You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Zor durumdayım
Selamun aleyküm müslüman kardeşlerim sizlerle bir derdimi bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum malesef işin içinden çıkamıyorum . Ben 28 yaşında doktorum Allah' a ve peygamberilerine vede kuran-ı kerime inancım tamdır. Ve herşeyi araştırır kulaktan dolma bilgilerede inanmam . Gelelim esas mevzuya ben sunniyim ve alevi bir kız arkadaşım var ciddi düşünüyoruz birbirimizi seviyoruz çokta iyi anlaşıyoruz fakat ailem namaz kılan inançlı bir aile olmasına rağmen kızı sırf mezhebi yüZünden istemiyor ve malesef bunu söylerken utanıyorum inanın saçma sapan herşeye inanıyorlar sürekli biri bize büyü yaptı modunda hacı hocaya gidip para veriyorlar . Buna 1 defa şahit oldum ve aldım karşıma islami kaynaktan onlara müslümanlıkta bunun haram olduğunu zamanında peygamber efendimize yapıldığını ve çözüm şeklininde nas ve felak sureleri olduğunu anlattım . Bunları söylememe rağmen ben bu kızla görüşüyorum diye daha kızın yüzünü görmeden tanımadan büyü yapıldı kardeşimize diye hocaya gitmişler ve hoca bunlara dünyadaki duyduğum en saçma şeyi söylemiş kız bana adet kanıyla büyü yapmış :/ arkadaşlar kız benim 3 senelik arkadaşım sonradan çıkmaya başladık kız çok güzel bir kız gerçekten istese benden çok ama çok daha yakışıklı zengin ve romantik birini bulabilir ki ben zengin değilim doktorum ama 1 senedie çalışmıyorum uzmanlık sınavına çalışıyorum yani şuan 5 parasızım ve hatta kız arkadaşımın bana maddi destekte bulunduğu günler bile oldu . Neyse konuyu dağıtmayalım sahte bir face hesabıyla kıza sevgiline adet kanıyla büyü yapmışsın bozdur diye mesaj atmışlar. Ve bunu malesef ablam yapmış Sad ne yapcağımı şaşırdım ciddi anlamda kız benim yüzümden zor günler yaşıyor ailen istemiyorsa seni ailenden uzaklaştırmak istemem benim ailem zaten yok seninkide sana sırt dönmesin ayrılalım dedi bana . Kız öğretmen kpssye çalışıyor onunda psikolojisi bozuldu . Aileme karşı nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım KURAN I KERİM Açın okuyun lütfen diyorum din ırk ayrımı bize yasak diyorum dinletemiyorum toplum baskısı başkaları ne der düşüncesi çok ağır basmış cidden zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin insan sadece huzur arıyor bazen para pul mal mülk herşey gelip geçici Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Zor durumdayım
aleykum selam hoşgeldiniz..
çok zor bir durum bu Allah yardımcınız olsun.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sad Amin sürekli dua ediyorum hakkımda hayırlısı olsun diye . Kendi canından birinin bu cahilliği yapması gerçkenten insanı incitiyor Ve malesef ki kalıcı yaralar açıyor Sad Hayatında 1 defa bile KURANI KERİM İ okumadan başkalarının dediği herşeye inanan müslümanları hep uyarmışımdır . lütfen size kitap gönderildi yol gösterici sizi aydınlatan türkçe meali var açıklamalı okuyun lütfen diye diye dilimde tüy bitti Sad Ben cahil biri olsam diyeceğim benim sözüme güvenilmiyor ama bu hacı hocaya inandıkları kadar bana inanmıyorlar .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ne kadar acı... buna çokça müşahid oluyoruz ne yazık ki
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
büyü yapıldığını ifade edip, büyünün ayrıntısa fazla girmemeniz gerekirdi, uygun olmamış.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-11-2015, Saat:12:19 AM, Düzenleyen: Mihman.
Üye
Doktor olduğunuza göre, psikolojiden iyi anlarsınız. Hitap şeklini değiştirin. Bir imam ya da siz de bir hoca bulun ve ailenizle konuşturun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sunni bir erkek alevi bir kız (eğer değiştirebilecekse) alabilir. Güzel olan kendisi gibi sunni bir kız ile evlenmesidir.

