Benim bir sorum olacaktı. Yurtdışında okuyorum ve aynı zamanda bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.Dün yemek yaparken aynı zamanda kuran dinliyordum, ayette, Üzerine Allah ın adı anılmadan kesilen hayvanlardan yemeyin. Zaruri durumdaysanız yiyebilirsiniz deniyor.
Yaşadığım ülke hristiyan bir ülke ve ekseri olarak da ateistler. Buradaki zaruri durumun içine ben giriyor muyum acaba? Acaba zaruriden kasıt, açlıktan ölme mi yoksa başka türlü et yoksa yiyebilirsin mi. Eğer protien ile ilgili ise yumurtadan o ihtiyaç karşılanabilir. Kıymalı makarna yapacaktım,o ayete benzer bir kaç ayet daha okunduğu için bu bir uyarı olabilir diye kıymayı dolaba koydum.
Bir diğer şey de, burada hayvanlar kesilerek öldürülmüyorlar, elektrik verilerek öldürülüp sonra kesiliyorlar. Tabii bunu duydum, gerçeği nasıldır bilmiyorum.
Burada müslüman kasap yada market yok maalesef. Arapların restorantı var, dönerler maşaAllah döner diye bir türk firmasından (almanyadan geliyor) ben Çek Cumhuriyetindeyim. Ve o etler islami usüllere göre kesilmiş. Ancak sürekli oradan yiyemiyorum, pahalıya geliyor bu sefer. Ne yapmam konusunda danışmak istiyorum. Eğer o etler yenmez ise, buraya geleli 10 ay oldu ve marketlerden aldığımız etlerden yedik. Bilmediğimden dolayı bir vebal olur mu? Domuz etinden kaçınıyorum aynı zamanda ürünlerdeki katkı maddelerine,jelatin gibi şeylere de bakıyorum. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum
Soruma en kısa sürede cevap verirseniz sevinirim.
Teşekkürler, Allah yar ve yardımcınız olsun