You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yobazların Kabul Edemediği Gerçekler!!!

Yobazların Kabul Edemediği Gerçekler!!!

General
RE: Yobazların Kabul Edemediği Gerçekler!!!
Doğrular bazen tek olmayabiliyor ama.Size göre doğru,başkasına göre yanlış olabilir.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
her insanın hatası vardır
ben hatasızım diyen yalancıdır

doğru bir tanedir de, onu anlatamamak vardır
anlaşılmamak vardır

bazen de insanları uyarmak işlerine gelmediği durumlar oluyor
nefis araya giriyor

önemli olan insanın kendini bilmesi
vicdanının rahat olması
ben benim şahsıma yapılan hibir hakaret için kızmam
ya sınandığımdan ya hak ettiğimden derim geçerim
ama maneviyata hakareti asla kabul etmem
işte o zaman ejderha çıkıyor ortaya :D
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şu sözünüze katılmayacağım.Doğru bir tanedir demişsiniz.Öyle olsa dindeki konularda tek görüş olurdu.Allah katında doğru tektir.Rasulullah nezdinde de öyle.Ama bizim için öyle değil.Hadi dini konuları geçtim,sosyal açıdan da doğru bazen tek olmayabiliyor.

Mesela birisi hasta olmuş olsun ve aramız bozuk olsun.Ben bu kişiyi ziyarete gidersem belki aram düzelebilir,hakaret etmeden konuşabiliriz diye düşünebilirim.Aynı şekilde onunla ne zaman yanyana gelsek tartışıyoruz gitmemek daha uygun diye de düşünebiirim.

Bu iki seçenek de kendi düşünüz açısından bakılacak olursa doğrudur.Kişi nezdinde bile bazen iki zıt fikirler doğru olabilir demek istiyorum. Farklı kişilerin bakış açıları elbette iki farklı doğruyu meydana getirir.

Konu nereden nereye geldi yagülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben anladım.Ama siz benim verdiğim örneği anladınız mı.Orada bir kişi iki zıt şeye de doğru diyor.Çünkü ikisininde faydalı ve zararlı yönleri var.Mesele sosyal bir mesele ise böyle.

Eğer mesele dini hüküm ise indallahta doğru tektir.Ama bizler için doğru bazen tek olmayabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
*Dinden çıkan öldürülmez. Kur'an'ın birçok yerinde yazar: "DİNDE ZORLAMA YOKTUR!"

dinde zorlama yoktur derken,diğer dinlere mensup olanlar için zorlama yoktur,musluman olmamaları zorlanamazlar.musluman olan biri için geçerli değildir bu cumle.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.