You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?

Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?

Uzman
RE: Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?
yöneticilerimiz kafir olsaydı:
-herkesten eşit vergi alırdı (zengini de fakiri de )
-türkiyenin çeşitli illerinde kurulan genelevleri çalıştırarak vergi alır ve bu vergiden senin benim maaşımı verirdi..
-kamu mallarını gayrimeşru şekilde kullandırırdı.
-teröre dur diyemezdi (şimdi diyorlar ya)
-zengini iyice zenginleştirirdi..
-fakire 1000 liralık asgari ücreti verirdi ve bir ay sürünürdü.
-her türlü işler torpille hallolurdu(hak bolca yenirdi...hani hak yemek sevap ya )

ya yazmak istemiyorum yazılsa birçok şey var...
ALLAH böyle yöneticlerden uzak eylesin inşAllah
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hindistan'da Yalınayak hareketi vardır biliyor musunuz Paktuna bey

Gerçi onlar az daha farklı idi ama annelerimizi devreye sokalım devleti onlar kursunlargülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Estağfirullah niye dalga geçeyim.

Şuradan aklıma geldi aslında yani özde beyin fırtınası yapmıyor muyuz?

Insan düşünürken uç noktalara gidebiliyor bazen. Saçma bile olsa o saçmalıktan bir şey çıkabilir.

Hani çağın cehalet olduğunu söylemiştik.
Insanın kendi tarihini hatta geleneklerini nasıl bir yapıdan geldiğini bilmemesi mevzusu.

Dün geceki yorumumda öncekilerin devletin başındaki insanların cok ciddi bilgi sahibi olduğu vurgusunu yapmıştım, yani ilmen eksiklik var şu an bizde. Bunu cebe koyduk.

Ben şuna tavım mesela. Adam matematikçi ya da astronomi üzerine ciddi araştırmaları var fakat aynı zamanda kelam üzerine eserler yazabiliyor.

Çoklu alanda kendilerini öyle bir yetiştirmişler ki fakat üzerlerine hep yeni bir şey koymuşlar.

Yani adamlar dehşetül vahşet gülücük

Yalınayak harektinden kastım da oydu. Mesela kabilenin en yaşlı kadınına gidiyorlar zira kadın bilgi hazinesi. Ondan yol yordam öğrenip şu an ki zamana da uygun yeni bir şey geliştiriyorlar.

Özetle geleneğe de uygun olarak ( ilmi ) üstüne zamana uygun yeni sistem geliştirmek.

Kabaca bağlantı kurmuştum ama duvara çarptım herhaldegülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2015, Saat:12:20 PM, Düzenleyen: Alketa.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.