You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zevke düşkünlük, ben merkezcilik, yalnızlık..

Uzman
Kaliforniya, ABD'de eğlence dünyasının merkezi durumunda. Eğlencenin dorukta yaşandığı bu bölgedeki insanlar arasında, üç belirti çok yaygın: Zevke düşkünlük, ben merkezcilik, yalnızlık. Artık Türkiye'de de durum giderek Kaliforniya'dakine benziyor.
Üç ana belirtisi var: Zevke düşkünlük, ben merkezcilik, yalnızlık... Bu belirtileri mutsuzluk izliyor.
Bu sendromu yaşayan kişiler, 'Başkası açlıktan ölse bana ne' düşüncesiyle kendisi dışındaki kişiler hakkında kaygı hissetmemeye başlıyor. Kendine hayran olma, ego fetişizmi de denilebilecek şekilde narsistik eğilimler taşıyor. 'Bana zevk veren şeyler iyidir, zevk vermeyen şeyler kötüdür' şeklinde iyi-doğru değerlerinde değişme yaşanıyor. Somut zevk ve eğlenceleri yaşamın amacı olarak görüyor. Bu kişiler, başarılı iseler çevrelerinde sahte dostlar bulunuyor. Erkekseler başarıyı, kadınlarsa güzelliği kaybettiklerinde, dostları yanlarından uzaklaşıyor.
Yukarıdaki üç özelliği mutsuzluk izliyor. Mutsuzluğu telafi etmek için daha çok eğlenceye, sekse yöneliyorlar. Sonuç olarak yukarıda da sözünü ettiğimiz insan tipi çıkıyor ortaya. Sadece kendisi için harcama yapan, paraya tapan, sorumluluklarını göz ardı eden Kaliforniya Sendromlu insanlar.
Dünyada büyük metropollerde yaşanan bu soruna artık Türkiye'de de büyük şehirlerin lüks semtlerinde rastlanmaya başlandı. Etiler, Bağdat Caddesi buna örnek gösterilebilir. Kaliforniya Sendromu'nun, depresyonun artışında önemli bir altyapı oluşturduğu da düşünülüyor. Özellikle 1990 sonrası kuşaklarda çocuklar, para, cinsellik ve uyuşturucu ile erken tanıştılar. Yeterli zihni ve ruhsal gelişimi tamamlamadan, ergenliği erken bitirdiler ama olgunlaşamadılar.
Psikiyatr Dr. Nevzat Tarhan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Zevke düşkünlük, ben merkezcilik, yalnızlık..
Sorumluluk alma ve sorumluluk taşıma güçlüğü çeken bir toplum olduk maalesef.
O yüzden evlilik yaşı gittikçe artıyor ve yine o yüzden evlilikler bu kadar kısa sürede son buluyor.
bu arada %50 imiş evlenip boşanan çiftlerin oranı.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Zevke düşkünlük, ben merkezcilik, yalnızlık..
İslami eğitim kurumlarının-medrese inşaası ve yaşatılması için azami gayret sarf edilmeli. Başka çıkış yolu yok beşeri, insan eden İslamdan başkası değil. Allah yardımcımız olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.