Sunni bir kız-kadın ASLA bir alevi ile erkekle evlenemez. Evlenmesi de doğru değildir. Sadece alevi değil, şii, vahhabi, caferi, hadisleri inkar edenler ve müslüman olmayanlarla evlenemez..

* * *

Cahiliye devrinde babalar kızlarını diri diri gömüyorlardı. Bu devir de ise kızlarını diri diri toprağa gömmek, kızlarını islam ahlakı ile yaşamayan erkeklerle evlendirmeleridir.

* * *

Neden Alevi ile evlenmesi sakıncalıdır:

Müslüman olan bir hanım ancak Müslüman olan bir erkekle evlenebilir.Müslüman olmayan ile nikah kıyılsa dahi bu nikah fasid ve gayrı meşru olur.

Müslüman olmak için kişinin evvela 6 şeyi hem kalb ile hemde dil ile tasdik etmesi şarttır.Bu şartlar:Allaha inanmak,onun meleklerine inanmak,onun kitaplarına inanmak,Peygamberlerine inanmak,Ahiret gününe inanmak,kadere ve kazaya inanmak tüm bunların hepsini kabul ve tasdik etmek gerekir.Bir kimse bunlardan bazılarına inanıp kabul etse,ancak bazılarını veya birini inkar etse,inanmasa o kimse iman etmiş olmaz.İman olmayınca da Müslüman olmaz.Hal böyle olunca bir Müslümanla evlenmeside mümkün olmaz.Çünkü nikahı meşru kılan islamdır.İslam olmayınca da nikah kıyılsada geçerli olmaz.

* * *

Kuranı kerimden bir tek ayeti bile ya da kurandaki tek bir uygulamayı bile inkar eden kişi KAFİR olur.. Müslüman değildir. Alevilerin kuran inancı tartışmalıdır. Kuranda olan hükümleri inkar etmekte olduklarına şahit olmaktayız.
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kız madem seni seviyor , alevilik ekolünü bıraksın( ekol diyorum çünkü bizim alevilerimizin din anlayışı onları dinden çıkartır) sana ve ailene yakışır bir şekilde müslüman olsun. Her sorun çözülür MUTLU SON..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kardeşim her iki taraf da seviyorsa mezhep farkı sorun teşkil etmez. Sonuçta aynı dindensiniz, sadece mezhep farkı var. Esasında hepimiz müslümanız, sıkıntı edecek bir durum yok yani. Alevilerin örfü filan farklı olduğu için ailelerin rahatsız olmuş olması normaldir. Onların baskısı sizi yıldırmaya yönelik. Böylece aynı mezhepten daha iyi anlaşabilecekleri ve kanka olabilecekleri dünürler istiyorlar ki kendi açılarından haklılar. Ama başkaları dünürleriyle kanka olacak diye sizin sevginize gölge düşürmeleri şık değil. Yapılması gereken sevginizde ısrar etmenizdir. Hatta oldu bittiye de getirebilirsin. Biz kendi aramızda söz kestik şu bu filan. Israr edin yani. Siz onlardan etkilenir ve araya ufak ufak mesafe koyarsanız onların cesareti artar "ha demek ki bastırırsak ayırırız" diye düşünmelerine neden olur. Şu an yaşadıklarınızın nedeni de bu. Sizde bu endişeyi ve kararsızlığı gördükleri için bastırıyorlar. Görüşme sayı ve sürenizi azaltmayın, siz uzaklaştıkça baskıları daha da artar, bu daha da sıkıntı olur. Tabi ekonomik açıdan bağımsız olmamanız da bir handikap. İş bulmadan bir şeyler başarmanız biraz zor. Bulsanız da aileleri ikna etmek filan gene zor.

Burada başka bir detay da kızın aslında ayrılmayı isteyip ailesini bahane etmesi olabilir. Senin durumunda bu düşük bir ihtimal ama yine de kontrol etmekte fayda var, bazen böyle şeyler oluyor çünkü.

Allah kolaylık versin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
alevi-Müslüman ?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.