You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
ZEHAN KARDEŞE..
Sevgili Zehan; hakkımı helal etmeyiş sebebimi sormuşsunuz..Size izah edeyim.. Ayrılışınızı İbn-i MESUDUD'un ayrılışı ile yaptınız. Sizin için değerli bir insanın forumdan ayrılışı ile sizin için daha az değerli bizden, sizİ seven, size en az İbn-i Mesut kadar değer veren diğer üyelerden ayrılabildiniz öyle mi? "İLMİHAL OKUYALIM" konusunun devam etmemesini çok eleştirdiğiniz halde "Risale-i Nur" konunuza devam etmeyerek aynı duruma düştünüz..bu durum o bölümü takip edenler için bilgi kaybı ama siz ilgilenmezsiniz öylemi..? bunlar bizi üzüyor gerçekten üzdü..geri dönüp size değer verenlere katılmadığınız sürece hakkımda helal değil...umursamıyrosanız siz bilirsiniz sizin tercihiniz..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ZEHAN KARDEŞE..
Aynı şekilde buradan İbn-i Mesud'ada söylüyorum, sonuçta forumu ortak kullanıyoruz, bireylere kızıp yorgan yakmanın ne akla ne mantığa nede islama sığar bir tarafı yok..İnsanlar nefis taşır zaman zaman kardeşler bile aralarında anlaşamazlar, ama evden kimse ayrılmaz ve daha olgun, daha vakur ve islamı daha kuvvetli olan diğer kardeşi ile anlaşma barışma yollarını arar ki bu tam anlamıyle şeytanın bacağını belki belini kırmaktır..Biz bu kadar zayıfmıyız, bizim duruşumuz bu kadarmı pamuk ipliğine bağlı ?????????? bir kardeş bir diğerine kızıyor ömrübillah mekanı terkediyor, hangi kitapta yazıyor böyle bir şey.. böyle davranıştaki bir zihniyete ONLAR İÇİN İÇİMDE TAŞIDIĞIM SEVGİ MUHABBET ADINA zerre kadar hakkım geçmişse kat be kat helal etmiyorum ETMİYORUM..Ya kendini düzeltecek düzeldiğini bir şekilde belli edecek gösterecek yada yeminlen hakkım helal değil...İBn-iMESUTTA SİZDE GERİ DÖNÜP KONULARINIZA DEVAM EDECEK KARDEŞLİK HUKUKU İÇİNDE ANLAŞARAK YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.. İNAÇALRIMIN İNANDIKLARIMIN HARAB EDİLİP, YIKILDIKLARINI GÖRMEKTEN BIKTIM USANDIM...BU BİLE İNANÇLARIMI YIKAN SİZE VEBAL OLARAK YETER..BU KADAR...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-03-2015, Saat:05:55 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
bu iki kardeşimizin de formdan ayrılmaları çok üzücü evet bir kişiye kızılabilir ama bunun için maneviyat sofrasından ayrılmak doğru olmaz ki, inşallah geri dönerler değmez çünkü şu üç günlük dünyada böyle şeylere RABBİM yar ve yardımcıları olsun kısa zamanda tekrar aramızda görürüz onları.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ahmet efe, değer vermeseydim aklıma bile gelmezlerdi, malesef dostun gülü hakikaten acıtıyor...önemsemeden edemiyorum..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben seni anlıyorum. Yadırgamıyorum da. Bakma böyle söylüyorum ama geçmişte ben de bu hataya düştüm. İnsan içi yanınca nefesini susturmak istiyor haliyle. Sana yakıştıramadım sadece. Ama ne kadar üzüldüğünü de bilemem. Hayırlısı olsun tabi ama sana tavsiyem fani olan hiçbirşeyden bekletin olmasın. Allah için sev, Allah için sevme, Allah için kavuş, Allah için ayrıl. Böyle yapmakla üzüntülerin daha az olacaktır inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
İbni mesud kendi isteği ile ayrılmak istedi,belki kendince sebepleri vardı,Zehan neden mesuda bakarak ayrıldı forumdan anlayamadım.İnşaAllah tez zamanda dönerler.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
İbni Mesud'u hiç tanımıyorum ama ayrılma gerekçesi bana biraz tuhaf geldi. Özellikle de banlamada diretmesi. Bir başkasının da onu yüzünden ayrılması da çok daha tuhaf. Gerçi forum dışında da tanışıyorlardır belki.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
benim kimseden dünyevi bir menfeatim yada beklentim olamaz yok,aramızdaki Allah adına kardeşlik hukukundan, ben onları Allah için seviyorum ve istiyorum, olanlar sadece şeytanın hoşlanacağı şeyler..buna izin vermek istemiyorum... rica ediyorum bu konuda konuşmayalım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Etmeyecem Ahmet efe..şahsım için değil Allah için..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.