You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yemek ikram etmenin fazileti

Kıdemli Üye

Resul-i Ekrem (s.a.v) buyurdu ki :
« Allahü Teâlâ kiyamet gununde soyle buyurur : ey ademoglu ! ‘Ben aciktim , sen bana yedirmedin’. Bunun uzerine kul der ki : ‘Sen alemlerin Rabbi’isin, nasil yediririm ?’ Allahü Teâlâ buyurur : ‘Bir din kardesin acikmisti, ama sen onu doyurmadin. Onu doyurmus olsaydin beni de doyurmus olurdun’

« Cennette, ici disindan, disi içinden gorulen koskler vardir. Allahu Teala bunlari yumusaklikla konusan, yemek yediren ve insanlara uykuda iken gece namazi kilanlar için hazirlarmistir »

« Din kardesine, canının çektigi bir seyi tattıran kisiye Allahü Teâlâ milyon sevap yazar, milyon hatasını siler ve derecesini milyon kat artırır. Onu Firdevs, Adn ve Huld cennetlerinde yedirir »

Ca’fer bin Muhammed (k.s) söyle buyurdu : Din kardeslerinizle beraber sofrada oturmayı uzatınız. Çûnkû kardeslerinizle sofrada geçen zaman, ömûrlerinizden hesap edimez.

Resûl-I Ekrem (s.a.v) buyurdu ki : « Biriniz sofrası önûnde kaldigi muddetçe, melekler ona istigfar etmeye devam ederler »

Hz.Hasan (r.a) buyurdu ki : « kisi, kendisi için, anası,babası içi veya bunlarin disinda birilerine verdigi her seyden hesaba çekilecektir. Ancak din kardeslerine ikram ettigi yemek boyle degildir.çunku o, onu atesten koruyan bir perdedir.

Hz Ali (r.a) buyurdu ki : « kardeslerimi az da olsa bir yemekte bir araya getirmem, benim için köle azad etmekten daha sevimlidir »

Ashab- ı Kiram, Kur’an okumak için bir yere toplandıkları zaman bir sey tatmadan dagilmazlardı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-02-2011, Saat:11:52 PM, Düzenleyen: Melek.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.