Geliyorum ara ara. Yeni gelen arladaşlarda varmış.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Alıntı:alpi
1) Hadis ile rivayet birbiri ile çelişiyor. Hadiste "Hurma ve Arpa" deniyor ancak rivayette sahabe "buğday, hurma, arpa ve kuru üzüm" verirdik diyor.
Eğer düz bir mantık ile bakarsak sahabe Peygamberimizin söylediğine uygun hareket etmiyormuş gibi görünüyor, çünkü Peygamberimiz "hurma, arpa" demiş ama sahabe ayrıca "buğday ve kuru üzüm" de veriyormuş.
Rivayet ile Hadisin çelişmemesi için fitre belirlenirken belli bir gıda maddesinden söz etmemek gerekir. Diye görüyorum.
2)(Sanıyorum bu yanlış anlaşıldı) 28 TL evrensel değildir 28 TL yi belirleyecek kurul evrenseldir. Her zaman böyle bir kurul toplanıp yerel şartlar belirlenip asgari fitre sadakası değeri yerel para birimi ile ilan edilebilir. Bu evrenseldir. Yoksa dünyanın her yerinde asgari 28 TL fitre verilmelidir demek evrensel değildir.
Günümüz şartlarında birine arpa yada buğday vermek hatta un vermek bile bir yardım yerine geçmiyor çünkü insanlar ekmek yapmayı dahi bilmiyor yada ekmek yapacak şartlara sahip değil. Ama ekmek parası verilirse şahıs eğer ekmek yapabiliyorsa un yapamıyorsa ekmek alır.
Not: Hiçbir iddiada bulunmuyorum sadece konuşuyoruz. Bunu belirtmek zorundayım çünkü yanlış anlaşılmak istemem.
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.