You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaz ne geliyorsa içinden 4.

Yaz ne geliyorsa içinden 4.

Profesör
RE: Yaz ne geliyorsa içinden 4.
ya o kaynanası rozalindaya az çektirmedi hee Kizgin

pis kadın :D
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülme bee TongueTongue
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bööö Bööö Bööö
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
bu gun de bitti sayilir
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ne meraklısınız günün bitmesine yaw gülücük
ömür bitiyor haberiniz var mı :D
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Önceki saatlerde bir konu vardı. Sanırım artık yok! Oysaki konuya dair yazı yazmıştım. Aşağıda paylaşıyorum.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konunun açılmasına mı yanlış diyeyim, yoksa ona verilen şaşırtıcı tepkilere mi. Bilemedim.

Mesele üzerinde İslam Uleması tarafından ihtilaf yaşanmıştır. Buna sebep, konu üzerinde iki farklı rivayetin oluşudur. Biri, ibn-i Hucr’un rivayet, ebu Davud’un, Tirmizi’nin ve Nesai’nin tahriç etiği hadistir; “Rasulullah’ı secde ederken, dizlerini ellerinden evvel yere koyduğunu gördüm. Aynı şekilde, secdeden doğrulduğu vakit, ellerini dizlerinden evvel kaldırdığını gördüm.” Diğeri, ebu Hureyre’nin rivayet ettiği, ebu Davud’un, Nesai’nin ve Ahmed ibn-i Hanbel’in tahriç ettiği hadistir; “Rasulullah buyurdu ki, sizden biri secde ettiği vakit, devenin dizleri üzerine çöktüğü gibi çökmesin. Ellerini, dizlerinden evvel yere koysun.”
Hadisler bu şekildedir. Bunun haricinde, Abdullah ibn-i Ömer’in namazda ellerini dizlerinden evvel yere koyduğu, Buhari tarafından zikredilmiştir ve ibn-i Huzeyme bunun doğruluğunu teyit etmiştir. Son olarak, Hadis Ulemasından Hattabi, ibn-i Hucr’un hadisinin, ebu Hureyre’nin hadisinden daha kuvvetli olduğunu söylemiştir; fakat ebu Hureyre’nin hadisi, isnat bakımından ibn-i Hucr’un hadisinden daha iyi olduğu yönündeki söylem ve yazımlara daha çok rastladım. Hadis ilmine dair bilgisi olan incelesin. Yok ise de, güvenilir olan hadis bilginlerine danışsın.

İmam Malik, ellerin dizlerden evvel yere koyulacağı; diğer mezhep imamları ise, dizlerin ellerden evvel yere koyulacağı hususunda görüş benimsemişlerdir.

İlim ile iştigal etmeyen bir kimse mezhebine tabi olsun. Yoksa bunun ötesi güçtür! Bilgisiz ve marifetsiz bir şekilde, bir başka mezhep görüşünü inkar ve itham etmek ise, cehalettir, hezeyandır. Aynı zamanda ayıptır. Çünkü onlar, bir dayanağı olan görüşlerdir; heves saplantıları değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Uykum neredesin...
Hoş geldin kalbimize sevgili pişmanlık
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-11-2013, Saat:09:49 PM, Düzenleyen: Sebihe.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.