You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yemekteyiz Programı Caiz Değil

Profesör
Zengin çocukları bundan etkilenmez tabii. Ama fakir çocuklar ne yapsın? Binbir çeşit yemek yapılıyor ama kimse beğenmiyor...

Antalya Müftü Yardımcısı Dr. Muammer Ayan televizyon kanallarında yayınlanan yemek yarışmalarında İslam dini açısında hoş olmayan görüntülerin yaşandığını söyledi. Dr. Ayan “Peygamberimiz bile hiçbir yemeği beğenmediğini söylememiş. Ama reyting uğruna her şey alt üst ediliyor” dedi.

Dr. Muammer Ayan bu programların dine uygunluğu konusunda vatandaşlardan da sorular geldiğini söyledi. Yarışmalarda yapılan yemeklerin yarışmacılar tarafından beğenilmediğini söyleyen Ayan “Yemek masaya geliyor yiyen beğenmiyor yapan buna küsüyor. Bu tür şeyler doğru değil” dedi.

Ekranlarda gösterilen yemeklerin özellikle fakir aileler açısından da olumsuzluklar yaratabileceğini vurgulayan Ayan “Zengin çocukları bundan etkilenmez tabii. Ama fakir çocuklar ne yapsın? Binbir çeşit yemek yapılıyor ama kimse beğenmiyor” diye konuştu.

Otellerdeki her şey dahil sistemine de dikkat çeken Ayan yiyecek israfının dinen haram kılındığını belirterek şöyle dedi:
“Biz vaazlarımızda yiyecek israfının önlenmesi için devamlı uyarılar yapıyoruz. Ama bunu kim duyar kim işitir bilemiyorum. Tellal tutup bağırtamayacağımıza göre elimiz kolumuz bağlanıyor. Her şey dahil sisteminin olduğu otellerde o yiyecekleri görünce insanın midesi daha yemeden karışıyor. Özellikle toplu tüketimlerin yapıldığı alanlarda daha dikkatli olunmalı.”
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
RE: Yemekteyiz Programı Caiz Değil
başka işi yok mu bu müftünün yahu..caiz olmayanlarla uğraşsı tabi..hep menetsin..hiç teşvik etmesin günaha girer mazallah..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ya son zamanlarda nerden buldular bu salak programıgülücük 40 yılda bi tv açıyım diyorum hep bu salak şey çıkıyo önümegülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kırk yılda mı açıyosun yoksa bilerek mi izliyosun TongueTongue
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
yemekteyiz programını cok seviyorum bende katılacam
MENÜ
Başlangıç:
şehriye corbası
Ara sıcak :
patates kızartma çiğköfte
Ana yemek:
tepsi kebabı veeeeeeeeeeeee makarnaaaaaaaaaa:D
Tatlı
çikolatalı puding:D

ya ben bu programa bayılıom nıye caiz deilmiş peh o kadar tatil yapanları gosterıolar içimiz gidio bizde gitmek istioruz yaw bu da caiz deildir:D:D
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.