You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaz ne geliyorsa içinden - 6

Yaz ne geliyorsa içinden - 6

Forumcu
Cvp: Yaz ne geliyorsa içinden - 6
merhaba yeniden, doğrudur karıştırmış olmalıyım zaten çoğul olan النساء kelimesinin düşündüğüm gibi bi anlamda olsaydı muhtemelen النساءك (kadınların) fakat bunun yerinede muhtemelen لنساءكم gibi bir kelime tercih edilirdi (kadınlarınız).

aslında bu tarz bir kaynak da arıyordum, hem fikir edinmiş olurum hem de pratik yapmış olurum diye umuyorum. (MSA ile yazılmış sanırım ortadaki metin,okuyabiliyorum, yer yerde anlıyorum %20 -%30 felan)
referans gösterdiğiniz için ve nazik açıklama için çok teşekkürler.

kurban bayramınız mubarek olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-07-2020, Saat:06:24 PM, Düzenleyen: blue.
هل أنا حقاً أنا ؟
@blue
Merhaba, ilginiz için ben teşekkür ederim. İzninizle bir kaç hususu daha tashih edeyim. النساءك kelimesi kadınların anlamına gelmez, senin kadınların anlamına gelir. Ayrıca ك zamiri geldiği için marife takısı getirmek hatadır. Çünkü kelime zaten marifedir. لنساءكم kelimesi de kadınlarınız anlamına gelmez, kadınlarınız için anlamına gelir.
Bilmukabele, selam ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Cvp: Yaz ne geliyorsa içinden - 6
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
يجب أن تكون العلاقة بين شخصين ملاذاً آمناً ، فالعالم فيه من القساوة ما يكفي.

- فولتير
İki şahıs arasındaki ilişki güvenli bir liman olmalı.
Zira dünyada yeteri kadar kasvet var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
كل عام وانتم بخير وصحة وسلامة وتقبل الله طاعتكم
Allâh subhanehu ve Teâlâ ibadetlerimizi kabul buyursun, bayramımız mübarek olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Başkasından öğrendiğin bir doğruyu aşırı savunma.
Bizzat kendin tahkik ettirmediğin bir bilgi konusunda her zaman kuşkulu ol.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
İlk taşı günahsız olanınız atsın.
Hz. İsa (a.s)
Bu söz, kendi günahınıza bakın demektir.
İnsanların rabbleriymişsiniz gibi günahlarını dillendirmeyin. Mizanda başkasının günahı size sevap olarak geçmeyecek. Başkasının günahından hesaba da çekilmeyeceksiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.