Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Zıhar ile ilgili acil
Zıhar ile ilgili acil
bu acıklamaya gore yapmıssın gıbı gorunuyor arkadasım.
ALLAHTAN KORK BİLMEDİĞİN MESELELERDE YAZMA SONRA ACI BİR AZAP SENİ BEKLER SEN BU CEVABINLA SAVAŞ IN HANIMIYLA ARTIK BERABER OLMAYACAĞINA HÜKMEDİYORSUN.
HAYIR BU DOĞRU DEĞİL.
sen bilmeden böyle yapmaya devam eder isen haramlara helal der veya helallere haram demiş gibi olursun buda kişiyi taki küfre sokar.
DOĞRU OLAN ZIHAR OLMADIĞIDIR
sen yusuf bu benzetmeyi yaparken hanımını boşamayı yada onunla artık beraber olmamayı kastetmemişsin
..
bu sadece bir benzetmedir şunun gibi sen annem gibi güzelsin yada annem gibi güzel olmayan yanların var demek gibidir...
Kaide:
ما لا يقبل التبعيض فاختيار بعضه كاختيار كله ، وإسقاط بعضه كإسقاط كله
“Bölümlere ayrılmayan şeyin bir bölümünü seçersen hepsini seçmiş gibisin. Bir bölümünü terkedersen hepsini terketmiş gibisin.”
Örnekler:
1 - Bir kimse hanımına dese ki: “Sen yarım talakla boşsun” veya “senin bütün vücudunun yarısını boşadım” derse kadın kendisinden boşanmış olur. Çünkü tamamını boşamış gibidir.
2 – Bir kimse kısası haketmişse ve kısas sahibi: “Kısasın yarısını affettim” derse, örneğin; eli kesilecek kişi hakkında, kısasın yarısını affettim derse bu durumda hepsini affetmiş sayılır.
Normal olarak bir şeyin bir kısmı tümünden küçüktür, ama bir meselede bir şeyin bir kısmı tümünden daha fazladır. O da şöyledir:
Bir kişi hanımına; “sen annemin sırtı gibisin” derse bu açık bir şekilde zıhardır ve zıhar hükmünü alır. Fakat şayet ona; “sen annem gibisin” derse bu açık bir söz değildir, niyete göredir. Niyeti zıharsa, zıhar olur, niyeti onurlandırmaksa onurlandırmış olur.
seninde bu sözün açık bir şekilde zıhar olmadığı için niyetine göre hükmolunur yani sen zıhar yapmadın hanımın sana helaldir...
(Allah size tevhid üzre yaşamayı nasip etsin aileni mubarek kılsın.)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi