You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
Cvp: RE: ZEKAT VE ÜLKER
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:coca cola,pepsi,nestle,dove,ipana vs vs ürünleri kullanıyorsak günah sahibi olduğumuzun bilincinde olalım bu bize yeter

kardeşim bir seye sevap veya günah demek kolay degil ...... bunu diyerek sen günah sahibi olursun... mazallah....herkes istediğini kullanır.....herkes özgürdür... .. mesela kullandıgın bilgisayarın monıtör........ü faresi....telefeonun ne marka mesela...............telefon demi senin görüsüne göre telefon kullan mıyacagız....herkes günahkar...işte bunu demek kolay degil bence ....kardeşim....tşk ler... ii vakitler
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-06-2008, Saat:02:37 PM, Düzenleyen: Çağdaş.
ҳ̸Ҳ̸ҳ..ςєv!к_кยvvєt..ҳ̸Ҳ̸ҳ
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:coca cola,pepsi,nestle,dove,ipana vs vs ürünleri kullanıyorsak günah sahibi olduğumuzun bilincinde olalım bu bize yeter

kardeşim bir seye sevap veya günah demek kolay degil ...... bunu diyerek sen günah sahibi olursun... mazallah....herkes istediğini kullanır.....herkes özgürdür... .. mesela kullandıgın bilgisayarın monıtör........ü faresi....telefeonun ne marka mesela...............telefon demi senin görüsüne göre telefon kullan mıyacagız....herkes günahkar...işte bunu demek kolay degil bence ....kardeşim....tşk ler... ii vakitler

hayır ben kullanmayın demek istemedim yukarıda saydığım ürünlerde haram maddeler var doğru mu doğru o tarz şeylerin kullanılmaması gerektiği fıkıh kitaplarında yazıyor yani benim kendi düşüncem değil anlatabildim mi
[Resim: indexjbordobere.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

hayır ben kullanmayın demek istemedim yukarıda saydığım ürünlerde haram maddeler var doğru mu doğru o tarz şeylerin kullanılmaması gerektiği fıkıh kitaplarında yazıyor yani benim kendi düşüncem değil anlatabildim mi

tamam kardesim....ama o maddeler.... hepsinde var... ozaman....hiç bişe kullanamayız...ve hayat yasanmaz olur....bu fıkhı zorlayan bir konu biz tam acıklayamayız aslında..........neyse...iii vakitler kardeşim........
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: ZEKAT VE ÜLKER
safa.571 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ÜLKER VE ÜLKEM

Arkadaşlar bildiğiniz üzere türkiyenin ve dünyanın sayılı markalarından olan ÜLKER
yine dünyanın sayılı cıkolata markalarından olan GODİVA yı satın aldı.......

ve bunun sayesinde dünyanın dortbir tarafındaki insanlara satış yapmaya başladı ve türkiyenin dünyaya açılan kapısı oldu adeta......

fakat bu cıkolatadan hristiyanların,yahudilerin satın alması sonucun da gayri muslımlerin paraları(haram) ÜLKERin kasasına giriyo ve ÜLKER bu paralardan değişik hayır kurumlarına zekat veriyor......

şimdi arkadaşlar yakındığım konu şu:

HARAM PARAYLA VERİLEN BU ZEKAT KABUL OLACAK MI????????????????????*

yakınmak ta haksız mıyım????????????

benım yakınma sebebım bu paradan verılen zekattır::::::::::::::::

"fakat bu cıkolatadan hristiyanların,yahudilerin satın alması sonucun da gayri muslımlerin paraları(haram) ÜLKERin kasasına giriyo ve ÜLKER bu paralardan değişik hayır kurumlarına zekat veriyor......

HARAM PARAYLA VERİLEN BU ZEKAT KABUL OLACAK MI????????????????????* "

yani, bu kadar olur...
hahahahahahaaSmilegülücükhahahahahahaaSmilegülücükhahahahahahaaSmilegülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-06-2008, Saat:05:55 PM, Düzenleyen: seminal.
Cvp: ZEKAT VE ÜLKER
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
safa.571 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ÜLKER VE ÜLKEM

Arkadaşlar bildiğiniz üzere türkiyenin ve dünyanın sayılı markalarından olan ÜLKER
yine dünyanın sayılı cıkolata markalarından olan GODİVA yı satın aldı.......

ve bunun sayesinde dünyanın dortbir tarafındaki insanlara satış yapmaya başladı ve türkiyenin dünyaya açılan kapısı oldu adeta......

fakat bu cıkolatadan hristiyanların,yahudilerin satın alması sonucun da gayri muslımlerin paraları(haram) ÜLKERin kasasına giriyo ve ÜLKER bu paralardan değişik hayır kurumlarına zekat veriyor......

HARAM PARAYLA VERİLEN BU ZEKAT KABUL OLACAK MI????????????????????*

yakınmak ta haksız mıyım????????????

benım yakınma sebebım bu paradan verılen zekattır::::::::::::::::

"fakat bu cıkolatadan hristiyanların,yahudilerin satın alması sonucun da gayri muslımlerin paraları(haram) ÜLKERin kasasına giriyo ve ÜLKER bu paralardan değişik hayır kurumlarına zekat veriyor......

HARAM PARAYLA VERİLEN BU ZEKAT KABUL OLACAK MI????????????????????* "

yani, bu kadar olur...
hahahahahahaaSmilegülücükhahahahahahaaSmilegülücükhahahahahahaaSmilegülücük

dalga geçmeyelim yaww kihkihSmile

gayet samimi bir endişesi var kardeşimizin

ne demişler bilmemek değil öğrenmemek ayıp...

gereken cevabı da gribal vermiş zaten himmmmmmgülücük

ben ewela kardeşimi böyle hassas düşünebildiği ve merak edip araştırdığı için tebrik ediyorum

bu hassasiyetini ömür boyu muhafaza etmesini tenni ediyorum

bu ülker başlı başına çok su götürecek bir konu aslında ya neyse...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-06-2008, Saat:03:27 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.