You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yusuf aleyhisselam kafir kralın yanında görev aldı diye demokrasi caiz olur mu?

Yusuf aleyhisselam kafir kralın yanında görev aldı diye demokrasi caiz olur mu?

Kıdemli Üye
RE: Yusuf aleyhisselam kafir kralın yanında görev aldı diye demokrasi caiz olur mu?
Küfrü meşru kılan kim , söylemediğim şeyi söylemişim gibi anlarsan zaten anlaşamayız senle , ben ne zaman küfür meşrudur dedim , bazı zorunluluklardan bahsettim sana , almanyaya gelelim eğerki almanyada türkler alman meclisine girmese , demokratik hakl talep etmese emin ol orda namaz bile kılamazlar , mescid bile açamazlar , demoratik olarak talep ettikleri için almanyada buna musahade veriyor , terazi ve ölçü çalışmanı yapmanı tavsiye ediyorum sana , sen söylediklerinle , slogandan öteye gitmiyor çünkü , ellerinde olanıda alırsın daha çok fitneye sebeb olursun , daha ılımlı ol bence , senin söylediklerine zaten yanlış hepsi diyen yok fakat dengeyi tutturamıyorsun . Bir yandan islamı anlatacaksın tabiki fakat bir yandanda müslümanların o kötü düzende rahat yaşaması için yollar edineceksin , fakat dediğim gibi samimiyet ve denge önemli , onlar gibi olmadan elinden geldiğince çabalamak önemli . Sen her şeyin birden olup bitmesini istiyorsun , kuran bile birden inmedi , tepelerine düşmedi bu kitap milletin , sen demokrasi kötü deyince adamlar bi kere müslümanlığı bile sevmez , aslında demokrasinin özgürlük olduğunu , insan hakları vs. hepsini anlatacaksın , isme takılma bence , demokrasi kafir , şu kafir bu kafir oooo sen kutudan çıkamassın sana söylim .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:05:49 PM, Düzenleyen: e2828.
General
RE: Yusuf aleyhisselam kafir kralın yanında görev aldı diye demokrasi caiz olur mu?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:05:47 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
ahmed kalkan ın demokrasi konusundaki tesbitleri bence önemlidir, tefekkür edelim:
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:05:56 PM, Düzenleyen: e2828.
General
Müslümanlar bir araya gelmeli, ortak davamız, akidemiz ve kavgamız olan İslam adına bir araya gelmekten daha öncelikli bir iş yoktur. Müslümanlar birlik olduklarında Allahın koyduğu kurallara göre çalışacak, dinini yaşamak için önce kendisini sonra ailesini düzeltecek ve bu düzeliş topluma yayılacaktır. Toplum eğer ki cahili bir toplumsa ve artık bu ortamda tebliğ ve dini taviz vermeden yaşamak zor hale gelmiş ise Müslümanlar topluca daha rahat bir şekilde dinlerini yaşayacakları yere göç ederler ki bu İslam toplumunun sağlamlaşması yolunda önemli adımlardan biridir. ve son adımda örnek aldığımız Rasulullah muhammed aleyhissalatu vesselam ın hareket metodundaki gibi cihaddır. günümüz şartlarında da müslümanlar tam manasıyla bir birliği sağlayasıya kadar sıkıntılar çekse de hiçbir şekilde akideden taviz yoktur, olmamalıdır.

sana tekrar soruyorum Allahın indirdiği ile hükmetmemenin zor şartlarda caiz olduğuna Kurandan delilin nedir?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:06:02 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Kıdemli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:06:11 PM, Düzenleyen: e2828.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Takiyyeyle ilgili ayetleri araştırmanı tavsiye ederim , onlardan gelecek bir zarar karşı onlardanmış gibi görünüp , aralarına katılıp verecekleri kötü hükümleri hiç olmassa bir adım öne çekilebilir , mesela kafir 100 kişiyi katliam yapacak diyelim , bunu onların arasına girip ölü sayısını 90 kişiye düşürmen bile bir güçtür . Senin sunduğun da yapılır yapılmaz diyen yok fakat bu dediğimi yapan yiğitlerde çıkabilir bu toplumdan , hııı biz belki onu kötü birisi olarak görebiliriz , kafirin dostuda sanabiliriz belki , o başka fakat kalpleri Allah bilir , ne amaçla yaptığını , samimiyetini Allah bilir .

3 - 28 - Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin ve onu her kim yaparsa Allah'dan ilişiği kesilmiş olur, ancak onlardan bir korunma yapmanız başkadır. Bununla beraber Allah sizi kendisinden korunmanız hususunda uyarır. Nihâyet gidiş Allah'adır.............ancakl onlardan bir korunma yapmanız diyor , onlara öyle görünüp bir şekilde onların kötülük yapması engellenebilir , dediğim gibi yine inanç ve samimiyet gerekli tabiki .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:06:21 PM, Düzenleyen: e2828.
General
e2828 abim(veya) kardeşim kendimizi kandırmayalım. demokrasi doğruca incelendiğinde Allaha kulluktan sapmaktan başka fayda getirmemiştir müslümanlara. o eski mücahid sloganlarla dolu insanlar demokrasi eleğinden geçtiklerinde zalimler güruhundan olmuşlardır. Takiyye dediğin olay da her maslahatta geçerli olacak bir durum değildir, ikrah dediğimiz durumda takiyye yani elfaz ı küfrü söylemek, veya küfür olan hareketleri ibadetleri yapmak mübah olabilir hiçbir ikrah yokken üstelik binlerce lira maaş alıyorken bu insanların "takiyye yapıyorlar, belki iman ehliler bilemeyiz" gibi sözlerle vasfedilmesi mantığa ve dine uygun değildir. İslamda hükümler zahire göre verilir, bir kişi direk tevhidi bozan bir küfrü işliyor ise bu durumda bizim yapmamız gereken onun kafir olduğunu söylememeye bahaneler aramak değil zahiren geçerli olacak hükmü söylemektir.

düşünce ortamı için bir soru soracağım, akp yönetimi bugün müslümanlara rahatlık verdi diye(sizin fikrinizce) meşru oldu diyelim. seçim günü ben akp den daha laikçe yönetecek bir partiye oy versem benim durumum ne olur? laikçeden kastım müslümanlara sisteme karşı gelmedikleri sürece namaz, oruç, hacc gibi ibadetlerinde sıkıntı çıkarmayacak bir yönetim anlayışı kurulmasıdır. fakat bu hükümet aynı zamanda solcu veya kemalist veya başka bir beşeri ideoloji peşinde olsun. benim hükmüm bu maslahatı göz etme açısından baktığımızda nedir size göre? benim açıkça fikrim şudur ki bugün sözde islam adına çıkmış olan demokratik partiler islam düşmanlığı ile nam salmış olan partilerden daha büyük zararlar vermişlerdir müslümanlara, islama zarar vermek hiçbir kimsenin yapabileceği bir iş değildir Allahın "kemale erdirdim" dediği dini hangi tağut bu seviyesinden indirebilir?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ben senin gibi tamamen köşeye çekilmektende yana değilim , takiyye yapıyorum bahanesiyle milleti kandıranlardan tarafta değilim , şu anki olay çok farklı , sonuçta laikte olsa , kalplerinde Allah a inanıyorum diyen kitle mevcut , inanmayanlardan bahsetmiyorum , yüzde 90 ı Allah a inanıyor bu ülkede , kurana inandığını söylüyor fakat kurandan haberleri yok çoğunun kalplerine yerleşmemiş çünkü kuran , okumamış , anlamamışlar , senin gibi düşünenlerde bence aşırıya kaçıyor bu insanlarıda kaybediyorsunuz , demokrasi yanlış diyerek bunlarıda islamdan çıkarıyorsunuz , demokrasi islama aykırı değil diceksiniz sen isme takma yabancı isim diye takma sen ona , fakat islama uymayan kısımlaırnı almayacaksın tabiki , fakat demokrasininde güzelliklerini anlatacaksınız , kuranda geçmeyen herşey kurana aykırıdır diye bişey yok , Allah bizi özgürde bırakmış bazı şeylerde , yeni yeni şeylerde türetebiliriz , kurandaki temelleri çiğnemeden türetilebilir fakat ben ne senin gibi aşırı düşünüyorum , nede sözde takiyyeciler gibi islamla dalga geçiyorum , orta yol önemli ve insanları galeyana getirmemek , fitneye sebebiyet vermemekte önemli , sen öyle düşünüyorsan bişey diyemem sana kalmış bişey , Allah ın hükmünde hemfikiriz fakat çevremizdeki olayları algılayışımız farklı . Ben akp yada şu bu meşru demiyorum fakat fitneye sebeb olmayacak daha mantıklı şeylerle yola çıkmalı ve ölçüyü aşmamalıyız , çünkü şu an herkesin kuranı anladığı bir toplum yok ortada . Fakat islam olmuş bir toplum , islam oldular fakat iman kalplere tam yerleşmiş değil . Onların kültürlerini isteklerini göz ardı ederek islamı sevdiremessin , demokrasiyi seviyorlarsa , demokrasiden kurana aykırı olan şeylerini eleyip demokrasiyi öyle anlatacaksınki kurana düşman olmasın , herkesin kültürünü kuranla sağlama yapıp onlara sevdireceksin .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:06:44 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.