You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
zammı sure
arkadaşlar benim sorum olucak ben namaza yeni başladım sayılır şimdi fatiha dan sonra sadece birtane zammı sure okursak olurmu yani bütün namazlarda sabah, öğle, ikindi,yatsı namazlarında zammı sure olarak birtanesini okursak olurmu lütfen yardım edin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: zammı sure
Farz namazların birinci ve ikinci rekatlarında Fatihadan sonra zamm-ı süre okumak sünnettir. Fatihadan sonra kısa bir süre veya bir ayet veya bir ayet yada bir ayetin bir kısmını okumak, sünneti yerine getirmek için yeterlidir.

Farz namazlarda Fatihadan sonra imamın veya tek başına namaz kılan kişinin süre okuması sünnettir. İmama uyan kişi de imamın sesini duymadığı takdirde sünnet gereği olarak o da Fatihadan sonra süre okur.

Nafile namaz kılan kişi, bu namazı iki rekattan fazla olarak kılarsa kıldığı bu namaz, dört rekatlı farz namazlar gibi olur. Bunun ilk iki rekatında zammı süre okumak sünnettir. Üçüncü ve dördüncü rekatlarda ise sadece Fatiha okumak yeterli olur.1

1- Nevevi, El-Mecmu',3/351

Büyük Şafii İlmihali - Mehmet Keskin

Yani birtane zammı sure okuman yeterlidir allahın izniyle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: zammı sure
Sadece bir tane biliyorsan kilabilirsin ama otekileri de en kısa zamanda ezberlemen gerekir; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.