You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
Zalim Kime Denir?
İşte, zalim kime denir? Başka insanlara zulmedene zalim denildiği gibi, nefsine böyle haksızlık yapana da zalim denir. Günah işlemek suretiyle nefsimizi cehennem ateşine müstehak etmek ruhumuza, nefsine yaptığımız bir zulüm ve hakarettir. Onun için daima birbirimize yardımcı olmamız lazımdır. Cemaatle Allah'a yönelmek Allah'ın yanında çok kıymetlidir. Çünkü ‘cemaat rahmettir’ cemaatten ayrılmak da helaktır denilmiştir. İnsan cemaatten ayrılırsa helak olur.

Nasıl bir sürünün hepsi beraber olduğunda, çobanın muhafazasında ve selamette olurlar; bir keçi sürüden ayrılınca, kurdun onu yemesi tehlikesiyle karşı karşıya kalırlarsa, insan da cemaatten ayrıldığı, tek başına kaldığı zaman, Şeytan onun etrafında dönüp onu aldatmaya, günah işletmeye uğraşır. Fakat insan cemaatle Allah'a yöneldiği zaman, yanlış bir hareket yaptığında, hemen bir arkadaşı onu ikaz edip, o hatayı yapmaması için yardımcı olur.

Eğer insan tek başına olursa, ona kim yardımcı olacaktır? Lain Şeytan kendisi de itiraf ederek şöyle diyor: “Tek başına Allah'a yönelen şahsı aldatmak bana çok kolaydır, bu benim yanımda hiçbir şey değildir. Fakat cemaatle Allah'a yönelen şahsı aldatmak, bana çok zordur.”

Onun için birbirimizden ayrılmayalım. Birbirimize daima sevgi, muhabbet, aşk besleyip, sohbetler yapalım. Bu şekilde ölünceye kadar devam edelim.

Seyda Muhammed Konyevi Hz. (KS)
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Zalim Kime Denir?
bazı anlamlar da yanlış anlmaktan doğuyor ama onu da söyleyelim burda kast edileni bir grup değil de toplum(cemaat) olarak ele aldığımızda doğru bir sonuca varıyoruz genel olarak, biliyoruz ki toplumda yasak olan bir şeyi yapmak zordur, iyi de olsa kötü de böyledir.eğer bu toplumu iyiye ve güzele yönlendiren bir islam toplumu olarak algılarsak , o zaman bi kimse yanlış yaptığında toplum onu doğruya yönlendirebilir.ve bu toplumu güden bir islam devleti olursa, toplum doğruyu bulamasa bile bu organ aracılığıyla yine insan iyiye güzele yönlendirilebilir. yazı bu muhtevayı da içeriyor bence. yazanın sufi olması illa şeyh-mürit arasındaki cemaat ilişkisini kastediyor demek olmaz...bu nokta da güzel bir sosyolojik sonuça varmış olabiliriz Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu takıtığınız nokta beni ilgilendirmiyor cemaatçileri savunmak için de demedim, sadece sizden bir farkım var bir şeye karşıyım diye oradaki herşeyi yanlış ve ters algılamıyorum, manada benim dediğim kastediliyor kesinlikle gibi bir iddiam da olmadı. cemaat= toplum arapçadan türkçeye çeviri.bilmiyosanız bari bilene saygı duyun kardeşim ....
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ifade

Sevgili kardeşim,

kızma yani...
Küçük bi düzeltme yapmıştım hepsi bu.....

selam güzel kardeşim..........
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim ben senin düzeltmene kızmıyorum, gubuzluğuna kızıyorum
millete öğrettin şeyleri kendin yapmamana kızıyorum
kendi bildiğinin dışına çıkamamana kzııyorum
üstüne üstlük bizi sığlıkla suçlamana kızıyorum
hala da aynı şeyi yapıyormuşsun gibime geldi o yüzden bi kere daha kızıyorum
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Tamam kardeşim....

Ne yapalım...
Biz de sizin kızgınlığınızın geçmesini bekleriz....

selam
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.