Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
ZEHAN KARDEŞE..
ZEHAN KARDEŞE..
değmezdik böyle konuya, çağrılmaya...Hassasiyetin için teşekkür ediyorum...
Sen hakkımı helal etmiyorum dediğinden beri içimi hüzün kaplamıştı. Keşke şu konunu daha önce görseydim; işten eve gelirken aklıma geldi,gözlerim doldu,
kardeşim neden hakkını helal etmemişti? Onu üzmüş müydüm? Eve gelince konuyu gördüm, hamdolsun seni kırdığım için değil; Allah için, kardeşlik için bu sözleri söylemişsin.
Zeynep'in dediği gibi nedenleri bilmeyenler farklı yorumlayabilir diye çok müsait olmasam da acele cevap vermek istiyorum.
Neden bıraktım? ibni Mesud'la alakası var mı? Evet var. Onunla kardeşlik hukukumuzu bilmeden yanlış düşünülebilir.
Mesud kardeşim, bizi ilmihal çalıştırmaya başladıktan sonra, bir ara bana ''abla ahirette şahidim olur musun?'' dedi. Ben de kabul ettim. Artık o benim manevi
kardeşimdi..
Bu kardeşim kendini bir türlü anlatamadı, burada soru sorar tarzlı konular açtı.Verilen cevapları yerine göre eleştirdi, düzeltti. Bu tarz değişik geldi, birçok kişinin hoşuna gitmedi. Ona kendini beğenmiş, imamı azam v.s. dendi.
Kendisinin belirttiğine göre amacı, hemen ezber bilgileri vermeyim; düşünmeye sevk edeyimdi.
Ona bu laflar söylenip o savunmaya geçtikçe daha zor durumda kaldı, sonunda bizim ilmihal çalışmasını, sorulara cevap vermeyi bıraktı. Bu durum benim de canımı sıktı, .
O sırada elez de uzaklaştı bir müddet, o moral bozukluğuyla aktifliğimi azalttım ister istemez.
Elez döndü, Mesud da arada selamlaşıyordu, ilişkilerini az çok düzeltmişti. Ama son durum oluştu. Delil istendi okuduğu, çalıştığı kitapları yazdıktan sonra. O da kütüphanesinden çıkarıp görüntülemiş, konusu silinmiş. Bence delile de gerek yoktu, bu çocuğun okuduğu her halinden belli değil mi? Hangimize sen kitap okuyor musun, inanmıyorum delil göster deniliyor? Şaka yapıldığı söylense belki de ille beni banlayın demeyecekti.
Arkadaşlar, karşımızda 21 yaşında, çok genç, fevri davranabilen ama belki de gelecekte alim olabilecek bir kardeşimiz var. Hem üniversitede okuyup, hem kendini kötülüklerden uzak tutan, birkaç külliyat birden takip eden, fıkıh hususunda kendini bu kadar ilerletmiş; 5 vakit namazını mümkün olduğunca camide cemaatle kılan, sırf sünnete uymak için kimi zaman farzdan sonra eve gelip üşenmeden sünneti evde kılmaya çalışan; iki rekatlı sünnetleri yine aynı sebepten bazen dört kılabilen kaç genç var?
Evet o gün bu tertemiz manevi kardeşimin üstünü siyah çizgili görünce dayanamadım, çıkmak istedim...
Risale meselesine gelince, benim bütün külliyatı bitirmem mümkün değil arkadaşlar; belki birkaç ay sonra çocuk nedeniyle bırakacaktım? Belki konu sizler
tarafından çok okunmuyor kanaatine sahip oldum? Belki elez hocamın son zamanlarda işinin olduğunu düşünüp ona her konuda soru sorup zahmet verdiğimi düşündüm...
Bu hususta elez hocamla helalleştim, anlayışla karşıladı.
Yazı çok uzun oldu kusura bakmayın.
Gül-i Cennet senden tekrar helallik istiyorum kardeşim...
Konunun taşınmasında hiçbir şekilde art niyet yoktu sadece başkalarının müdahil olması engellenmek istenmişti
Bende Süleyman Kösmene Hoca'nın da Dört Mezhep Fıkhı kitabı var.Bu kitapta farklı sayfalarda bir konuda çelişki vardı.(ibn-i mesut)
Tamamen yanlış anlaşılma Nazlıcan'ın dediği madem bu kitaplarda çelişki var diyrosun o halde bu çelişkileri bize söyle bizde bilgilenmiş olalım, anlamında kullandığı bir söz var..şahsen aynı soruyu bende öğrenme amaçlı merakımdan dolayı sorabilridim ..kanaatimce çelişki bulmak bile bir meziyettir..
Bunun yanısıra kardeşim, bu şahsi bir durumken şahıs kardeşlerin arasını düzeltmek yerine bir tarafın tarafı olarak onunla beraber diğer kardeşlerini hiç sayarak hiçe sayarak terketmeyi istedin, doğru bir davranış olmadı buda beni üzdü, sizi daha vasat beklerdim...
Tekrar ediyorum siz aramızda olmadığınız sürece yukarda yazdıkalrım geçerli kalacaktır...
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
zehan kardeşimi çok sevmiştim şahsen değerli güzel bir insan ve biranda bir kişi için bin kişiyi arkaya atmış gibi algıladım.. birden dışlanmış hissettim...
kendi kararı elbette....ama keşke konular buraya gelmese idi..mesut kardeşimize bizde değer vermiştik..
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi