Hasan El Basri şöyle demiştir , “Bil ki- Allah seni affetsin- kralların zulmü Allah’ın cezalarından bir cezadır (nikme).Ve Allah’ın cezası kılıçla karşılanamaz fakat takvayla karşılanır ve duayla,günahlardan tövbeyle,pişmanlıkla (inabeh) ve uzak durmakla def edilir. Doğrusu, Allah’ın cezası kılıçla karşılandığında daha şiddetlidir. Ve Malik Bin Dinar bana nakletmiştir ki El-Haccac (İbn Yusuf) şöyle dermiş : ” Bil ki siz ne zaman bir günah işlerseniz Allah sultanınız tarafından size bir ceza getirecektir. ” Ve yine bana naklettiler ki birisi El-Haccac’a şöyle demiştir, ”Muhammed’in (صلى الله عليه وسلم) ümmetine sen şöyle şöyle mi yapıyorsun?” O da şöyle cevapladı : ” Ben Irak ehlinin üzerine dine bidat soktuklarında o bidatların ve Peygamber’in -aleyhi selam- emirlerini terk ettiklerinde terk ettiklerinin sebebiyle Allah’ın bir cezasıyım.” (İbn El Cevzi’nin Edeb Hasan El-Basri kitabı, syf.119-120
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yöneticilere ayaklanmak çözüm değildir! Sabır, dua ve Hadislere ittiba gerekir!
Yöneticilere ayaklanmak çözüm değildir! Sabır, dua ve Hadislere ittiba gerekir!
Hasan El Basri şöyle demiştir , “Bil ki- Allah seni affetsin- kralların zulmü Allah’ın cezalarından bir cezadır (nikme).Ve Allah’ın cezası kılıçla karşılanamaz fakat takvayla karşılanır ve duayla,günahlardan tövbeyle,pişmanlıkla (inabeh) ve uzak durmakla def edilir. Doğrusu, Allah’ın cezası kılıçla karşılandığında daha şiddetlidir. Ve Malik Bin Dinar bana nakletmiştir ki El-Haccac (İbn Yusuf) şöyle dermiş : ” Bil ki siz ne zaman bir günah işlerseniz Allah sultanınız tarafından size bir ceza getirecektir. ” Ve yine bana naklettiler ki birisi El-Haccac’a şöyle demiştir, ”Muhammed’in (صلى الله عليه وسلم) ümmetine sen şöyle şöyle mi yapıyorsun?” O da şöyle cevapladı : ” Ben Irak ehlinin üzerine dine bidat soktuklarında o bidatların ve Peygamber’in -aleyhi selam- emirlerini terk ettiklerinde terk ettiklerinin sebebiyle Allah’ın bir cezasıyım.” (İbn El Cevzi’nin Edeb Hasan El-Basri kitabı, syf.119-120
İnsanlar tağut'i sistemi kabullenmek için kendi dinlerinden vazgeçer olmuş sırf bazı kişilere müslüman hükmü verebilmek için buna ne gerek var o ilah olarak gördükleri kişiler şuursuzca destekleyip izlerinden gittiği kişiler ahirette onları kurtarabilecek güce kudrete sahip mi ? İnsanların dini imanı şeyhleri ve sosyal medya olmuş ... Allah için savaşan insanlara terörist diyerek kendi cehaletlerini örter olmuşlar ... kouachi kardeşlar peygamber efendimiz s.a.v ile dalga geçildiği için kendi canlarını ortaya koyarak eylem yaptılar ... bizim modern müslümanlar ne yaptı ? Sıcak evlerinde oturarak tık tık tık terori lanetliyoruz tık tık tık böyle müslümanlıkmı olur ... Düşünebiliyormusunuz papa bile kalkıp Müslümanların peygamberleri ile dalga geçerseniz böyle olur derken... Diyanet'in müdür terori kınıyoruz diyebiliyor Yani ülkemizde islam aslı olan ile yaşanmıyor dinayetin kurguladıgı duygusal ve aslı olmayan hayal ürünü bir islam yaşanıyor sonrasında suriyede kafirler kalkıyor oradaki bacıları tecavuz ediyor oradaki çoluk çocuk kim varsa katlediyor buna bir tek İŞİD Baş kaldırıyor yine bizim cahil halkımız onada terorist diyor... Neden mi ? çünki allah yolunda ölmeye cesareti olmayan insanlara rabbim gerçeği görmeyi nasip etmez ... Sen gerçekten davanda samimisen iman ediyorsan ki imanı yüreğinde hissederek ediyorsan rabbim sana gerçeği görmeyi nasip eder... Cehaletin kaynağı insanların tabiri caiz ise koyun sürüsü mantığından çıkamaması ... Bir şeyh çıkıyor şu doğrudur diyor kimse araştırma zahmetinde bulunmuyor şeyhim dediyse dogrudur... Sosyal medya kalkıyor şu teroristtir diyor kimse araştırma zahmetinde bulunmadan o kişilere terorist hükmü veriyor ... Hadi bakalım sizlerinde bacıları tecavuze uğrasın evlatlarınız eşleriniz aileleriniz ve sevdikleriniz sırf müslüman olduklarından dolayı katledilsin sizde oturup izlemeyimi tercih edeceksiniz yoksa ayaklanmayımı... Bu ülkeye dair bizim hiçbir umudumuz yok o kadar çok iman eden varki ama şirke bulaştıgının dinden çıktıgının farkında olmadan.... Bizim tek umudumuz suriyedir çünki oradaki insanlar islama dil uzatanlar ile savaşıp ölecek kadar cesurlar ... bizim insanlarımız kendi cesaret edemedikleri için allah yolunda ölmeyi dinimize küfür edenleri peygamber efendimiz ile dalga geçenleri öldürmeyi terör olarak görüyor ... İşte anlatmaya calıstıgımız bu tip insanlar allah'ın dinine değil... Dinayetin modern islamiyetine tabii olmuşlardır... herşeye kılıf uydurur ve hadisleri ayetleri istedikleri gibi tercüme ederler akideler çorba olmuş insanlar namaz kılıp tağut'u şirke bilmez olmuş ama lafa gelince bu kişiler herkezden çok konuşurlar süslü makalaler ile cehaletlerini ört pas etmeye calısırlar bilmezlerki allah herşeyi gören ve işitendir
Uzun lafın kısası kardeşim sen adım atmadan herşeyi allah'tan beklemek olmaz sen allah için bir adım atacaksın ki rabbim de sana yardım etsin...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi