You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

YUNUS EMRE İNANCI...

YUNUS EMRE İNANCI...

Forumcu
YUNUS EMRE İNANCI...
[/b]

YUNUS EMRE İNANCI

Kişinin gönlünde HAK'kı görebilmesi için cezbe, muhabbet, sırr-ı ilahi denen üç ilke vardır. Bunlardan birincisi bütün varlıklardan yüz çevirip Allah a yönelme, İkincisi Allah'dan başka bir varlığı sevmeme, Allah ın ancak sevgiyle bilinebileceğine inanmaktır. Üçüncüsü de Allah gerçeği sırrına varmadır. Bunun da üç kuralı vardır.

a) Bütün eylemleri yok sayarak yalnız Allah ı düşünmek, bütün eylemlerde Allah dan başka bir varlık olmadığına inanmak.

Bütün niteliklerin Allah dan geldiğini kavramak, Allah dışında bir niteliğin bulunamayacağı kanısına ulaşmak.

c) Allah özünden başka bir öz bulunmadığı sonucuna vararak kendi varlığının yokluk olduğunu bilmek.

Benim canım uyanıktır, dost yüzüne bakan benem
Hem denize karışmağa, ırmak olup akan benem

Ben hazrete tutum yüzüm, ol aşk eri açtı gözüm
Gösterdi bana kendozum, ayet-i kul denen benem

Şah didarın gördüm ayan, hiç gumansuz belli beyan
Kafir ola inanmayan ol, didara bakan benem

Bu cümle canda oynayan, damarlarımda kaynayan
Kulli dillerde söyleyen, kulli dili diyen benem
[b]

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.