You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yurtdışında Et Yeme Sorunu (Acil Cevaplarsanız Sevinirim)

Yeni Üye
Selamun Aleykum kardeşlerim,

Benim bir sorum olacaktı. Yurtdışında okuyorum ve aynı zamanda bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.Dün yemek yaparken aynı zamanda kuran dinliyordum, ayette, Üzerine Allah ın adı anılmadan kesilen hayvanlardan yemeyin. Zaruri durumdaysanız yiyebilirsiniz deniyor.

Yaşadığım ülke hristiyan bir ülke ve ekseri olarak da ateistler. Buradaki zaruri durumun içine ben giriyor muyum acaba? Acaba zaruriden kasıt, açlıktan ölme mi yoksa başka türlü et yoksa yiyebilirsin mi. Eğer protien ile ilgili ise yumurtadan o ihtiyaç karşılanabilir. Kıymalı makarna yapacaktım,o ayete benzer bir kaç ayet daha okunduğu için bu bir uyarı olabilir diye kıymayı dolaba koydum.

Bir diğer şey de, burada hayvanlar kesilerek öldürülmüyorlar, elektrik verilerek öldürülüp sonra kesiliyorlar. Tabii bunu duydum, gerçeği nasıldır bilmiyorum.

Burada müslüman kasap yada market yok maalesef. Arapların restorantı var, dönerler maşaAllah döner diye bir türk firmasından (almanyadan geliyor) ben Çek Cumhuriyetindeyim. Ve o etler islami usüllere göre kesilmiş. Ancak sürekli oradan yiyemiyorum, pahalıya geliyor bu sefer. Ne yapmam konusunda danışmak istiyorum. Eğer o etler yenmez ise, buraya geleli 10 ay oldu ve marketlerden aldığımız etlerden yedik. Bilmediğimden dolayı bir vebal olur mu? Domuz etinden kaçınıyorum aynı zamanda ürünlerdeki katkı maddelerine,jelatin gibi şeylere de bakıyorum. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum

Soruma en kısa sürede cevap verirseniz sevinirim.

Teşekkürler, Allah yar ve yardımcınız olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Yurtdışında Et Yeme Sorunu (Acil Cevaplarsanız Sevinirim)
[/b] Hassasiyetin takdire şayan lakin ülkemizde bile helal kesim sorunu devam ediyor.Bunun yorumunu yapmak istemiyorum ama cok itinalı olmak istersen uzak kalcan etten gülücük
Aşk efsane ve efsun değildir
Aşk san’at-ı her dûn değildir
Her aşk davası eden âşık olmaz; her muhabbetten dem uran sadık olmaz
İlahî herkes merd–i aşk olmaz ve değme kalbde derd-i aşk bulunmaz
Aşk bir kimyadır, onun madeni can olur; aşk bir gevherdir onun mekânı kân olur.
Aşk bir zevktir onun da şeydaları var; aşk bir hurûştur, onun da deryaları var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
sen sorunu kendin cevaplamışsın zaten (:
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dınımıze gore(hadısle sabıttır) suphelı olan seylerden de uzak durmak gerekır. eger tam olarak emın degılsen yedıgın etın durumundan yemeyeceksın arkadasım.yalnız aclıktan olmemek adına yenebılır domuz etı,zaruret durumu bu sekıldedır.

bılmeyerek yapılan hıcbırseyden sorumlu degılsın denıyor dın kıtablarında. su da var gunumzde ılla et ıle besleneceksın dıye bırsey yok,elının altında her turlu gıdada mevcuttur zaten.onlardan yemen senın ıcın daha hayırlı olur...

en ıyısını Allah bılır...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
peki teşekkürler anladım ben gülücük En mantıklısı uzak durmak ve balık etine yönelmek gülücük

Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
gülücük sağolasın.. Neyseki ağustos sonunda türkiyeye döneceğim, o zaman bol bol yerim gülücük zaten ramazanlık başlayacak. Bakalım o nasıl geçecek buralarda gülücük herkes yolda birşeyler yiyip içiyor, havada sıcak gülücük Allah yardımcımız olsun

teşekkürler cevaplarınız için
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Özellikle almanyada türk gıdaları satan yerler var zaten şüpheye düşecek birşey yok ki Türkiyede ne yiyorsak orada satılıyor..
Çocuğunu Asma Köprüde Sallayan Bir Annedir ;

♥ İstanbul ♥

ve Soğusun Diye Suya Bırakılan İçi Süt Dolu Bir Biberondur ;

♥ Kızkulesi ♥

sLtnn.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.