Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?
Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?
-herkesten eşit vergi alırdı (zengini de fakiri de )
-türkiyenin çeşitli illerinde kurulan genelevleri çalıştırarak vergi alır ve bu vergiden senin benim maaşımı verirdi..
-kamu mallarını gayrimeşru şekilde kullandırırdı.
-teröre dur diyemezdi (şimdi diyorlar ya)
-zengini iyice zenginleştirirdi..
-fakire 1000 liralık asgari ücreti verirdi ve bir ay sürünürdü.
-her türlü işler torpille hallolurdu(hak bolca yenirdi...hani hak yemek sevap ya )
ya yazmak istemiyorum yazılsa birçok şey var...
ALLAH böyle yöneticlerden uzak eylesin inşAllah
sen yardım eyle Allah 'ım
Şuradan aklıma geldi aslında yani özde beyin fırtınası yapmıyor muyuz?
Insan düşünürken uç noktalara gidebiliyor bazen. Saçma bile olsa o saçmalıktan bir şey çıkabilir.
Hani çağın cehalet olduğunu söylemiştik.
Insanın kendi tarihini hatta geleneklerini nasıl bir yapıdan geldiğini bilmemesi mevzusu.
Dün geceki yorumumda öncekilerin devletin başındaki insanların cok ciddi bilgi sahibi olduğu vurgusunu yapmıştım, yani ilmen eksiklik var şu an bizde. Bunu cebe koyduk.
Ben şuna tavım mesela. Adam matematikçi ya da astronomi üzerine ciddi araştırmaları var fakat aynı zamanda kelam üzerine eserler yazabiliyor.
Çoklu alanda kendilerini öyle bir yetiştirmişler ki fakat üzerlerine hep yeni bir şey koymuşlar.
Yani adamlar dehşetül vahşet
Yalınayak harektinden kastım da oydu. Mesela kabilenin en yaşlı kadınına gidiyorlar zira kadın bilgi hazinesi. Ondan yol yordam öğrenip şu an ki zamana da uygun yeni bir şey geliştiriyorlar.
Özetle geleneğe de uygun olarak ( ilmi ) üstüne zamana uygun yeni sistem geliştirmek.
Kabaca bağlantı kurmuştum ama duvara çarptım herhalde
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi