You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yol hikayemi sordular

Yol hikayemi sordular

General
Yol hikayemi sordular
Yol hikayemi sordular, anlattım. Sorarlarsar söylerim zaten genelde. Aleyküm selam.
''Özlemenin en çok kondüktörlere yakıştığını anladığım gün tren uykularına emanet edilmiş bir çocuktum ben'' cümlesi artislik patinaj dağildir, ciddiye alınız bayım.
Yol, iki yer arası değildir. Yer, iki yol arasıdır.*(aruoba)
Yol benim için yürümeyi öğrendiğim yerin adıdır yani ömürdür. Bir misafirliğin telaşı, yürüyememe kaygısı, koşmak istememe hali ve yorgunluğun manasıdır.
Yol’un, bir metafor olarak da, sözlük anlamıyla da hakikatle bir teması hep vardı. Yol’un hikayesi de elbette buralardan bir yerden geçecektir. Benim yol hikayem de bu sızının açtığı yaralara aittir aslında. Yolda olmak iyidir’e inandığım -gönül indirdiğim- günden beri yollardayım. Bu benim için bir susuş biçimi de değil üstelik.
Yol’a çıkmak yolun kendisinden bağımsız bir eylem türü değildir. Yolda olmanın ruhun ıstıraplarını bastıran sessizliğini de sükuttan öte bir yerde aramak lazım o yüzden.
Özlemenin en çok kondüktörlere yakıştığını anladığım gün tren uykularına emanet edilmiş bir çocuktum ben. Yol hikayem bundan ibarettir. Sonra hep tren düdüklerinde kaldı aklım zaten. Yani bundan sonra muson yağmurlarından kurtulmak imkansızdır artık. Fonda mütemadiyen Mohsen Namjoo çalar. Mütemadiyen yıkım vardır çünkü. Sonra yalınayak Himalayalar’a kadar tırmanmak istersin, sonra bir şehir çıkar karşına... Eski ve tanıdık bir gurbet gibi çöker üstüne hüzün ve bereketli bahar yağmurları gibi ılık bir sızı düşer içine...
Bir gemi gelse sonra dersin hepimizi alıp götürse…

g.adıgüzel
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.