Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yusuf aleyhisselam kafir kralın yanında görev aldı diye demokrasi caiz olur mu?
Yusuf aleyhisselam kafir kralın yanında görev aldı diye demokrasi caiz olur mu?
sana tekrar soruyorum Allahın indirdiği ile hükmetmemenin zor şartlarda caiz olduğuna Kurandan delilin nedir?
3 - 28 - Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin ve onu her kim yaparsa Allah'dan ilişiği kesilmiş olur, ancak onlardan bir korunma yapmanız başkadır. Bununla beraber Allah sizi kendisinden korunmanız hususunda uyarır. Nihâyet gidiş Allah'adır.............ancakl onlardan bir korunma yapmanız diyor , onlara öyle görünüp bir şekilde onların kötülük yapması engellenebilir , dediğim gibi yine inanç ve samimiyet gerekli tabiki .
düşünce ortamı için bir soru soracağım, akp yönetimi bugün müslümanlara rahatlık verdi diye(sizin fikrinizce) meşru oldu diyelim. seçim günü ben akp den daha laikçe yönetecek bir partiye oy versem benim durumum ne olur? laikçeden kastım müslümanlara sisteme karşı gelmedikleri sürece namaz, oruç, hacc gibi ibadetlerinde sıkıntı çıkarmayacak bir yönetim anlayışı kurulmasıdır. fakat bu hükümet aynı zamanda solcu veya kemalist veya başka bir beşeri ideoloji peşinde olsun. benim hükmüm bu maslahatı göz etme açısından baktığımızda nedir size göre? benim açıkça fikrim şudur ki bugün sözde islam adına çıkmış olan demokratik partiler islam düşmanlığı ile nam salmış olan partilerden daha büyük zararlar vermişlerdir müslümanlara, islama zarar vermek hiçbir kimsenin yapabileceği bir iş değildir Allahın "kemale erdirdim" dediği dini hangi tağut bu seviyesinden indirebilir?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi