınıda Çok İyi Biliyoruz..
Bediüzzaman Hz Şöyle Diyor..Musibet Geçmişteki Hataların Neticesi İleride Alınacak Mükafatında Başlangıcıdır..

Bizler Bu İmtihanı Başarıyla Geçbilmemiz İçinde Sabredip Yarada Şükretmeliyiz..Durumumuzdan Hayıflanıp İsyana Başvurursak Ozaman Vay Halimize...

Aynı Şekilde Hiç Bir Derdi Sıkıntısı Olmayan İnsanlar İçinde Geçerli Bu..

Tşkler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
@Nazlıcan
@Sabır
Ben teşekkür ederim.
Doğru, her şey bizim için, cennet ucuz değil. Ancak insanlara bir dokun bin ah işit..
Depresyon ilaçları o kadar çok kullanılıyor ki, herkes ama herkes için geçerli...
Namaz kılanı, kılmayanı, ne olduk; nereye gidiyoruz, dayanma gücümüz azaldı mı?
İnsan endişeleniyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Neler Var Neler.....Çok Tanık Oldum....Çareyi Başka Şeylerde.. Arayanlara..
Ne Geçti Ellerine Koca BİR Hiç....
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Daha önce okumuş olduğum dikkat çekici bir yazıyı paylaşmak isterim:

"Depresyonun ilacı nedir sizce?
İnsanların depresyona girmesi başka başkadır. Ağır ve hafif depresyonlar vardır. Bir de Victor Frankl’ın Neojenik depresyon dediği depresyon çeşidi vardır, yani ruhun depresyonu. Neojenik depresyon maneviyat yaşayamamanın, aşkınlığı yaşayamamanın, aynı katta kalmanın sıkıntısıdır. Bu depresyon çok yoğun bir gerilim getirir insana. Sanki kafese tıkılmış gibi hissedersiniz. Böyle olduğunda insan ya kendisini uyuşturuyor, ya hazlarla avutuyor, tehlikeli sporlar yapıyor. Peki, bahsettiğimiz maneviyatın, aşkınlığın bizcesi nedir? Felahtır. Minarelerden her gün beş defa söylenen “Hayye alel felah”tır. Ne demek bu? Yarıp geç demek! Neyi yarıp geç? Bu ontolojik konumu yarıp geç. Sen bunun için yaratılmadın! Yar ve geç. Ne oluyor yarıp geçtiğin zaman? O zaman güzel hâlleri yaşamaya başlıyoruz. Huzur, sekine, selam, rıza…
Razı ol tadını çıkar diyebilir miyiz yani?

Eyvallah.. Yani bu hâlleri yaşayamazsa insanın üstüne kabz hâli çöküyor. Reca ve itminan gidiyor, insan dar bir alana sıkışıp kalıyor. İşte o dar alanda sıkışmış insan çok büyük bir trajedi yaşıyor."

Demekki derdimiz ile barışırsak bu kadar yıpratmayacağız kendimizi, evet bu çok zor ama mükafatıda o derece büyük..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Eyvallah Zeynep, yazı güzeldi.
Şöyle anladım: Belki psikolojik hastalık hariç; ruhun sıkıntıları için,
hakkıyla namaz kılınsa, depresyona girilmez demek isteniyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Depresyondan uzak olmak için;
Allah'a yakın olmak, O'na gereği gibi yönelmek lazım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-09-2014, Saat:08:08 AM, Düzenleyen: Zehan.
General
çok yakınıyla imtihan olanlardan biriyim ...dediğiniz gibi bende o ilaçlardan kullandım..o kadar üzülüyordum ki hayatımda böyle bir acı hissetmemiştim..maneviyattan uzak olmasam bile içimde neden soruları hep vardı Sad neden neden diyordum hep ...ALLAH ım beni affetsin..

bir gece gördüğüm bir rüya tamamen beni değiştirdi..yine üzülüyorum içim acısada şunu biliyorum herşey Rabbimden ..biz ona teslim oldu isek ondan gelenede razı olacağız..Hep derim herşeyde vardır bir hayır..

Rabbim bize gerçekten kaldıramayacağımız yük vermiyor...ben diyordum ki bu acıdan ölürüm..Ama ölünmüyor ..ve hayat devam ediyor ...bize yaşayanlara ... inşALLAH bu dünyadaki sınavlarımızdan başarı ile geçeriz. gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Amin Noyan..."Öldüm der durur, yinede yaşarsın " Hz.Mevlana gülücük
Daha yolun başında iken hayatın belli başlı imtihanları olduğunu düşünürdüm..Ama yürüdükçe hiçte öyle olmadığını gördüm..Kendi tecrübelerimiz, çevremizde gördüklerimiz...anne babası ile, evladı ile, eşi ile imtihan olunanlar..Bu çok zor..çünkü sürekli gözünün önünde, elinle iteleyebilmek gibi, erteleyebilmek gibi bir lüksün yok..Rabbim bu şekilde sınadığı tüm kullarına sabırlar versin, isyan ettirmesin..Çünkü Allah muhafaza çok çok ince bir çizgi, bir an...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.