Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Zalim Kime Denir?
Zalim Kime Denir?
İmtihan dünyası zorlukları ve sıkıntıları bünyesinde toplamaktadır. Zaten bu imtihanın başarılması da, var olan sıkıntı ve zorlukları, en az kayıpla tamamla becerisiyle değerlendirilir. Yalnız olanı, şeytan ve nefsi rahat bırakmaz. İllaki vesvese -şüphe ile aklının karıştırır, beyni bulandırır. İşte umulur ki cemaat tek üstesinden gelinemeyen sıkıntı ve zorlukları, el birliği ile giderilmesi. Çünkü Müslümanlar kardeştir ve kardeşler bir birlerinin hamisi ve dostudur.
Ebu Hureyre (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“İki kişi bir kişiden hayırlıdır. Üç kişi iki kişiden hayırlıdır. Dört kişi üç kişiden hayırlıdır. Cemaat olmanız gerekir. Muhakkak ki, Allahın (yardım) eli cemaatle beraberdir. Allah azze ve celle ümmetimi ancak hidayet üzere cem eder, toplar. Bilin ki, cemaatten uzak duran her kişi ateşe düşer." (Kenzül Ummal.c.1. Hn.1025)
Bizler cemaatten ne anlıyoruz öncelikle bunun analizini doğru yapmamız gerekir. Cemaatten muradımız, isim, unvan, yada lokal bir fikir etrafında daraltılmış tüzel bir oluşum ise, bahsedilen kesinlikle o değil. İslam dininin hükümleri, bireylerin uyması gereken yükümlülükler olsa da, bu yükümlülüklerin sonuçları, doğrudan sosyal düzenle ilintilidir. Dini hükümlerin özü aslında düzgün işleyen bir toplumun, dengesini bozmayacak bireylerin varlığıdır. İslam dini; bireycilik, bencillik yada egoistlik gibi görüş ve kavramlardan olabildiğince uzak ve mesafeliyken, kardeşliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik gibi toplumsal hasletleri ön plana çıkarır.
Allah Resulü (s.a)'nün "Bilin ki, cemaatten uzak duran her kişi ateşe düşer." buyruğunun bu bağlamda ele almamız doğru olacaktır. Ateş salt cehennem azabı, anlatımlarında kullanılmaz. Zorluk, sıkıntı, cefa gibi kavramların altını çizmek, etkisini artırmak adına da kullanılır. Yukarıda bizlere nakledilen emir: Bilin ki bir arada olmayanlar, birlik ve beraberlikten habersiz yaşayanlar, kardeşlik şuurunu özümsemeyenlerin zarar ve ziyan içinde olacakları öngörüsüdür.
Ümmetin bir araya gelip, birlikte nefes alıp-verdiği her yer cemaattir. Cemaatte ise muhakkak rahmet vardır.
Allahın selamı ve rahmeti kardeşlerimin üzerinde olur inşallah.
Güzel yazınızdan bazı cümleler alacağım:
İslam dininde elbette böyle bir zorunluluk yok. Bir cemaate tabi olmak,
zorunlu yada mecburi değildir.
Müslümanlar kardeştir ve kardeşler bir birlerinin hamisi ve dostudur.
Dini hükümlerin özü aslında düzgün işleyen bir toplumun, dengesini bozmayacak bireylerin varlığıdır. İslam dini; bireycilik
Ümmetin bir araya gelip, birlikte nefes alıp-verdiği her yer cemaattir. Cemaatte ise muhakkak rahmet vardır.
Kardeş, bu güzel cümlelerinizin altına imzamı atıyorum......
Şüphesizki insanlar bir toplum içinde yaşamak zorundadırlar.
Toplum içinde de birbirini seven sayan insanların bir araya gelip birbirlerine maddi ve manevi her türlü yardımlarda bulunmaları İNSALIK
meziyetidir....
Ancak dikkat edilirse ,yukarı başlıkta benim tek itiraz ettiğim nokta
'' İnsanların koyun ve başlarında da bir çoban bulunması '' ifadesidir.
Yüce Allahın yarattığı en şerefli varlığı koyuna benzetmek ÇOK YANLIŞTIR.
KABUL EDİLEMEZ BİR YANLIŞTIR.
Ancak MAALESEF cehalet eseri olarak ülkemizde böyle cemaatler de
ne yapalım ki bulunmaktadır.
Benim itirazım sizin bahsettiğiniz gibi iyi niyetli cemaatlere ve topluluklara OLAMAZ... Çünkü arkadaş grubu da diyebilirsiniz,küçük bir cemaat te
diyebilirsiniz BENİMDE BÖYLE BİR CEMAAT GRUBUM VAR.....
Biz grup olarak haftada bir veya iki haftada bir toplanan özellikle dini konular üzerinde (Ki çoğunlukla Mevlana ve Mevlevilikle ilgili konular)
konuşan,tartışan ,fikir alış-verişinde bulunan insanlarız...
Ancak aramızda NE ÇOBAN VARDIR ,NE DE KOYUNLAR.....
Güzel açıklamalarınız için TEŞEKKÜR EDERİM...
Umarım benim isyanımın nedeni de anlasılmıştır....
selam kardeşim....
ben sana diyormuyum Allahtan başkasına diz çök Rabbini bırak başkasına itaat et diye..o derece cevaplar veriyorsunuz..Bende Rabbime inanır iman ederim şimdi farkımız ne biliyormusun ben kendi bildiğime gitmiyorum..
[/quote]
SEVGİLİ KARDEŞİM,
Allah aşkına bana ne dediğinizi hatırlamıyor musunuz...????????
Buyurun :
sürüden ayrılanı kurt kapar SEYİTHAN
Ne diyorsunuz bana ,bir sürüye gir, bir Çobanın peşine takıl....
YOKSA KURT KAPAR......!!!!!!
Buna ne cevap verebilirim ki.......Hayır diyorum...Şüphesiz.....
Siz bir sürüye katılmışsanız ve siz kurt kapmasından kurtulmuşsanız...
Ne diyeyim...ne dedim.....Hayırlı olsun.....
EVET DEDİĞİNİZ GİBİ BEN KENDİ BİLDİĞİME GİDİYORUM...
KENDİ BİLDİĞİME GİDECEĞİM....
YÜCE YARADANIN BANA VERDİĞİ O TÜM ALEMİN EN DEĞERLİ HEDİYESİ
OLAN AKLIMI KULLANARAK, YÜCE YARADANIN BANA GÖNDERDİĞİ
KUR'AN-I KERİMİN PEŞİNDEN GİDECEĞİM.....
GÜZEL KARDEŞİM YÜCE ALLAHTAN HERKESİN YOLUNUN KENDİSİNE
HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ VE DUA EDERİM.....
TAMAM MI GÜZEL KARDEŞİM....
SELAM GÜZEL KARDEŞİM....
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi