You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zekî kadınla evlenen daha uzun yaşıyor (muş)

Uzman
Zekî kadınla evlenen daha uzun yaşıyorİsveç'teki Stockholm Üniversitesi'nde çalışma çağındaki 39-50 yaş arası 1.5 milyon evli çift üzerinde yapılan araştırmada erkeklerin evlendikleri kadınların eğitim seviyesinin yaşam sürelerine etkisi incelendi.

13 yıllık araştırmaya göre akıllı ve eğitimli kadınlarla evlenen erkeklerin, diğerlerine kıyasla uzun yaşadığı tespit edildi. Bilimsel çalışmanın raporunda, "Kadınlar evin sorumluluğunu, erkeklere göre daha fazla alıyor. Bunun sonucu olarak kadının eğitimi ailenin yaşam stili açısından daha önemli olabilir, örneğin yeme içme alışkanlıklarında" ifadelerine yer verildi.

ERKEKTE GELİR DÜZEYİ...
Yüksek eğitim görmüş kadınların sağlıklı yaşam tarzı hakkındaki tavsiyeleri daha iyi anladığı ve kadının eğitiminin çiftin yaşam tarzı ve sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu belirtiliyor. Kanser, kalp hastalıkları ve felç gibi rahatsızlıklar geçiren vakaların sağlık durumlarının da incelendiği araştırmada eğitimli kadınların daha iyi bir tıbbi bakım almakta da etkili olduğu vurgulanıyor. Çalışmada erkeklerin eğitim seviyesinden çok gelir düzeyinin ailenin yaşam standardının yükselmesinde önemli olduğu belirtiliyor.

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Zekî kadınla evlenen daha uzun yaşıyor (muş)
Yuksek eğitim görmüş olan kisilerin bosanma orani daha yüksek diye
Duymus idim ama bilemedim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yüksek öğrenimi görenler ,islami ahlak kurallarıyla yaşamını bezerse zekanın aile yaşamı içinde büyük artıları olacağı kanaatindeyim

ve dahi boşanma açısından bakarsak zeki kadınlar ile boşananların yine zeki kadınlar ile hayatlarına devam edip etmediğinin araştırılması lazım gülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
öngörü zeki kadınların yaşam kalitesini direkt artırdığını varsayarsak ,kendi yaşam kalitelerini de yüksek çıtalara çıkarmaları kabul edilebilir bir gerçeği destekler gülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Eğitim seviyesinin zeka ile ilgisi yok.

Ha ama iki satır tahsil gördüm diye bir şey oldum sanan kadın ve erkeklerin pire için yorgan yaktığı herhalde vakidir. Her insanın kusuru olur. Evliliği sürdürebilmenin yolu tarafların kusurları örtmesinden geçiyordur herhalde.

Bence bu işin eğitimle alakası yok. Eğitimin birçok şeyle alakası var. Ama bununla yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Akıl tecrübelerle kazanılır ama zekâ tamamen Varedenin bir lütfu ...
Evliliği sağlamlaştıran olaya göre değişir =)
Teslimiyet olabilir...
Merhamet olabilir...
Setretmek olabilir...
Maske olabilir =)
vs vs
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.