You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zamana Sığmayan Sözler

Zamana Sığmayan Sözler

Profesör
RE: Zamanın Ötesine Sözler
Gönül, pencereye benzer, beden evi onunla aydınlanır.

[Resim: 3cdb2a68b25096381c9ed7c938e021cc_1285270766.jpg]

• Ben; "Mest gönül nereye gidiyor?" diye seslendim. Padişahlar padişahı;"Sus" dedi, "0 bizim yanımıza geliyor."
• Padişahım dedi ki, sen benimle beraber değil misin? Senin harfsiz, sözsüz sesini içimde duyuyorum. Öyle olduğu halde, gönlüm, şaşkın şaşkın dışanda nerelere gidiyor?
• Dedi ki: "Gönül dediğin bizimdir, bizim balımız mülkümüzdür. Bizim destanımızın "Rüstem"i dir. Allah hakkında yanlış hayale kapılanlarla savaşmaya gidiyor.
• 0 hangi tarafa gitse, talih de o tarafa gider. Hangi tarafa deme, o istedikçe istediği tarafa gider.
• Bazen güneş gibi feyizli nüru ile yeryüzü hazinesine dolar. Bazen de Hz. Peygamberin duası gibi gökyüzüne yükselir.
• Bazen bulut memesinden, yeryüzüne lütuf, kerem, ihsan sütünü verir. Bazen de can gül bahçesinde seher rüzgarı gibi eser, etrafa hoş kokular yayar.
• Sen de gönlün izine uy, onun gittiği yerlere git, git de yeşilliklerin, çiçeklerin kara topraktan nasıl bittiklerini, vefa ırmaklarının durmadan nasıl aktıklarını gör!
• Dünyaya şekiller, süretler, nakışlar, güzellikler bağışlayan sadedir, şekilsizdir, süretsizdir. Herkesin eli, ayağı odur da, kendisi elsiz, ayaksız gitmededir.
• 0 yanlış bile yapsa, yaptığı doğrunun doğrusudur. Cefaya doğru gitse, başımıza cefalar yağdırsa, ettikleri vefanın da vefasıdır.
• Gönül, pencereye benzer. Beden evi onun yüzünden aydınlığa kavuşur. Şu beden her gün mezara doğru, yokluğa doğru gitmededir. Gönül ise ölümsüzlüğe doğru yol almadadır.
• Gönül acaip bir şey! Yapayalnız gidiyor ama, bir taraftan fitneler koparıyor, Padişahların kanlarını döküyor, diğer taraftan barışı seviyor, herkesle anlaşıyor,oluyor.
• Sevgilinin canımla, gönlümle bitmez, tükenmez macerası var! Hem de öyle gizli, örtülü değil! îşte bak, şuracıkta, sizin önünüzde yürüyen gölge varlığımda da gizlenmiş olan, benim gönlümdür.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-05-2014, Saat:11:46 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
Ey söylenmemiş, gönülde kalmış gam, ey uyuşmuş akıl defolun gidin!
Ey söylenmemiş, gönülde kalmış gam, ey uyuşmuş akıl defolun gidin!

Hoca gel, hoca gel, hoca bir kere daha gel! Ey hileci ay, gelmem deme, gel!
• Senden ayrı düşmüş aşığın halini gör. Kötülüklerle dolu olan dünyaya bak, ey hapishaneci padişah, mahmur
susamışı görmemezlikten gelme!
• El de ayak da sensin, her var olanın varlığına sebep de yine sensin! Sarhoş bülbül de sensin, haydi gül bahçesine
gel!
• Kulak da sensin, göz de sensin, her şeyin seçilmişi de sensin, sen kuyudan çıkarılarak satılmış Yüsufsun, kölelerin
satıldığı pazara gel!
• Gözde gizlenmişsin görünmezsin, halbuki sen herkese can verirsin, bir kere de güle, oynaya gönülsüz ve sarıksız
olarak gel!
• Günün aydınlığı sensin, gamı yakan yandıran sevinç sensin, gecelerin aydınlığı, ay ışığı sensin, ey tatlılıklar,
şekerler yağdıran bulut gel!
• Ey yepyeni dünyanın bayrağı! Her akıl ve fıkir sana rehin olarak verilmiştir, bazen geliyorsun, bazen gelmiyorsun,
böyle yapma; bir daha dönmemek üzere tamamıyla gel!
• Ey perişan kabuslarla dolu olan gece git! Bir daha gelme! Ey söylenmemiş, gönülde gömülü kalmış gam, ey
uyuşmuş akıl, defolun gidin, sizi istemiyorum! Ey uyanık baht, ey devlet gel, gel!
• Ey Nuh'un nefesi! Ey ruhun hevesi gel! Ey yaralanmış merhemi gel! Ey hastanın sağlığı gel!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-05-2014, Saat:05:30 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
Mum,sevgilinin saçlarını özlemiş

[Resim: lg_sagarc4b1sehpa.jpg?w=523]

Reng-i rûyundan dem urmuş sâgarı sahbâya bak
Âftab ile kılur da’vî tutulmuş ayâ bak

Şem’ bâşından çıkarmış dûd-ı şevk-ı kâkülün
Böyle kûteh ömr ile başındaki sevdâya bak

Fuzûlî

[Şarap kadehine bak; sevgilinin yüzünün renginden bahse kalkmış; tutulmuş aya (güneşle davaya girişmiş).

