You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zor durumdayım Yardıma İhtiyacım var...

Acemi Üye
Buraya bir arkadaşımın tavsiyesi ile daha yeni üye oldum arkadaşlar. Durumumu anlatacak olursam Arkadaşlar babamın maaşında icra var maddi durumumuz bayağı kötü bankalar bi yandan eş dost akraba bi yandan hep huzursuzluk teyzem ve dayımlara borcumuz var teyzem neredeyse 2-3 günde bir arayıp baban hala ödememiş taksidi onun yüzünden kredi notum düşüyor tarzı laflar söyluyor çok ağırıma gidiyor bizim durumumuzu biliyorlar maddi durumlarıda çok iyi 18 yaşındayım lise bu sene birri hergün sinirden duvarları yumrukluyorum telefon çalınca teyzemmi diye korkuyorum açmaya.. İntihar etmeyi bile düşündüm ama arkamda gözü yaşlı bir aile bırakmak istemiyorum.. Yaşadığım yer küçük bir şehir iş yok hepsi part time veya vasıflı eleman arıyor burgerkink te çalıştım 1 ay boyunca fakat adamlar bazen hiç çağırmıyor bazen 2-3 saat çalıştırıp geri gönderiyor ay sonu aldığım para 200 300 TL anca oluyor bununlada babama destek çıkmam zaten imkansız hale geliyor. Bunları size niye anlattığıma gelecek olurasm lise yeni bittiği dediğim gibi elektrik elektronik mezunuyum üniversite sınavına bu sorunlardan dolayı hazırlanamadım kpss den 80 aldım merkezi atamayla şansım yok fakat açıktan atamalarda şansım yüksek bir sürü ilan çıkmaya başladı fakat hepsi farklı illerde babam bu durumdayken ona konuyu bile açamıyorum ne yapacağım ne edeceğim hiçbirşey bilmiyorum stresten türlü türlü hastalığa kapılmaktan korkuyorum. Üniversite kitaplarımdan bazılarını sattım 50 TL param var şuan elimde bana akıl verin lütfen arkadaşlar...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Zor durumdayım Yardıma İhtiyacım var...
Öncelikle hoş geldiniz. esselamü Aleyküm kardeşim.. size dua ve sabır dileme yardımında bulunabiliriz..Fakat maddi bir yardım mı istenilen yoksa nasıl bir yardım beklentisindesiniz belirtirseniz daha iyi anlaşılacaktır..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2015, Saat:11:04 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
.
Öncelikle hoşgeldiniz, yazınızın tamamını okudum, yüklü bir borç altına girilmiş ve sonrasında icra. Zor bir imtihan..Ailenizin atmış olduğu bir takım yanlış adımlar kötü bir duruma sebep olmuş, 18 yaşındasınız ve ailenizin içinde bulunduğu durumu kendinize dert etmeniz, endişe duyuyor olmanız gayet doğal ancak bu durum abartılıpta "intihar" fikri aklınıza düşürüyorsa sizde başka bir yanlış adım atmaya meyletmişsiniz/ etmek üzeresiniz demektir ve yukarıda saymış olduğunuz o sıkıntılarınızdan daha büyük ve telafisi mümkün olmayan bir yanlış..Bunu düşünüyor olmanız daha çok yaşınızla alakalı..Ailenizin içinde bulunduğu durum Allah'ın izni ile toparlanabilecek, düzelebilecek, telafisi mümkün bir durum.Hep bu şekilde sürecek değil İnşallah. Kimi zaman İçinde bulunduğunuz sıkıntı -bu sıkıntıyı sıcağı sıcağına yaşıyor olmamız ve beraberinde getirdiği endişe sebebiyle-mantığı devre dışı bırakır..Ama biraz uzaktan bakmak lazım.Bu imtihan ilerisi için belki daha büyük bir kaybın önüne geçmiştir bu şekilde, ailece daha dikkatli harcamalar yapmaya, ihtiyacımız kadar almayı, tüketmeyi öğrenmemiz için gerekli bir imtihan belkide.Sizde daha çok şunu gördüm, tüm yükü, sorumluluğu ve hatta suçluluğu üzerinize almış gibisiniz.Hayır.Bunda kabahatide aile büyüklerinizde görüyorum. Şahsi fikrim bu. Rabbimin en kısa zamanda ferahlayabileceğiniz bir kapı açacağına eminim..Hepimiz bir imtihana tabi tutuluyoruz şu hayatta.Ya kendimiz sebep oluruz buna ya da samimiyetimiz sorgulanır..Nihayetinde yine tek bir çaremiz var, Rabbimize yönelmek ve samimi bir şekilde dua etmek..

Öncelikle içinde bulunduğunuz durumdan kendinizi sorumlu tutmamanızı ve suçlamamanızı tavsiye ederim, çevrenizdeki insanların size bu konuda baskı kurmasına izin vermeyip, aile büyüklerinizle muhatap olmaları gerektiğini belirtin ciddiyetinizi gösterin bu husustaki..KPSS puanınız fena değil, kesinlikle atama dönemlerinde tercihlerinizi yapın, geçici bu nahoş durum için kendi geleceğinizden olmayın, icralık bir durum söz konusu, yani sizin çeşitli yerlerde çalışarak elde ettiğiniz kazanç bu durumdan sizi çıkaramaz, ailenizde bunun bilincinde, sizin kazancınız an itibariyle diğer harcamalarınız için sizi bir nebze rahatlatır, ailenizin içinde bulunduğu diğer duruma etkisi pek olmaz, bunu belirtmemin nedeni aile büyüklerinizin sizden yana büyük beklentiler içinde olmadığını göstermek istememdir..Önce siz buna kendinizi inandırın ve rahatlamaya çalışın.Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-01-2015, Saat:11:01 PM, Düzenleyen: Mihman.
Profesör
Allah yardımcınız olsun kardeşim
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Zeynep'in yazısında belirttiği ve özellikle vurguladığı gibi, daha 18 yaşındasın ve Babanın annenin aile büyüklerinin düşünmesi hatta size duyurmadan halletmeleri gereken bir meseleyi kendi üzerine alınıyor, hiç müdahil olmaman gerekirken dert ediniyorsun...şuna imanlı inançlı bir insan olarak inan, Allah ne dilemişse onda mutlaka bir hayır vardır, hem senin, benim farkedemediğimiz bir çok şeyi Allah bilir
Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Ârif anı seyreyler...
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler.

Siz sakin olun Rabbimize tevekkül edin ,O'na bolca dua edin, bizde size dua edeceğiz..mümkün olduğu kadar aile meselelerinden uzak durmaya çalışın...diyeceklerimiz bundan ibaret..inş yardımcı olabilmişizdir...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.