You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yüzükteki Yazı!!!!

Yüzükteki Yazı!!!!

General
Yüzükteki Yazı!!!!
Efendimiz Sallahu aleyhi veselleme bir yüzük hediye geldi. Hazreti Ebu Bekire r.a. verdi:

- Ya Atik! Bu yüzüğü bir kuyumcuya götür de "lâ ilâhe illâllah" yazdır buyurdu. Hazreti Ebu Bekir r.a.yüzüğü kuyumcuya götürüp üzerine "Lâ ilâhe illallah Muhammemmedürresûlüllah" yazdırdı.

Halbuki Rasûlullah böyle emretmemişti ama, O Allah ismi şerifinin peygamberimizden ayrılmasını arzu etmemişti, onun için böyle yazdırdı. Hazreti Ebu Bekir yüzüğü kuyumcudan alıp Resûlüllahın huzuruna gelirken, Hak Teâlâ, Cebrail aleyhisselama :

- Yetiş, habibimin yüzüğüne Ebu Bekir ismini de yaz. Çünkü o Benim ismimi habibimin isminden ayırmayı uygun bulmadı, ben de onun ismini habibimin isminden ayırmayı uygun bulmam,buyurdu. Cebrail aleyhisselam derhal yetişti ve Hazreti Ebu Bekirin elindeki yüzüğe " Ebu Bekir Sıddık" yazdı. Hazreti Ebu Beki,r Huzur-u Saadete girip yüzüğü teslim etti. Okuduklarında: "Lâ ilahe illallah Muhammedürresûlüllah, Ebu Bekir Sıddık" yazılı olduğunu görüp Hazreti Ebu Bekirden bu şekilde yazılmasının hikmetini sordular.

Hazreti Ebu Bekir r.a. yüzüğün üzerinde kendi isminin olduğunu bilmiyordu. Çok utandı, kızardı ve başını önüne eğdi terlemeye başladı. Orada Allahın izni ile Cebrail aleyhisselâm yine yetişip Hazreti Ebu Bekiri müşkil durumdan kurtardı:

-Ebu Bekirin yüzüğün üzerinde kendi isminin yazıldığından haberi yoktur. Allahın selâmı var, Habîbim üzülmesin, buyuruyor dedi ve olanları bir bir anlattı.

Orada bulunan ashab, Ebu Bekir Sıddık Hazretlerinin ne derece yüksek bir mertebede olduğunu anladılar ve gıpta ile seyrettiler.
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Yüzükteki Yazı!!!!
SadALLAH RAZI OLSUN ABLAM...ÇOK HOŞTU
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Yüzükteki Yazı!!!!
paylaşımın için sağol canım

konuyu taşıdım hakkını helal et
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
Cvp: Yüzükteki Yazı!!!!
SAĞOLASIN ABLAM.ÇOK GÜZELDİ...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: RE: Yüzükteki Yazı!!!!
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:SadALLAH RAZI OLSUN ABLAM...ÇOK HOŞTU

Senden de razı olsun gül yüzlüm...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: RE: Yüzükteki Yazı!!!!
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:paylaşımın için sağol canım

konuyu taşıdım hakkını helal et

Ayy canım helal olsun ben de nere gitti bunlar diyodum şimdi gördüm.
Neyse acemiliğime sayın sizde emii??gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zehra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:SAĞOLASIN ABLAM.ÇOK GÜZELDİ...

Sen de saol ablam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
şu dünyada enn imrendiğim insnadır hz Eba bekr(r.anh)

Allah teal ondan razıdır elbet

ama ben bu duayı tekrra edip nasiplenmk isterim

Allah razı olsun ondan

ve senden sevincim...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:şu dünyada enn imrendiğim insnadır hz Eba bekr(r.anh)

Allah teal ondan razıdır elbet

ama ben bu duayı tekrra edip nasiplenmk isterim

Allah razı olsun ondan

ve senden sevincim...

Senden de razı olsun yüreği güzelim...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.