You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaz ne geliyorsa içinden - 6

Yaz ne geliyorsa içinden - 6

هل أنا حقاً أنا ؟
Cvp: Yaz ne geliyorsa içinden - 6
İbnu'l-Cevzi “Menakibu Ömer” adlı eserinde Abdulaziz İbn Ebi Cemile'nin şöyle dediğini nakleder:
Bir keresinde Ömer cuma namazına gecikmişti, mescide gelince minbere çıktı ve insanlardan özür dileyerek "Şu gömleğim yüzünden geciktim; başka gömleğim yok” dedi.
İbn sad, et-tabaka, 3/251.
İsnadı sahihtir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-10-2020, Saat:08:39 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Acemi Üye
olursa hayırdır olmazsada hayırdır..
Bu bir Charismax imzasıdır : Saygınlığını yitirsende ben sana saygı duyarım hafızım
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Yargıçlara ve doktorlara muhtaç olan bir kent halkının kötülüğünü ve onların görüşlerinin bozukluğunu göstermeye gerek yoktur. Çünkü onlar, kendi özlerinde bulunan herhangi bir erdeme kesinlikle sahip değillerdir. Ne zaman bir kentte bu iki sanata olan ihtiyaç artar ve onların bu iki sanat ile olan ilişkilerinde bir artış görülürse, onların dengeli yola uzaklığı da artar.
İbn Rüşd
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki; ben cennetimi ve gülistanımı yüreğimde taşıyorum,nereye gitsem sürekli benimle birliktedir; benden bir an olsun ayrılmaz.

Benim hapsedilmem halvet, öldürülmem şehadet, sürgün edilmemse seyahattir.”

İbn-i Teymiyye
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Yumurta dıştan bir güçle kırılırsa yaşam son bulur, içten bir güçle kırılırsa yaşam başlar. Zira sahih dönüşümler hep içten gelir.
İbn Rüşd
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
"Kimseden daha iyi olmadığınızı anlayacak kadar mütevazi, herkesten farklı olduğunuzu kavrayacak kadar bilge olun..."

İbni Rüşd
-İlim Anavatanımızdır, Cehalet İse Yabancı Bir Yer-
Sayfa 67
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
“Bir demir parçasının mıknatısa yapışınca onun özelliklerini kazandığı gibi, insan da kim ile oturup kalkarsa onun ahlakını kazanır.”
Ömer Nasuhi Bilmen
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İnsanlar yaşadıkları yeri sahiplenirler. Önce "ev" derler, "yuva" derler bulundukları yere. Sonra bulundukları kalabalıkları sahiplenir "şehir", "memleket" derler. Sonra bulundukları coğrafi sınırlara "bizim ora" derler. Bu artarak "ülkem, vatanım, dünyam, benim evrenim" diye devam eder.

İbni Rüşd
-İlim Anavatanımızdır, Cehalet İse Yabancı Bir Yer-
Sayfa 59
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
"Felsefeyi/burhan kitaplarını yasaklamak, dinin davet ettiğini yasaklamak anlamına gelir. Çünkü bunu yapmak, insanların en erdemli sınıfına ve var olanların en üstün sınıfına zulmetmektir."
İbn Rüşd
Faslu’l-Makal, Sayfa 54
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.