Mum,sevgilinin saçlarını özlemiş, o özleyişin dumanını başından çıkarmış; o özleyişle tütmeye koyulmuş. Böyle kısacık bir ömürle başındaki sevdaya bak.]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
[Resim: 10246538_307095736112371_5776980484386901441_n.jpg]

Beni adam yerine koymasa, beni yok saysa, (varsın) saysın,

ben onun sitemini kerem sayarım.

Onun bana verdiği dert, gönlüme deva olmaktadır.

Bu yüzdendir ki !

ben derdimi sevmekteyim, derdime gönül vermişim.

. . .

Hz. Pir Mevlana – Dîvan-î Kebîr

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

[Resim: b36afb3206f908aad8ca3befe660bf50_1277931436.jpg]

O zamân ki bezm-i cânda bölüşüldü kâle-i kâm Bize hisse-i mahabbet dil-i pâre pâre düştü

(O zaman ki can meclisinde kâm kumaşı bölüşülürken bize muhabbet hissesinden parça parça bir kalp düştü)
Şeyh Gâlib[/b]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
[Resim: yananiek.jpg]

Gördün mü, kış mevsimi ne diyor? Sen, harman gibi odun yığ! Kış soğuk geçmese de, ikisinin de, kışın da, odunun da soğukluğu, vebali bana, benim üstüme olsun!

• Soğuk artınca, şiddetlenince ateşe odun at; odunu esirgeme! Odun mu daha değerlidir, yoksa beden mi?

• Gönlünde ateşi saklayan odun, yokluk suretidir; ateş ise, Allah'ın aşkıdır! Ey can; aşka ulaşmak için suretleri, şekilleri yak, yandır!

• Suretleri, şekilleri yakmadıkça, canın üşür, donar, buz kesilir; aşkı bulamazsın, şekilde kalırsın! Şekilde kalırsan, puta tapanlar gibi manevî baharlardan haberin olmaz, eminlik yurdundan uzak düşersin!..

• Ateşe benzeyen aşkın içine gir, kendini temizle; ateş içinde gümüş gibi gönlünü hoş tut, güzelleş! Mademki Hz. Halil'in oğlusun, ateş senin evindir, yurdundur!

• Ateş, Allah'ın emri ile, gönlü uyanık kişilere lale olur, gül olur, çiçek olur, reyhan olur, söğüt, süsen olur! 22

"Ateş kenan, kış gününün lalezandır" (Ateş kenan, kış gününün lale bahçesidir) demiştir.

• Allah'a inanan kişi, efsun bilir; ateşe efsun okuyunca, o ateşin yakıcılığı kalmaz; ateş ateşliğini kaybeder, parlak bir ay olur!

• Demiri bile eritip iğne gibi incelten ateşi yatıştıran efsuna aferin!

• Mumun ateşi pervaneye pencere gibi görünür de, o yüzden onun alevi içine atılır, yanar!

• Herkes, aşk ateşine kendini atamaz! Cins atlar, padişahı taşırlar; işe yaramaz, ahmak atlar ise, palan yüklenirler, tezek taşırlar!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bana; "Nasılsın?" dedin; yüzüme bak da, nasıl olduğumu anla!

[Resim: 25502938270022848233514.jpg]

• Bana, acıdın da; "Nasılsın?" diye sordun; sen yüzüme bak da, nasıl olduğumu anla! Biz yokken, bize; "iyi misin?" dedin; artık şu kınamaları bırak!

• Gülerek; "Günlerin hoş geçsin!" dedin; sen olmadıkça hiç kimsenin günü hoş geçmez! Bunları bırak da, başka bir hikayeye başla!..

• "Usandım, bıktım! Artık sen, ne zamana kadar hep aşktan bahsedeceksin?" dedin; sen git de, aşık olmayana; "Hikayeyi kısa kes!" de!

• Ateşler içindeyim, terler döküyorum; böyle olduğum halde bir mahrem bulamıyorum! Ben, bir köşeye gideyim; başka çarem kalmadı! Bari, şu kılıcı kalkan et!

• Sen, bizi küstah, bir hale getirdin; "Ne istediğini ilk gün bize söyle!" dedin! Sen, durumu, bizim derdimizden haber al!..

• "Dostların müflis oluşlarından perişan oldum!" dedin; iki dudağını aç da, güzel sözlerinle dünyayı incilerle, cevherlerle doldur!

• "Hürmetle hizmet kemerini kuşan!" dedin; öyle ise, iki rahmet elini aç da, beni bul!..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-05-2014, Saat:02:06 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
Aşk Der Ki Sana.

[Resim: oqvept.jpg]
..
Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikâyetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan
Söze ama diye başlayacaksan, girme aşk yoluna.
Aşk yolunda u dönüşü yoktur!
Aşk der ki sana:
Yolumdaysan, başım feda yoluna ama bil ki senin de başını isterim yoluma!
...Kahır, kapris gelecekse senden amenna.
Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma.
Aşk bilek gücü değil yürek işidir.
Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara...

:: Mevlana :::

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-05-2014, Saat:11:14 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör

[Resim: 180257_307149582714654_430738860_n.jpg]

Bize gözün değil, Gönlün gördüğü yürek gerek. Düşlerdeki tâbir değil, Hakikate vuslat gerek.♡

Hz. Mevlana◕▬▬▬▬▬▬ ℒℴѵℯ. ◕◕.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-05-2014, Saat:06:59 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
[Resim: 1381445_10151670421196771_693710512_n.jpg]

Titrerken isminle yüreğim çırpamaz hiç kanat,Gül yüzünden gayrı yüze dîdem kılmaz iltifat...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.