You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?

Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?

Hüküm Allah'ındır
RE: Yöneticilerimiz kâfir olsaydı?
Vallahi bu tağut devletle Allah'ın hükmü ile hükmetmediği sürece ebediyete kadar aramızda düşmanlık var.. Allah subhanehu ve teala kitabında Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir diyor bunu biz demiyoruz . Bu devleti biz değil semada olan Allah tekfir ediyor .. Allahın kafir dediğine de biz Müslüman diyemeyiz.
Seyyid Kutubun dediği gibi üzerine La ilahe illallah bayrağı dikilmeyen hiç bir toprak parçası Allah adına kurtarılmış değildir . formda böyle bi başlık görmek hoşuma gitti. Allah razı olsun ahi. Selam hidayete tabi olan muvahhidlere ..
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir sürü ayrılık gayrılık varken islam devleti nasıl kurulacak diye örneklendirme yapmaya çalıştım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu yorumunuzu harbiden sevdim. Ayet öyle güzel ki...

Bu mesel ile alakalı değil de başka bir konuyu daha sonra irdeliycem.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bir şey dikkatimi çekti daha önce Efendimizin(sav) nasıl devlet kurduğundan bahsetmiştiniz.
13 yıllık davet - İslami kabul ediş - Evs ve Hazrec ... Sonra güç sahipleri dediniz.

Iyi de Ensar güç sahibi miydi ? Fakirlik yok muydu ? üstelik herşeylerini paylaştılar.. yani Efendimizin ( sav) yola çıkışı devlet kurmak değildi ki ? Öyle miydi ? Daha önce nasıl bazı sahabeleri Habeşistana gönderdiyse, herşeylerini bırakıp onlar da Medine'ye gitti. Sonradan oluştu.

Aslında bu mevzu hakkında yazmayacağımı söylemiştim lakin aklıma takıldı. Ben bu "güç "olayını idrak edemedim.

..
Diğer konu Osmanlı - ( bu arada unutmadım lakin hala evde değilim yazmış olduğum fetva meselesi ile alakalı kısmı aklımda )

Örneklerinizde var diye buna girdim.

Bizim sorunumuzun yeni bir sistem - yöntem geliştirmemek ve taklit olduğunu düşünüyorum.

Yani mesela Osmanlı gibi bir örneği alıp direk uygulayamazsınız ? Çağa uydurmak gerekmez mi ?

Çağa uydurmak demek ise yöntemi geliştirmek temeli alıp yeniden bina etmek. Direk o modeli alsanız elimizde patlamaz mı ?

Bir de bunun içinde çok ciddi ilim adamlarının olması lazım güç ise bence püf noktası bu.
Padişahların şehzadelerin ki belli bir döneme kadar ciddi entelektüel kişiler olduğunu düşünürsek
Günümüz de kim/ kimler öyle ?

Yani taa Abbasi - Emevi zamanlarına kadar gittiğimiz zaman bile dönemin halifeleri ilmi alanda kimdi o Mervan mı hatırlayamadım meşhur kimya kitabı yazan yani adamlar baş insanlar böyle ilimle haşır neşirler. Dur şu ülkeyi yöneteyim para pul derdinde değil paso ilim üzerineler.

Bu güç olayı her ne ise bence kilit nokta,ciddi cahil bir çağda yaşıyoruz olmamız ?

Daha aklımda var aslında bir şeyler lakin çok arapsaçı da olmasın istiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2015, Saat:11:13 PM, Düzenleyen: Alketa.
Forumcu
Peygamber Efendimiz' in (sav) hicreti ile İslami devlet kurulmuş oldu. Ensar zafer verenler demek. Bir topluluk zafer verebiliyorsa demek ki güçlüdür. Benim güç sahibinden kastım toprak sahibi. Bu nedenle vali örneğini verdim. Valinin toprağı var, halkı ona tabii. Yani İslami devlet kurmak için bir engeli yok. Ensara neden ensar diyoruz? Zafer verdiği için değil mi? Peki ensar nasıl zafer verdi? Tabii ki İslami devletin kurulmasını sağladığı için. İslami devletin kurulması bir zaferse demek ki hedeflenen de buydu.

Osmanlı' nın aynısı olalım demedim. Osmanlı Kuran' a tabiydi demeye çalıştım. Bizim örneğimiz Dört Halife olmalıdır.

Cahil oluşumuz temel sebep zaten.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.